August 9, 2012

Παραγωγή αλητείας να φάει ο κόσμος...




Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αλητείας, οι ίδιοι που συνέβαλαν τα μέγιστα για να βρεθούμε ως άνθρωποι και ως χώρα στο σημείο που είμαστε σήμερα, είναι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Αυτή η "θαυμαστή" επίδοση από τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών παρατηρείται αδειάλειπτα τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιά θα έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αλητεία. Σα να περιμένει το νικητή ένα μεγάλο χρηματικό βραβείο. Στον ανταγωνισμό αυτό οφείλονται οι σχέσεις διαπλοκής που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ομάδων. Γι' αυτό βλέπουμε πρώην δημοσιογράφους να γίνονται πολιτικοί.

Οι πολιτικοί συμβάλλουν στην αλητεία με την καθημερινότητά τους: Με τα χονδροειδή ψέμματα που λένε προεκλογικά και την ευκολία που ξεχνούν όσα υπόσχονται την ίδια περίοδο. Με τις κόκκινες γραμμές που βάφονται άσπρες. Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το Σύνταγμα και τις επιταγές του. Με τα χιλιάδες παράνομα κι επικίνδυνα χημικά με τα οποία "βομβαρδίζουν" τους πολίτες που διαδηλώνουν. Με τις προληπτικές συλλήψεις. Με τους Τσοχατζόπουλους, τους Πολύδωρες και τη Ντόρα. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...


Οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δικαίως επιζητούν την πρωτιά στην αλητεία. Γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν επιδοθεί με αξιώσεις σε αυτό τον αγώνα. Στην αρχή μας παρουσίασαν σαν ικανότατο τον Καραμανλή. Στη συνέχεια μας έπεισαν για τον μεγάλο ηγέτη που θα μας σώσει, τον ΓΑΠα. Αφού μας παρουσίασαν σα "θεϊκά σταλμένα" τα μνημόνια που διέλυσαν τη χώρα κι εξαθλίωσαν τους ανθρώπους. Αυτοί που έγλυφαν τον Καρατζαφύρερ και, μέσω αυτού, έβαλαν στο "σαλόνι" τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθεται καθημερινά κατά των "αλλοφύλων".

Τις τελευταίες μέρες "ανακάλυψαν" το δράκο της Πάρου, στον οποίο αφού απήγγειλαν συγκεκριμένες κατηγορίες, τον καταδίκασαν κιόλας! Ξεχνώντας το τεκμήριο αθωότητας. Διέγραψαν τους πατριώτες του Πακιστανού, που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν Έλληνες στο Κρυονέρι. Έχοντας οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ αρωγό, ένα γελοίο υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. που έδωσε νέα άνθηση στις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και που την ίδια μέρα ξεκίνησε το πογκρόμ κατά οποιουδήποτε σκουρόχρωμου. Αυτή τη φορά πάντως τη γλίτωσε ο Μιχαλολιάκος.

Με αυτούς τους πολιτικούς και αυτά τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, το μόνο που μπορεί να κάνει η κοινωνία είναι να το πάρει απόφαση και να παλέψει μόνη της.



 




12 comments:

