April 18, 2013

Κράτος Μανωλάδα




Η "ατραξιόν" με το κλίμα, την ατμόσφαιρα και τους ήρωες του Νότου της Αμερικής, όπου οι λευκοί νότιοι εκμεταλλεύονταν τους μαύρους σκλάβους, με δικαίωμα ακόμα και πάνω στη ζωή τους, κατάσταση που οδήγησε στον Αμερικανικό Εμφύλιο, αναβιώνει στη Μανωλάδα της Ηλείας. Αναβιώνει ελέω του κράτους, το οποίο επιτρέπει σε συγκεκριμένους γαιοκτήμονες να χρησιμοποιούν στα χωράφια τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, να δουλεύουν για ατέλειωτες ώρες καθημερινά για ένα μεροκάματο λίγων ευρώ, από το οποίο μεροκάματο παρακρατούν συνήθως το 50% ως κόστος ενοικίου και διατροφής. Όπου το ενοίκιο είναι για τις αυτοσχέδιες καλύβες, όπου είναι υποχρεωμένοι να ζουν οι μετανάστες. Και η διατροφή γίνεται από το μπακάλικο που συνήθως ανήκει στον γαιοκτήμονα και οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ αυξημένες. Έτσι απομυζούν και το τελευταίο ευρώ των μεταναστών.

Για την αυστηρή εφαρμογή των παραπάνω "κανόνων εργασίας", οι γαιοκτήμονες χρησιμοποιούν οπλισμένους επιστάτες. Αυτοί "φροντίζουν" ώστε οι μετανάστες να δουλεύουν συνεχώς και χωρίς διάλειμμα. Αν σταματήσει κάποιος, πυροβολούν στον αέρα!

Χθες "ανακαλύψαμε" ότι οι επιστάτες πυροβολούν και στο ψαχνό τους μετανάστες, όταν αυτοί τολμούν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Το "κράτος", "έκπληκτο" κι αυτό, αναζητά τώρα τους επιστάτες και τους εργοδότες τους. Αυτό που είναι κοινό μυστικό στη Μανωλάδα εδώ και χρόνια, το κράτος δεν το γνώριζε. Όπως δεν ήξερε και ότι οι μετανάστες δεν είχαν χαρτιά και οι γαιοκτήμονες δεν πλήρωναν εργοδοτικές εισφορές.

Το "κράτος" αυτό έχει αναθέσει τώρα στην αστυνομία την "έρευνα" για τη σύλληψη των δραστών και των εργοδοτών τους. Στην αστυνομία που επέτρεπε να συμβαίνουν όλα αυτά. Στην αστυνομία που δεν μπορούσε να εντοπίσει τον Κασιδιάρη. Στην αστυνομία που κατά 50% ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Στην αστυνομία αυτή ανέθεσε να εντοπίσει και να συλλάβει τους ομοϊδεάτες της. Το κράτος Μανωλάδα.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...