March 6, 2013

Άλλο ένα μνημόσυνο ντροπής



΄Εχουμε χορτάσει στην Ελλάδα με τα μνημόσυνα της ντροπής. Μνημόσυνα για ανθρώπους που έβλαψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και αυτούς τους ανθρώπους, οι πολιτικοί απόγονοί τους, οι συνεχιστές του έργου τους, εννοούν να τους τιμούν μονίμως.

Σήμερα είναι τα δεκαπεντάχρονα από το θάνατο του Κ. Καραμανλή, που έμεινε στην ιστορία ως Τριανταφυλλίδης. Και το κόμμα του έχει διοργανώσει μια τελετή στη μνήμη του στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα παραστεί όλη η αλητεία της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Θα τιμήσουν τον κομμουνιστοφάγο ιδρυτή της ΕΡΕ, που ήταν ο "πρόγονος" της ΝΔ, τον ενσαρκωτή των εκτοπίσεων για πολιτικούς λόγους, αυτόν που έκανε τα νησιά της άγονης γραμμής "διάσημα" ως τόπους εξορίας. Θα τιμήσουν τον μονίμως απόντα στη διάρκεια της χούντας, για την οποία εφτά χρόνια δεν βρήκε να κάνει μια δήλωση, να πει μια λέξη κατά της χούντας και υπέρ του βασανιζόμενου από τους φασίστες λαό. Και γι' αυτή την καταπληκτική "επίδοση", οι Αμερικάνοι τον αντάμειψαν. Τον επέβαλαν ως πρωθυπουργό, για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση από τη φασιστική χούντα στη χούντα με πολιτικό προσωπείο. Όπως είχαν κάνει οι Εγγλέζοι με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Τον οποίο επίσης τιμούμε. Επειδή εξασφάλισε ότι ο αγώνας και οι φοβερές θυσίες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ δεν θα είχαν το ποθητό για τον λαό αποτέλεσμα. Την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Στην Ελλάδα έχουμε αναγάγει σε επιστήμη την διαστροφή της ιστορίας. Αυτή που διδάσκεται στα σχολεία και αυτή που υποστηρίζουν τα πολιτικά κόμματα. Αγνοώντας την τύχη των λαών που δεν γνωρίζουν την ιστορία της... Με τη λογική αυτή, δεν αποκλείω σε λίγα χρόνια να διδάκονται τα παιδιά ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι εθνική ευεργέτρια. Όπως η κα Μαριάννα...




4 comments:

  1. δυστυχώς σέ τέτοιου τύπου κράτη σάν τήν Ελλάδα τά πράγματα έτσι συμβαίνουν . Η μέθοδος άπλή : γενικό διανοητικό κατέβασμα καί ή ίστορία παραμύθι. Τα μέσα άπλούστατα: τό ύπουργείο "έθνικής παιδείας" καί τά μέσα μαζικής ένημέρωσης .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα μου επιτρέψεις να σου πω "σε τέτοιου τύπου δήθεν κράτη". Κατά τα άλλα συμφωνώ. Α, το "Ε" στα ΜΜΕ αντιστοιχεί στο "Εξαπάτησης".

      Delete
  2. Αλλά κάποιοι πολιτικοί μας πλέκουν το εγκώμιο του Καραμανλή και περιέργως αποκαλείται "εθνάρχης" απο πολλούς.
    Τον είχαμε και πρόεδρο της Δημοκρατίας οταν το 'χε χάσει, θυμάσαι ; Μεγαλεία.
    Και ενας που έτυχε να'χει το επώνυμό του πέρασε και ...ακούμπησε, δεν 'εκανε τίποτα παρα μόνο ζημιά, αλλα παραμένει "Καραμανλής".
    Κατα τα άλλα οργανώνουν μεγαλειώδεις τελετές.
    Ενω εξω κόσμος ψάχνει ντουλάπια και κουφώματα να τα κάψει να ζεσταθεί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχουμε μια έφεση, Τζονάκε, να τιμούμε μονίμως τους λάθος ανθρώπους. Και στηριζόμενος σε αυτή την έφεση, βασιλεύει ακόμα η χειρότερη μορφή νεποτισμού.

      Σήμερα το απόγευμα είδα ένα ζευγάρι νέα παιδιά με ένα παπί, να έχουν σταματήσει δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών και να μαζεύουν κλαδιά (είχαν κλαδέψει τα δέντρα του δρόμου) και ξύλα από διαλυμένα έπιπλα. Όλα αυτά τα φόρτωναν στη σχάρα και τα έδεναν. Τουλάχιστον θα κάνουν ζεστή Τσικνοπέμπτη, τρώγοντας ίσως σουβλάκια.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...