February 3, 2013

Πότε θα ξυπνήσουν οι πουτάνες;




Είναι πολλά τα περιστατικά καταδίωξης μεταναστών από την αστυνομία που έχουν καταλήξει στο θάνατο του μετανάστη. Είναι ο τρόμος της σύλληψης, που συνεχίζεται με πολύ ξύλο, της κλοπής των ελάχιστων χρημάτων που έχει πάνω του, της απέλασης. Τρόμος που προκύπτει είτε από "ιδίαν πείρα", είτε από κάποιον φίλο του που είχε την "τύχη" να ζήσει αυτή την εμπειρία.

Θυμάστε όλοι το video από το Α.Τ. Ομόνοιας, όπου ένας μπάτσος είχε υποχρεώσει δύο μετανάστες να χαστουκίζει ο ένας τον άλλον. Και αν κάποιος δεν το έκανε "πειστικά", αυτόν τον χαστούκιζε ο μπάτσος. Ήταν δε τόσο περήφανοι οι μπάτσοι γι' αυτό που έκαναν, ώστε κάποιος άλλος τραβούσε τη σκηνή σε video. Όπως έγινε με το άλλο ανεγκέφαλο κομπλεξικό λιμενικό που πυροβολούσε κατσίκια. Ίσως θυμάστε και το περιστατικό της Θεσσαλονίκης (κλικ).

Οι Δημοτικοί αστυνομικοί που καταδίωξαν τον 39χρονο και πατέρα δύο παιδιών στο Θησείο προχθές, είχαν το ίδιο "αποτέλεσμα". Το θάνατο του ανθρώπου, πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Αμέσως μαζεύτηκαν στο σημείο πολλοί συμπατριώτες του. Οι Δημοτικοί κάλεσαν τα ΜΑΤ κι όταν αυτά ήρθαν, έκαναν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά και κάνουν πάντα. Άρχισαν να βρίζουν χυδαία και να ψεκάζουν με χημικά τους συγκεντρωμένους.

Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για τις δύο ληστείες στον Βελβεντό, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία, δείχνουν εμφανέστατα δείγματα κακοποίησης. Και οι "άγαρμπες" φωτοσοπιές, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνουν την κακοποίηση. Οι μπάτσοι δηλαδή έβαλαν "αυτογκόλ." Εκτός από κομπλεξικοί, καταλαβαίνουμε ότι είναι και ηλίθιοι.


Με τον τρόπο που στελεχώνονται τα Σώματα Ασφαλείας, είναι αναμενόμενο ότι τέτοιες συμπεριφορές θα είναι συχνές. Διότι δεν περνούν από ψυχολογικό έλεγχο. Κι έτσι ο κάθε προβληματικός κι επικίνδυνος άνθρωπος μπορεί να καταταγεί στα Σώματα Ασφαλείας. Και να γίνει άλλος ένας "Κορκονέας." 

Το ερώτημα είναι τί κάνει η δικαιοσύνη γι' αυτές τις ενέργειες. Γιατί η "ζέση" της εξαντλείται στους "υπεύθυνους" της πυρκαγιάς στη Marfin, όπου βρήκαν το θάνατο τρεις άνθρωποι; Μα για να βγει από το "κάδρο" ο Βγενόπουλος. Τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στον Βελβεντό δεν τις είδε κανείς εισαγγελέας; Πότε θα ξυπνήσουν οι πουτάνες;





2 comments:

  1. Η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ξεσαλώσει. Και το χειρότερο είναι ότι το κράτος πλέον στηρίζεται αποκλειστικά στις αστυνομικές αρχές για να επιβιώσει και να επιβληθεί. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει την αδυναμία της πολιτικής τους και το θάνατο της δημοκρατίας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση Δείμε, στηρίζεται και στη σε αργία ευρισκόμενη δικαιοσύνη. Γι' αυτό και το απροκάλυπτο ξεσάλωμα...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...