December 29, 2012

Τα συνεταιράκια




Αν νομίζετε ότι ο Βενιζέλος εξεμάνη με τον Παπακωνσταντίνου και ότι γι' αυτό τον διέγραψε, κάνετε λάθος. Ο Βενιζέλος προσπάθησε με τη διαγραφή να καλύψει, όσο γίνεται, το δικό του τον κώλο. Είναι όμως πολύ δύσκολο να το καταφέρει. Γιατί πρόκειται για "αδελφές ψυχές". 

Ο "έγκριτος" συνταγματολόγος με τις πλέον των 2 εκατ. καταθέσεις, είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει τη λίστα Λαγκάρντ ως προϊόν υποκλοπής και, ως εκ τούτου, ισχυρίστηκε ότι θα ήταν παράνομη η χρησιμοποίησή της. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποίησαν τα στοιχεία της λίστας για τους δικούς τους πολίτες και τους φορολόγησαν, για τον Βενιζέλο παρανόμησαν! 

Και ω του θαύματος, μόλις ο Βενιζέλος εξέφρασε τη "νομική" του άποψη, η οικονομική αλήτ της χώρας ησύχασε. Όταν τέθηκε το θέμα στην επιτροπή της Βουλής, η μυξοπαρθένα κατέθεσε ότι αγνοούσε πού βρισκόταν η λίστα. Έτσι πέρασαν δύο χρόνια. Μέχρι χθες που με τη νέα λίστα αποδείχτηκε ότι η προηγούμενη ήταν "πειραγμένη" και έλειπαν, ω του θαύματος, τα ονόματα συγγενών του Παπακωνσταντίνου. Αυτός και ο Βενιζέλος χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας συνεταιρικά. Γι' αυτό και η δίωξη της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης κατά του Βαξεβάνη, έγινε για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων!

Μη γελιέστε, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο και η συνεχής προσπάθεια να παρουσιάσουν το γάιδαρο να πετάει. Εσμός παρασίτων είναι που έχουν "ιδεολογία" την κλοπή του δημόσιου πλούτου, τα πολλά ακίνητα και τις μεγάλες καταθέσεις, τις πισίνες στη Σέριφο και αλλού, τη ζωή σε βάρος των άλλων.

Και κυρίως μην ξεχνάτε ότι η λίστα Λαγκάρντ αφορά μία μόνο ελβετική τράπεζα...




Πηγή φωτό: TVXS



2 comments:

  1. Από την άλλη μεριά, ποιος είναι απολύτως πεπεισμένος ότι η «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ, περιέχει 2062 ονόματα κι όχι 2072 ή 3022?

    Μπορούμε να συνεχίσομε άνετα να παίζομε την κολοκυθιά… Το πετσόκομμα της «αυθεντικής» λίστας Λαγκάρντ, αν υποθέσομε ότι μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους εμπεπλεγμένους δικαστές, δεν θα μπορούσε να έχει άραγε γίνει στη Γαλλία?… Οι γαλλικές φρεγάτες -και όχι μόνο- είναι πάντα προς πώληση και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ταγμένες στα γαλλικά συμφέροντα, όχι τα ελληνικά….

    Το ερώτημα που συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον είναι γιατί αποφασίσανε να «κρεμάσουνε» τον Παπακωνσταντίνου κι αν αυτός θα σεβαστεί τον νόμο της ομερτά…Κατά τα άλλα είναι τελείως αφελές να θεωρεί κανείς ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα συνωμότησε επί τόσα χρόνια για να περισωθούν οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού….

    Στο κάτω-κάτω της γραφής, τα αρχεία των τραπεζών είναι στη θέση τους και χάρη στην Τρόικα Εξωτερικού, το τραπεζικό απόρρητο έχει αρθεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως ασφαλώς όλοι γνωρίζομε, αλλά το ξεχνάμε, συζητώντας για τους λήσταρχους και τους «λίσταρχους».

    Αν η άρση του τραπεζικού απορρήτου συνδυαστεί με τη γενική χαλάρωση, την ανομία και την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, απλά χρειάζεται δουλειά λίγων βδομάδων για να συγκεντρωθούν οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών και να συγκριθούν με τις φορολογικές δηλώσεις όλων μας. Διότι τα άνομα χρηματικά κεφάλαια για να μπουν στους λογαριασμούς των ελβετικών τραπεζών από κάπου έφυγαν. Θα απαντήσει βέβαια κάποιος ότι έτσι δεν «ανιχνεύονται» τα χρήματα που έφυγαν με βαλίτσες… Σύμφωνοι. Αλλά ας θυμηθούμε επίσης ότι η περίφημη λίστα Λαγκάρντ αφορά μερικούς καταθέτες μιας μόνο από τις πολλές δεκάδες ελβετικές τράπεζες και μόνον μέχρι το 2007….

    Αλλά είπαμε, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, ίσως και με την ακούσια αρωγή του κ. Βαξεβάνη.

    Και κάποιες παράλληλες σκέψεις, διατυπωμένες λίγο παλιότερα…

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/08/put-blame-to-us.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ απολύτως με τους προβληματισμούς σου σχετικά με το αν οι Γάλλοι "περιποιήθηκαν" τη λίστα πριν την αποστολή της. Και ναι, τα χρήματα που εμφανίζονται στη λίστα είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό των χρημάτων που έφυγαν για το εξωτερικό και τραπεζικούς παραδείσους από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα. Η Ελβετία είναι ΕΝΑΣ από τους πολλούς τραπεζικούς παραδείσους και η HSBC ΜΙΑ από τις εκατοντάδες τράπεζες.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...