May 21, 2013

Τα ζώα και ο Ζίζεκ






Άκουσαν τη δήλωση του Ζίζεκ ότι αυτοί που δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, πρέπει να σταλούν  στα γκούλαγκ  και τα ζώα της ΝΔ αφιονίστηκαν.  Δεν κατάλαβαν, υποτίθεται, τη λόγω  αστεϊσμού υπερβολή του Ζίζεκ και εξεμάνησαν. 

Βρήκαν την ευκαιρία να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που δεν γνωρίζει την πραγματική ιστορία. Και μίλησαν τα ζώα για σταλινικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και ανάλογες μεθόδους που θα ακολουθήσει αν κερδίσει τις εκλογές. Ας δεχθούμε την άποψη αυτή, δεν παύει  να είναι πάντως μια υπόθεση και μόνο.

Είναι όμως γεγονός ο βίος και η πολιτεία της Δεξιάς, της οποίας «γνήσιο τέκνο» είναι η ΝΔ. Είναι γεγονός η τύχη που επεφύλαξαν μετά τον πόλεμο σε όσους αντιστάθηκαν στον Γερμανό καταχτητή. Όσους δεν δολοφόνησαν, τους έστελναν στους τόπους εξορίας, τα νησιά του Αιγαίου. Γυάρος, Αμοργός, Λέρος, Ικαρία, Αη-Στράτης  ήταν μερικά από τα νησιά που «φιλοξένησαν» αυτούς που πολέμησαν τους Γερμανούς, τους αριστερούς και, γενικώς, όλους όσοι δεν ψήφιζαν τη Δεξιά. Οι δύο ηγέτες της Δεξιάς που «μεγαλούργησαν» με τα ξερονήσια, ήταν ο δικτάτορας Μεταξάς και ο «εθνάρχης» Τριανταφυλλίδης.

Η Δεξιά φρόντισε έτσι ώστε το κράτος και οι μηχανισμοί του να στελεχωθούν αποκλειστικά από τα αποβράσματα που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Τη «φροντίδα» αυτή, η χώρα και οι άνθρωποι την πληρώνουμε μέχρι σήμερα.




4 comments:

  1. Σημαντική ταλαιπωρία υφίστανται υπερήλικες συνταξιούχοι για να προμηθευτούν κλειδάριθμο στις εφορίες προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

    Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν τους επέτρεψε φέτος να υποβάλουν τη δήλωση χειρόγραφα.
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231249512

    Εάν καποιος συνταξιουχος ειναι 88 χρόνων όπως η μανα μου, δεν βλέπει δεν ακουει, δεν περπαταει,
    πως να την παω στην εφορια να βγαλει κλειδαριθμο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν και δεν αμφισβητώ την αναλγησία, παρέα με την ηλιθιότητα των κυβερνώντων, ένας ηλικιωμένος δεν μπορεί να αποτανθεί σε φοροτεχνικό και να του κάνει αυτός τη δήλωση ηλεκτρονικά; Πληρώντας ένα 50άρι βεβαίως χωρίς απόδειξη.

      Delete
  2. «Γυάρος, Αμοργός, Λέρος, Ικαρία, Αη-Στράτης»...; Συγκρατημένο σε βρίσκω!

    Ιδού ένας σχεδόν πλήρης κατάλογος:


    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9_%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mη γαυγίζεις σκύλε, ενεδεικτικά ανέφερα αυτά τα νησιά. Βεβαίως, δεν γνώριζα για τη Σέριφο, τη Σίφνο και τους Οθωνιούς.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...