August 8, 2012

Το Βατικανό της Αττικής Οδού




Λίγο μετά την είσοδο στην Αττική Οδό από την Κατεχάκη και πριν την είσοδο στη δεύτερη σήραγγα, υπάρχει η πινακίδα της φωτό. Όσοι χρησιμοποιούν τον "αυτοκινητόδρομο" γνωρίζουν ότι η πινακίδα αυτή, όπως και όλες οι όμοιες, αποδεικνύουν ότι οι ιθύνοντες της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ έχουν χιούμορ. Γιατί είναι γνωστό ότι ο "αυτοκινητόδρομος" δεν αστυνομεύεται, κατά δήλωση της Τροχαίας.

Το Σάββατο το πρωί, είδα για πολλοστή φορά στις σήραγγες δεκάδες αυτοκίνητα να κινούνται με σβηστά φώτα. Ανάμεσα σε αυτά κι ένα ασθενοφόρο. Το "ωραιότερο" όλων ήταν ένα αυτοκίνητο Οδικής Βοήθειας της Αττικής Οδού που είχε αναμμένα μόνο τα φώτα θέσης!

Όταν μπαίνεις στην Αττική Οδό από την Κατεχάκη υπάρχει μια στροφή, όπου πινακίδες ορίζουν το όριο ταχύτητας στα 40 χλμ. Ακόμα και αυτή η ταχύτητα όμως μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη για κάποιους οδηγούς. Τόσο επικίνδυνη και κακοσχεδιασμένη είναι η συγκεκριμένη στροφή...

Στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο τουλάχιστον τρεις στροφές (οι δύο δεξιές μέσα σε σήραγγες και η τρίτη αριστερή μετά την τελευταία σήραγγα έχουν αντικανονική κλίση. Αν δεν το ξέρεις, κινδυνεύεις...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα αυτοκίνητα με σβηστά φώτα μέσα στις σήραγγες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον μαλάκα που ενώ ήμουν στο δεξιό διάζωμα μέσα σε σήραγγα με τη μοτοσικλέτα, με προσπέρασε με σβηστά φώτα πάνω σε στροφή και από δεξιά, οδηγώντας στη Λ.Ε.Α!

Παρ' όλα αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα, η Αττική Οδός συνεχίζει να έχει διόδια. Το ίδιο ακριβό διόδιο πληρώνεις είτε κάνεις 100 μέτρα είτε 40 χλμ.! Κι αυτό γιατί κανείς εισαγγελέας δεν επιτρέπεται να ασχοληθεί με το "άβατο" του Βατικανού στο Μπομπολιστάν!

Το video που ακολουθεί είναι από την είσοδο της δεύτερης σήραγγας μετά την Κατεχάκη. Χαμηλώστε τον ήχο γιατί ο θόρυβος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι πολύ ενοχλητικός.





6 comments:

  1. Να προσέχεις, έτσι είναι η ζωή.
    Πάντως μην ξεθαρεύεις ξέρω άνθρωπο που τον σταμάτησε η τροχαία γιατί πήγαινε με 140.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λύκε, μ' έχουν σταματήσει και μένα για υπερβολική ταχύτητα (160) στην κατηφορική ευθεία που καταλήγει στο αεροδρόμιο. Θυμάμαι είχα ευχαριστήσει τον τροχονόμο που μου έδωσε την κλήση, γιατί με το ραντάρ μου απέδειξε ότι το αυτοκίνητο που είχα τότε, ένα PEUGEOT 504 εικοσαετίας, μπορούσε να πηγαίνει τόσο γρήγορα. Στις κατηφόρες και με ούριο άνεμο.

      Δεν ξεθαρρεύω. Το πρόβλημά μου είναι ότι κυκλοφορώ με μοτοσικλέτα και μέσα στις σήραγγες με κράνος και γυαλιά ηλίου δεν βλέπω τα αυτοκίνητα χωρίς φώτα. Ιδίως αυτά που έρχονται από πίσω.

      Delete
  2. Εγώ πηγαίνω με 200 και δεν με φτάνει η τροχαία.
    Πρέπει να πιάσουμε λαθρομετάναστες και να τους αφήσουμε μέσα στις σήραγγες της Αττικής Οδου για να παίξουμε ζωντανά το παλιό video game Carmageddon !!!
    Για όσους δεν το γνωρίζουν περισσότερα εδώ :
    http://en.wikipedia.org/wiki/Carmageddon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λάουντα! Προτείνω τη σήραγγα της Πεντέλης γιατί είναι μεγάλη και φαρδιά, σημαντικό ατού για τον σκηνοθέτη.

      Δε μου λες, μπορώ να κατεβάσω από κάπου το Carmageddon;

      Delete
    2. Χαχα παιχνιδάρα το Carmageddon! Σουέλ απο δω : http://thepiratebay.se/search/carmageddon/0/7/0

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...