January 13, 2013

Τί να πω σ' ένα παιδί;



Τί να πεις σ' ένα παιδί που βλέπει καθημερινά τον πατέρα του να μένει στο σπίτι, γιατί έκλεισε η εταιρία που δούλευε κι έμεινε χωρίς δουλειά; Τί να πεις σ' ένα παιδί, που εκτός από τον πατέρα του, έχασε τη δουλειά της και η μητέρα του;

Πώς να εξηγήσεις σ' ένα μικρό παιδί γιατί πεινάει; Γιατί δεν υπάρχει φαγητό στο σπίτι. Πώς μπορεί να καταλάβει ένα παιδί ότι η γιαγιά του αρώστησε γιατί δεν έχει χρήματα ν' αγοράσει τα φάρμακά της; Πώς μπορεί να εξηγήσει ένα παιδί ότι οι γονείς του πλέον τσακώνονται μεταξύ τους και μαλώνουν το ίδιο πιο συχνά, γιατί έχουν νεύρα; Ή γιατί κρυώνει επειδή δεν ανάβει πλέον το καλοριφέρ;

Πώς μπορούν να καταλάβουν τα εγγόνια του Χριστούλα το λόγο που "έφυγε" ο παπούς τους και το σημείωμα που άφησε, όπου έλεγε "δεν αυτοκτονώ, με σκοτώνουν;" Τί θα πει αυτοκτονώ και ποιός τον σκότωσε, θα ρωτήσουν.

Κι εσύ πρέπει να τους πεις ότι τον σκότωσαν αυτοί που του έκοψαν τη σύνταξη, δίνοντάς του πλέον "ψίχουλα", ας δούλευε σ' όλη του τη ζωή. Θα τους πεις ότι τον σκότωσαν οι ίδιοι που σκότωσαν τους χιλιάδες συναθρώπους μας που αυτοκτόνησαν. Οι ίδιοι που ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε.

Και αφού δώσεις όλες αυτές τις απαντήσεις Σίμο Κεδίκογλου, τότε μπορείς να πεις στο εγγόνι σου, ότι τη βόμβα μολότοφ την πετάξανε στο σπίτι του, γιατί ο μπαμπάς του είναι  αδελφός σου. Γιατί εσύ, η δουλειά σου είναι να δικαιολογείς όλα τα παραπάνω που κάνει η κυβέρνηση. Α, να μην ξεχάσεις να του πεις ότι πολλά παιδιά, μένουν σε ανήλιαγα υπόγεια και πεινάνε... Κι απ' τα παιδιά δεν μπορείς να κρυφτείς Σίμο!









6 comments:

  1. Απλά επειδή ο συγκεκριμενος χρυσοπληρωνεται κ μπορεί να ζήσει δε τον ενδιαφέρει για τον υπόλοιπο κοσμο

    Η καλύτερα νοιάζεται μόνο για κάποιους πελάτες που θα ξαναψηφισουν ώστε να μπορεί να χρυσοπληρωνεται κατεχωντας εξουσια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν νοιαζόταν για τους άλλους, δεν θα ήταν πολιτικός. Έτσι απλά...

      Delete
  2. ένα πράγμα δεν κατάλαβα σουέλ: ο τίτλος σου: 'τι να πω σ' ένα παιδί'. ποιο παιδί εννοείς;
    αμέσως πιο κάτω έχεις έναν κύριο, που δε γνωρίζω ποιος είναι. το παιδί είναι αυτός; (η abttha είμαι, μα μπαίνω τώρα από άλλο υπολογιστή)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οποιοδήποτε παιδί θα μπορούσε να είναι. Και ο κύριος είναι ο "κύριος" Κεδίκογλου.

      Delete
  3. έλα βρε παιδί μου!

    ReplyDelete
  4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...