  1. Swell, άμα θέλεις αραπάδες και Πακιστάνους, να τους πάρεις σπίτι σου και να κοιμάσαι μαζί τους. Ποιός κρατάει λογαριασμό πόσους βίασαν και πόσους έκλεψαν οι Πακιστάνοι; Ποιός ενδιαφέρεται αν έκλεψαν και οι Πασόκοι και οι δεξιοί; Αυτή η λογική της ζυγαριάς αδικημάτων και των οφελειών δεν βοηθάει την κοινωνία. Δηλαδή άμα περάσω σε ένα φανάρι με κόκκινο και σταθώ σε ένα πράσινο είμαι εντάξει;
    Αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν παράνομα στη χώρα και διαμένουν κάνοντας παράνομες πράξεις. Δεν έχουν χαρτιά και λένε ψέματα για το όνομα τους τήν ηλικία τους και τον τόπο καταγωγής τους. Δεν θέλουν να είναι νόμιμοι και τους ενοχλεί οτιδήποτε επιβάλει το νόμο. Πρέπει να απελαθούν άμεσα και δεν είναι θέμα πολιτικής άποψης του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΧΑ !
    Πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι: Κάθε ημέρα που διαφωνούμε για το μέλλον των μεταναστών αφήνουμε ένα μετανάστη να κάνει ένα έγκλημα εναντίον ενός Ελληνα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παρατηρητή, μην κάθεσαι στον ήλιο γιατί σε πειράζει και δε σκέφτεσαι σωστά. Ο παράνομος είναι παράνομος, ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, φύλου, καταγωγής, θρησκείας, ομάδας. Δυστυχώς, η ελληνική "δικαιοσύνη" αυτόν τον κανόνα συχνά τον αγνοεί.

      Τα τελευταία στοιχεία που θυμάμαι, είναι ότι η παραβατικότητα των Ελλήνων είναι 56% και των ξένων 44%. Με τη "φιλολογία" για τους μετανάστες, η "κυβέρνηση" κατάφερε η οικονομία και τα μέτρα να φύγουν από την πρώτη θέση της επικαιρότητας.

      Delete
    2. Swell, όπως σου γράφω παραπάνω όποιος εισέρχεται παράνομα, ζει παράνομα. Από τους λαθρομετάναστες δεν πρόκειται να εισπράξει η χώρα φόρους παρά μόνο να κάνει έξοδα. Αντίθετα, οι μετάναστες καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας προσφέροντας εργασία χωρίς κρατήσεις, ασφάλεια κλπ. Δηλαδή πέρνουν θέσεις ελλήνων και αλλάζουν το τρόπο απασχόλησης. (Εδώ μιλάμε για θέμα οικονομίας.)
      Επίης εχει χαθεί η έννοια της παραβατικότητας αφού μετρούν μόνο τα εγκλήματα και μάλιστα αυτά που ακολουθούν συλλήψεις. Με την ευκαιρία του Πακιστανού της Πάρου έπεσε και ο μύθος για τους μετανάστες που εργάζονται και για τους μετανάστες που εγκληματούν. Αυτός εργαζόταν και έκλεβε ταυτόχρονα και άμα τύχαινε έριχνε και ένα π... και άμα δεν του καθόταν της έσπαγε το κεφάλι.
      Σε λίγο ο κόσμος δεν θα ξεχωρίζει τους μετανάστες από αυτούς που τους υποστήριζουν.
      Κάθε ημέρα που διαφωνούμε για το μέλλον των μεταναστών αφήνουμε ένα μετανάστη να κάνει ένα έγκλημα εναντίον ενός Έλληνα.

      Delete
    3. Nα σου θυμίσω, Παρατηρητή, ότι οι λαθρομετανάστες ως όρος μας προέκυψε με την παγκοσμιοποίηση. Μέχρι τότε τους ονομάζαμε πρόσφυγες. Οι οποίοι εγκατέλειπαν τις χώρες τους για διάφορους λόγους. Έτσι είχαμε πολιτικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς κ.α. πρόσφυγες.

      Αν δουλεύουν χωρίς κρατήσεις και ασφάλεια είναι γιατί αυτό συμφέρει τους Έλληνες εργοδότες τους που, φαντάζομαι, έχουν παρόμοιες αντιλήψεις με σένα.
      Έτσι, οι εργοδότες των ξένων πέτυχαν να πέσουν οι αμοιβές και των Ελλήνων, που ίσως θα ήθελαν να κάνουν την ίδια δουλειά. Εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα όλων των εργοδοτών.

