September 23, 2012

Τα πρώτα αμφίβια περιπολικά στη Ρόδο!




Απίστευτο αλλά αληθινό. Η αστυνομία της Ρόδου έχει αμφίβια περιπολικά και με αυτά κάνει τις μεταγωγές κρατουμένων από και προς την Κω. Κι επειδή τα δύο νησιά απέχουν 84 ν.μ. από τη μία και η κρίση από την άλλη, η αστυνομία δηλώνει αδυναμία λόγω έλλειψης καυσίμων να διαθέσει περιπολικό στους απολυμένους της εφημερίδας ΠΡΟΟΔΟΣ, ώστε να προχωρήσουν στην κατάσχεση που έχει διατάξει το δικαστήριο.

Μια άλλη "αμφίβια" ιστορία εξελίσσεται και με τον εισαγγελέα. Αυτός έψεξε το δικαστικό κλητήρα ο οποίος προσπάθησε να εκτελέσει την απόφαση του δικαστηρίου για την κατάσχεση, αλλά "κόλλησε" στην "αδυναμία" της αστυνομίας να παραστεί και την έλλειψη πνεύματος συνεργασίας από την πλευρά του Μαργέλου, του ανθρώπου της νύχτας, στον οποίο έδωσαν την εφημερίδα τα δύο πασοκικά "μπουμπούκια", οι Κρεμαστινός και Νικητιάδης.

Ο Μαργέλος είναι ιδιοκτήτης κέντρων διασκέδασης στην Παλιά Πόλη. Ένα από αυτά βρίσκεται στην πλατεία Συντριβανίου. Είναι το μόνο που δεν έχει δεχτεί ποτέ παρατήρηση από την αστυνομία για την ένταση της μουσικής μετά τις 2 τη νύχτα. 

Η "αλεπού", η "νυφίτσα" της εφημερίδας ΠΡΟΟΔΟΣ, ο μεγάλος στοχαστής, η ανασφάλα, ο αμόρφωτος κι αγράμματος του κερατά, ο Κουταρνίθας, βλέποντας ότι εκτός από το ταμείο του ιδρύματος, πλέον είναι πολύ πιθανό να χάσει και την προσωπική του ελευθερία, υπέβαλε την παραίτησή του. Ίσως πλέον να τον "φτύνει" και ο κουμπάρος του ο Νικητιάδης. Η παραίτησή του βεβαίως δεν σβήνει τις ευθύνες του για την πορεία της εφημερίδας και τις ατασθαλίες που έκανε με τη βοήθεια του κάθε Χατζηπαπάρα τυπογράφου. Ούτε τις ευθύνες του για τις παράνομες απολύσεις, σβήνει. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν στις "βρέχουν" και σε φτύνουν όποτε σε βλέπουν στο δρόμο κι εσύ πιστεύεις ότι το κάνουν για να μη σε ματιάσουν...

Κουταρνίθα, η "αγάπη" που έτρεφες για τους εργαζόμενους της εφημερίδας, γι' αυτούς που έβγαζαν την εφημερίδα λόγω της δικής σου ανικανότητας και βλακείας, αυτή η "αγάπη" θα σου επιστραφεί στο ισόποσο. Γιατί, ανάμεσα στ' άλλα, αγνόησες και την εντολή του μακαρίτη Διαμαντίδη που σου είχε πει "το προσωπικό και τα μάτια σου"!


2 comments:

  1. Άντε βρε SWELL, ήρθα να δω τα αμφίβια και τι να δω? Χα χα χα!!!
    Λέω κι εγώ. Πότε εκσυγχρονίστηκε η Αστυνομία και δεν το πήρα είδηση?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εκσυχρονίζεται κι αυτή όπως το κράτος Μερόπη. Κάθε ανήμερα...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...