February 2, 2013

Η κοντή μνήμη

 
Κοντή μνήμη είναι αυτή που σε κάνει να ξεχνάς πολύ γρήγορα. Αυτή η κοντή μνήμη είναι που μας φόρτωσε από το 1950 μέχρι το 1981 κυβερνήσεις μόνο της Δεξιάς και από το 1981 μέχρι σήμερα, μας φόρτωσε με κυβερνήσεις της Δεξιάς και της θυγατρικής της, του ΠΑΣΟΚ. Λες και η κυβέρνηση που ψηφίζαμε κάθε φορά, είχε πραγματοποιήσει αυτά που είχε υποσχεθεί πριν τις προηγούμενες εκλογές.

Δεν αναφέρομαι στους υποτακτικούς των δύο κομμάτων, αυτοί που μονίμως περιμένουν και ελπίζουν να ικανοποιήσει το κόμμα τα αιτήματά τους. Αναφέρομαι σε όλους τους υπόλοιπους που δεν ανήκουν στα δύο κόμματα και δεν έχουν να περιμένουν κάποιο προσωπικό όφελος. Παρ' όλα αυτά, εννοούν να ψηφίζουν συνεχώς αυτά τα κόμματα.


  
Η κοντή μνήμη, λόγω κρίσης, έγινε πιο κοντή. Έτσι, εμφανίζεται σταθεροποιημένη στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων η Χρυσή Αυγή. Έχοντας σημειώσει άνοδο στα ποσοστά της από τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Πολλοί άνθρωποι την ψήφισαν τότε, πολλοί περισσότεροι δηλώνουν ότι θα την ψήφιζαν σήμερα αν γίνονταν εκλογές. Ξεχνώντας ότι πρόκειται για ένα νεοναζιστικό κόμμα, που έχει να "επιδείξει" την αρθρογραφία με τους ύμνους του Μιχαλολιάκου για τον Χίτλερ. Κλείνοντας τα μάτια στη ρατσιστική φρασεολογία και τις επιθέσεις κατά των μεταναστών. Μη βλέποντας ότι κάνουν ό,τι έκανε ακριβώς ο Χίτλερ όταν ανέλαβε την εξουσία.

Ο οποίος δεν εξόντωσε μόνον Εβραίους, ομοφιλόφυλους και Ρομά. Δεν είχε πρόβλημα να εξοντώνει εκατοντάδες ενήλικες και δεκάδες παιδιά σε αντίποινα για τη δολοφονία ενός Ναζί αξιωματικού. Αυτό έκαναν και το 1941 στο χωριό Lidice της τότε Τσεχοσλοβακίας. Και από τα 105 παιδιά που συνέλαβαν, 81 είχαν την ατυχία να μη μοιάζουν με μέλη της Αρίας φυλής και τα εκτέλεσαν.

Αυτούς τους ανθρώπους θαυμάζουν οι Χρυσαυγίτες. Κι εσύ;


Πηγή


3 comments:

  1. Η συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης του (δημοσκοπικά) 30% (αθροιστικά) των νεοελλήνων χρήζει επιστημονικής έρευνας με θέμα "μαζική μαλάκινση και τα αποτελέσματά της"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη, μάλλον θα έπρεπε να τους βάλει σε απομόνωση...

      Delete
  2. Δε νομίζω ότι είναι κοντή μνήμη. Είναι το αποτέλεσμα μίας παιδείας (με την ευρέια έννοια) που συνδέεται με τις ενοχές των ελί για το παρελθόν και την επίθεσή τους στο παρόν.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...