      Οι Έλληνες πολιτικοί, Παρατηρητή, προεκλογικά χρησιμοποιούσαν πάντοτε μετανάστες για να τους κολλάνε τις αφίσες. Το "έζησα" και με πολιτικό του ΠΑΣΟΚ "σου".

      Το να σπας το κεφάλι αυτής που δεν σου "κάθεται" το εφαρμόσαμε εμείς οι Έλληνες και οι ελληνοποιημένοι ματσό αθλητές. Να σου θυμίσω τον Κούγια και τον παίχτη άντρα της Πετρουλάκη. Και χιλιάδες άλλοι, που δεν το μαθαίνουμε ποτέ.

      Συμφωνώ ότι σε λίγο ο κόσμος δεν θα ξεχωρίζει τους μετανάστες από αυτούς που τους υποστηρίζουν. Το έχει κάνει ήδη η Χρυσή Αυγή. Μήπως σου λέει κάτι αυτό;

      Delete
    4. Πειραχτήρι09 August, 2012 18:17

      @ Paratiritis
      Το δικαίωμα στην εργασία δεν συνδέεται με την εθνικότητα. Το να ζητάμε να έχουμε προτεραιότητα στο δικαίωμα στην εργασία απέναντι σε κάποιον, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθούμε σε ένα συγκεκριμένο μέρος, είναι ο ορισμός του ρατσισμού.
      Βέβαια το θέμα αυτό έχει και μιαν άλλη, πολύ σοβαρή διάσταση: Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι προτιμούνται εις βάρος των Ελλήνων (συνήθως για κωλοδουλειές που οι δουλευταράδες-Ελληναράδες δεν τις καταδέχονται) επειδή πέφτουν ευκολότερα θύματα εκμετάλλευσης. Δεν είδα όμως κανέναν από εσάς που μυξοκλαίτε ότι και καλά οι ξένοι σας παίρνουν τις δουλειές, να απαιτείτε ίση αμοιβή για ίση εργασία και ασφάλιση σε όλους τους εργαζόμενους. Αν ίσχυε αυτό τότε ο εργοδότης θα διάλεγε τον καλύτερο.
      Μήπως όμως ο Ελληναράς θέλει αξιοκρατία; Αυτοί που κλαίγονται επειδή η ελεύθερη αγορά εργασίας τους αφήνει απ' έξω, είναι οι ίδιοι που πετάνε σπυράκια αν ακούσουν κάποιον να μιλάει εναντίον της ελεύθερης αγοράς εργασίας. Αυτοί δεν είναι οι φανατικοί αντιαριστεροί που επιχαίρουν επειδή επικράτησε η κοινωνία της ελεύθερης αγοράς; Ας τα φάνε τώρα!

      Υ.Γ. Κανένας δεν επικροτεί παράνομες πράξεις, απ' όπου κι αν προέρχονται. Όταν όμως κάποιος βιάζει είναι βιαστής, όταν κάποιος κλεβει είναι κλέφτης, όταν κάποιος σκοτώνει είναι φονιάς. Τι μας νοιάζει η εθνικότητά του; Ομοίως όταν κάποιος δέρνει κάποιον με μόνο λόγο το ότι ανήκει σε κάποιο άλλο έθνος ή κάποια άλλη φυλή είναι ρατσιστής. Είτε είναι Έλληνας, είτε Γερμανός, είτε Αλβανός είτε Αυστραλός, είτε Πακιστανός. Το ότι κάποιοι συγκρίνουν πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, και παράλληλα ισχυρίζονται ότι οι αντιρατσιστές τις εγκρίνουν επειδή τάχα μου δήθεν τις διαπράττουν οι μετανάστες (αλήθεια, όλοι οι μετάναστες; οι περισσότεροι; μόνο οι μετανάστες;) με ρατσιστικές επιθέσεις δείχνει την βλακεία τους και την αδιαντροπιά τους.

