September 18, 2012

Το ενοχικό σύνδρομο του παχύδερμου




Το πιο; Το ενοχικό σύνδρομο του παχύδερμου. Μα μπορεί να έχει τέτοιο σύνδρομο ένα παχύδερμο; Η απάντηση είναι όχι. Ούτε ενοχή, ούτε ηττοπάθεια μπορεί να αισθάνεται το παχύδερμο. Γι' αυτό ο Βενιζέλος, μιλώντας στους βουλευτές, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να αποβάλει κάθε ενοχικό και ηττοπαθές στοιχείο.

Σκεφτόμενος, προφανώς, ότι τέτοια αισθήματα είναι αδικαιολόγητα στο ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμμία απολύτως σχέση και δεν φέρει ευθύνη για το σημείο που βρισκόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ δεν δημιούργησε το "πράσινο" κράτος στο Δημόσιο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν εισήγαγε πρώτος στη χώρα τον άκρατο δανεισμό για να ικανοποιεί την "πράσινη ακρίδα" που ενέσκηψε στη χώρα και δεν άφησε τίποτα αμόλυντο, ιδιωτικό ή δημόσιο. Ο Σημίτης δεν έσπρωξε τον κόσμο στο Χρηματιστήριο και τα χρήματά του στις τσέπες κάποιων "πράσινων" επιχειρηματιών. Ο ΓΑΠας δεν έφερε την Τρόικα, που διέλυσε το κοινωνικό κράτος και εξαθλίωσε τους ανθρώπους. Ο ΓΑΠας δεν τα είχε συμφωνήσει όλα αυτά πριν έρθει στην εξουσία.

Όλα αυτά είναι χονδροειδή ψέμματα υπόγειων και αφανών κύκλων, που μάχονται το φιλολαϊκό ΠΑΣΟΚ και θέλουν να κάνουν κακό σ' αυτό και στο λαοφιλή ηγέτη του, τον Βενιζέλο, επειδή αυτός δεν είχε υποστήριξη ούτε από τον Λαμπράκη, ούτε από τον Άνθιμο. Αντιθέτως είναι ένα άκακο και ανεπάγγελτο παχύδερμο.




4 comments:

  1. Πάντως δεν άκουσα να λέει κάτι για τον ΓΑΠ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχει ενοχές, γι' αυτό δεν τον ανέφερε... :)

      Delete
  2. Μήπως θες να πεις για "το εντερικό σύνδρομο του παχύδερμου;"
    (ωχ)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι ευτυχώς, γιατί θα είχαμε "πνιγεί"...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...