September 30, 2012

Εξ οπισθίων το ανάγνωσμα...




Τη δεκαετία του 1960 έλεγαν ότι το ΒΗΜΑ "ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις". Τόσο ισχυρή θεωρούσαν την εφημερίδα. Στην πορεία αυτό συνέβαλε στο να επηρεαστεί αρνητικά η εικόνα της. Τη μια υποστηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ, την άλλη τη Νέα Δημοκρατία, την τρίτη τον ΓΑΠα και μετά τον Βενιζέλο. 

Τη "δόξα" αυτή συνεχίζει ο "εξ οπισθίων" του Λαμπράκη, ο Ψυχάρης. Προσπαθώντας να στηρίξει την κυβέρνηση Σα(χλα)μαρά και θεωρώντας ο Ψυχάρης τις αντιδράσεις στα μέτρα των 13,5 δισ. ως βέβαιες, αποφάσισε να τρομοκρατήσει τον κόσμο με το σενάριο περί πραξικοπήματος. Σενάριο που κατασκεύασε το διεστραμμένο μυαλό του. Και γι' αυτό πέρα από άκομψες συσχετίσεις κάποιων γεγονότων, δεν προσφέρει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.

Ο Ψυχάρης θεωρεί ότι μπορεί να κάνει μέσω της εφημερίδας του ό,τι κάνει και το MEGA τηλεοπτικά, στο οποίο συμμετέχει. Να τρομοκρατεί δηλαδή τον κόσμο. Όλα αυτά αποδεικνύουν εκτός από το χαμηλό επίπεδο της δημοσιογραφίας, το ακόμα πιο χαμηλό επίπεδο της πολιτικής εξουσίας.




4 comments:

  1. Κατά τα άλλα, αναρωτιούνται οι καραγκιόζηδες-υποτακτικοί του Ψυχάρη για ποιο λόγο η κυκλοφορία των δύο εφημερίδων ('ΤΑ ΝΕΑ' & 'ΤΟ ΒΗΜΑ') ευρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών... Δεν πειράζει όμως. Το μόνο που συνιστά αδικία είναι ότι ο Ψυχάρης θα απολύσει πάλι τεχνικούς-διοικητικούς-χαμηλόμισθους δημοσιογράφους αντί για τα επιφανή δουλικά που τον περιστοιχίζουν (κυρίως αυτά που έχουν και τηλεοπτική παρουσία στο 'Mega-λο της Προπαγάνδας Κανάλι'). Θέλοντας να αντισταθμίσει την οικονομική ζημία που προκάλεσε ο ίδιος...

    ReplyDelete
    Replies
    1. E βέβαια, τώρα που σταμάτησαν οι εφημερίδες να είναι και καταστήματα με είδη κιγκαλερίας, τώρα που το διαπλεκόμενο κράτος δεν μπορεί να τις βοηθήσει γιατί βρίσκεται υπό διάλυση, οι εκδότες προσπαθούν να στηρίξουν αυτό το κράτος με την τρομοκράτηση του κόσμου.

      Delete
  2. Ακριβώς, για τρομοκρατία πρόκειται. Όπως έγραφα και στο facebook το θέμα δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται... Την απειλή πραξικοπήματος την ακούσαμε από ευρωπαϊκά χείλη λίγο μετά την πρωτοχρονιά του 2011 όταν η αγανάκτηση του κόσμου φούντωνε. Δήλωναν τότε εφημερίδες (πχ Liberation) και Ευρωπαίοι πολιτικοί ότι φοβόντουσαν για ελληνικό πραξικόπημα... Το ίδιο κλίμα εντεινόμενων των λαϊκών πιέσεων ανακύκλωναν εφημερίδες (και ΤΟ ΒΗΜΑ μεταξύ τους) με αφορμή τις αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος. Σήμερα που πάλι ετοιμάζεται να ξεσπάσει η λαϊκή οργή το θέμα επανέρχεται. Το σύστημα αισθάνεται ανήμπορο μπροστά στον κίνδυνο της γενικευμένης κοινωνικής έκρηξης και επιστρατεύει κάθε παραφιλολογία, κάθε μύθευμα για παρέμβαση του στρατού και επίσημα (επαινώντας έμμεσα όσους με έφεραν στην ένδεια που τάχα έσωσαν το πολίτευμα -βλ. ΓΑΠ) .
    Ποιοι είναι εκείνοι που ετοίμαζαν πραξικόπημα και δε συνελήφθησαν; Ποιες είναι οι αποδείξεις; Αν ήταν βέβαιοι ότι ένα πραξικόπημα βρισκόταν προ των πυλών, δεν θα έμεναν απλώς στην αποτροπή του μέσω προληπτικών αποστρατειών αλλά θα προχωρούσαν (ως όφειλαν) και σε δημόσια καταγγελία της υπόθεσης, κάτι που δύσκολα δεν θα τους απέφερε πολιτικά οφέλη.
    Το πραξικόπημα σήμερα γίνεται με νόμιμα μέσα. Η παραχάραξη της βούλησης του λαού (μόνο 3 μήνες μετά τις εκλογές) που υπερψήφισε την αναδιαπραγμάτευση αποτελεί πραξικόπημα με συνταγματική επικάλυψη. Η επίθεση στο λαό προς όφελος αλλοδαπών ιδιωτών αποτελεί πραξικόπημα. Οι ακροδεξιές πρακτικές της κυβέρνησης (στρατόπεδα συγκέντρωσης, φίμωση της ελευθερίας του λόγου) και η συγκάλυψη παρακρατικών οργανώσεων αποτελούν συνεχές πραξικόπημα. Και όλα αυτά με τη συνειδητά στήριξη της "ανανεωτικής" (sic) αριστεράς, την αποδοχή της αριστεράς της "ευθύνης" (sic).
    Το πραξικόπημα σήμερα είναι μιντιακό/επικοινωνιακό. Είναι το παιχνίδι που στήνουν με την υπερπροβολή σκανδάλων και σχετικών με ΤΟυ ΒΗΜΑτος δημοσιευμάτων προκειμένου να αλλάξει το συντομότερο η ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και να αποπροσανατολιστεί ο λαός και να φοβηθεί να διεκδικήσει. Ήδη τη στιγμή που στην Ιβηρική έχουν ξεσηκωθεί όλοι, η ελληνική ελίτ τρέμει την ιδέα της μίμησης (όπως έγινε νωρίτερα το 2011 και οδήγησε σε ανασχηματισμό και αργότερα θυσία του ΓΑΠ)
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δείμε συμφωνώ και προβλέπω ένα πολύ θερμό φθινόπωρο. Όσο πιο κρύος θα είναι ο καιρός, τόσο ποιο θερμοί θα γίνονται οι δρόμοι και οι πλατείες.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...