      Delete
    5. Αγαπητό Πειραχτήρι,
      Ο Swell μίλησε για παραβατικότητα και αυτό που επισήμανα είναι ότι οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν μεταξύ μας και εμείς ξεχνάμε ότι η πρώτη πράξη που διέπραξαν όταν έμπαιναν στην Ελλάδα είναι παράνομη. Νομίζω ότι κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος όταν ζητάς ή συζητάς τα περαιτέρω δικαιώματα τους. Σε ότι αφορά τις εργασίες που αναλαμβάνουν οι αλλοδαποί, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όποια εργασία γίνεται χωρίς τα νόμιμα δικαιώματα του εργαζόμενου καταντά «κωλοεργασία». Οι πρώτοι που δεν μπορούν να διεκδικήσουν εργασιακά δικαιώματα είναι αυτοί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
      Σχετικά με τις εργασίες που δεν θα έκαναν «Ελληναράδες» προφανώς εννοείς όλες αυτές τις δραστηριότητες που κανένας δεν ζήτησε να γίνουν γιατί δεν τις έχουμε ανάγκη και αναφέρω ενδεικτικά : πλύσιμο τζαμιών στα φανάρια, πώληση μαϊμού προϊόντων, διαχείριση καροτσιών super market, αυτοσχέδια ανακύκλωση από τους κάδους σκουπιδιών, ανάληψη ειδικών εργασιών χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία.
      Αν όμως πραγματικά η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους να κάνουν κάποια εργασία (που οι έλληνες δεν κάνουν) θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που την κάνουν και πόσο καιρό θα μείνουν στη χώρα.

      Γενικά, δεν θεωρώ ότι είναι θέμα αριστερής ή δεξιάς σκέψης. Είναι η λογική ότι δεν κάνουμε τίποτα για τους μετανάστες και αυτό το τίποτα το βαφτίζουμε ανθρωπιστική πράξη.

      Delete
    6. Αγαπητό Swell,
      Στα περί ορισμών της μετανάστευσης γνωρίζω περί «οικονομικών μεταναστών» και «πολιτικών προσφύγων». Πουθενά δεν αναφέρεται ότι όσοι μεταναστεύουν καταστρέφουν τις ταυτότητες τους εκτός εάν δεν θέλουν να τους αναγνωρίσουν στη χώρα τους σε περίπτωση που επιστρέψουν σε αυτή.
      Η «αξιοποίηση» των λαθρομεταναστών από το ΠΑΣΟΚ για κόλληση αφισών ή κυματισμό πλαστικών σημαιών εντάσσεται στις εργασίες που δεν τις έχουμε ανάγκη και αναφέρω ενδεικτικά : πλύσιμο τζαμιών στα φανάρια, πώληση μαϊμού προϊόντων, διαχείριση καροτσιών super market, αυτοσχέδια ανακύκλωση από τους κάδους σκουπιδιών.
      Ακόμη και αν τις είχαμε ανάγκη αυτές τις εργασίες, σε καμία περίπτωση αυτές δεν αρκούν για να αποκαταστήσουν όσους περνούν λαθραία τα σύνορα της Ελλάδας καθημερινά. Συνεπώς, οι λαθρομετανάστες θα προβούν σε περαιτέρω παράνομες πράξεις για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Πράξεις παράνομες κατά των νόμιμων κατοίκων της χώρας (ελλήνων και αλλοδαπών).
      Οι απόψεις για την σύλληψη των λαθρομεταναστών και την κράτηση τους σε κέντρα ή οι απόψεις για την συνέχιση της υποδοχής τους ελεύθερα στις πόλεις και στην ύπαιθρο δεν έχουν πραγματική ανθρωπιστική αξία και απλά αποτελούν μέσο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων και των δημοσιογράφων τους. Παράλληλα, οι κινήσεις σκούπα με ειρωνικούς αρχαιοελληνικούς τίτλους αποτελούν μέσο πίεσης του λαού που βλέπει ότι άλλο ένα πρόβλημα δεν λύνεται και πρέπει να το ανεχθεί.
      Κατά την άποψη μου θα πρέπει:
      • Να διωχθούν ποινικά όσοι παρέχουν μέσα σε άτομα για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.
      • Να διωχθούν ποινικά όσοι απασχολούν λαθρομετανάστες στις επιχειρήσεις τους.
      • Να πιεσθούν οι τοπικές διπλωματικές αρχές να εκδίδουν έγγραφα ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν.
      • Να επαναπατρισθούν οι λαθρομετανάστες άμεσα με κάθε διαθέσιμο μέσο.

      Τέλος πρέπει δυστυχώς να διορθώσω κάποιες ιστορικές ανακρίβειες στα σχόλια σου:
      • Το μάτι της Πετρουλάκη το μαύρισε ο Ιλια Ιβιτς, Σέρβος οικονομικός μετανάστης.
      • Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ συμπαρίστανται στους μετανάστες και αναμιγνύονται στις πορείες εγχρώμων φορώντας το δήθεν αριστερό προσωπείο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.
      • Τον Ιούνιο του 2008 ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από την μαύρη γαζέλα / καλλονή Καντίτσα Σάνκο, κόρη Αφρικανών λαθρομεταναστών.
      • Ο Αλέξης Κούγιας είναι λαθρομετανάστης στη «χώρα των ανδρών».

      Delete
    7. Eίναι σύνηθες τα όποια έγγραφα έχουν μαζί τους, να τους τα παίρνουν οι μεταφορείς ώστε να τους εκβιάζουν για τη συνολική πληρωμή των "ναύλων". Αυτό το διαβάζω συχνά. Τους μετανάστες τους αξιοποιούν πολλοί. Θυμίσου μόνον όσους έχουν περάσει από το Μελτέμι. Το πλύσιμο των τζαμιών είναι win-win κατάσταση. Χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο σπάνια, το παρμπρίζ είναι χάλια, οπότε...

      Μαζί σου στην τιμωρία αυτών που απασχολούν παράνομους μετανάστες. Θυμάσαι τη Μανωλάδα όπου οι εργοδότες των ξένων είχαν απειλήσει με όπλα δημοσιογράφους που είχαν πάει για ρεπορτάζ;

      Ο Ίλιτς ήταν ό,τι είναι και οι περισσότεροι, οικονομικοί μετανάστες.

      Τη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα και τους ανθρώπους την έκανε το σοσιαλιστικό προσωπείο του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του.

      Εξαιρετικό το σχόλιο για τον Κούγια.

      Delete
    8. Αμεσα εξέδωσε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο. Ιδού η ανακοίνωση:

      "Οι εν ψυχρώ εκτελέσεις Ελλήνων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Πόσο αίμα αθώων πρέπει να χυθεί για να ξυπνήσουν οι κυβερνώντες; Άμεση λήψη σκληρών κατασταλτικών μέτρων για την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας, που σε κάθε περίπτωση πηγάζει από τη λαθρομετανάστευση".

      Delete
  2. Σωστά όσα λες, αυτό που με φοβίζει όμως πολύ περισσότερο από τους πολιτικούς και τους δημοσιοκάφρους είναι όσοι τους ψηφίζουν και όσοι τους παρακολουθούν αντίστοιχα. Δηλαδή αυτοί που συναναστρεφόμαστε καθημερινά γύρω μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και να σκεφτείς ότι πολλοί από αυτούς που τους ψηφίζουν, εννοούν να το κρύβουν και δεν το δέχονται. Και, συμφωνώ, είναι καθημερινά γύρω μας. Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ κοντά...

      Delete
  3. Αλητες, ρουφιανοι, δημοσιογραφοι. All time classic.

    Στην αρχη μου φανηκε παρατραβηγμενο, τοτε ηταν που ακουγα Ψαριανο βλεπεις. Με το καιρο ομως...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...