June 3, 2013

ΔΟΛιος πανικός




Ο πανικός, λένε, είναι ο χειρότερος σύμβουλος του ανθρώπου. Ο ΔΟΛ έβαλε σκοπό να επιβεβαιώσει την άποψη αυτή. Μέσω του ίδιου του Ψυχάρη αλλά και ανώνυμου "ειδικού συνεργάτη". Με νέα επίθεση στον Τσίπρα για την εκπεφρασμένη θέση του να ελεγχθούν εκ του μηδενός οι άδειες των ΜΜΕ. Ως παρθένα ο Ψυχάρης κατηγορεί τον Τσίπρα για διαπλοκή με αμφίβολης ιδιοκτησίας ΜΜΕ και για προσπάθεια ανεύρεσης συμμάχων μεταξύ αυτών των ΜΜΕ για να πάρει την εξουσία.

Στην Ελλάδα του "είσαι ό,τι δηλώσεις, ιδίως αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη", ο Ψυχάρης αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα ηθικής. Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, ο οποίος ΔΟΛ παλαιότερα "ανεβοκατέβαζε" κυβερνήσεις και τα υψηλά στελέχη του ήταν πάντοτε υπεράνω των νόμων, γιατί τους έδινε αυτή τη δυνατότητα η ελληνική δικαιοσύνη. Βοά ο κόσμος για το "ανδραγάθημα" του Λαμπράκη στο πλαίσιο της "ιδιαιτερότητάς" του. Αυτήν την "ιδιαιτερότητά" του εκμεταλλεύτηκε ο Ψυχάρης και πολύ σύντομα έγινε το "δεξί του χέρι" και διάδοχός του στην ηγεσία του ΔΟΛ, όταν ο Λαμπράκης πέθανε.

Μας κάνει μαθήματα αυτός που προσδέθηκε αρχικά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Τον οποίο με τεράστια ευκολία πέταξε ως άχρηστο, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν του ήταν πλέον χρήσιμος. Ό,τι ακριβώς έκανε και με τον ΓΑΠα. Για να "παντρευτεί" τον Βενιζέλο. Τον οποίο έβαλε στα "σαλόνια" της Αθήνας και της τοπικής διαπλοκής ο πατριάρχης της, ο ίδιος ο Λαμπράκης. Επειδή ο Ψυχάρης "δεν διαπλέκεται" υποχρέωσε τον Σα(χλα)μαρά - τον άλλο μεγάλο "διώκτη" της διαπλοκής - να δεχτεί τον γυιό του ως υποψήφιο τότε και τώρα βουλευτή της ΝΔ.

Μας κάνει μαθήματα αυτός που δεν τον ενόχλησε κανείς - γιατί άραγε - όταν ένας εργάτης που δούλευε στο διαμέρισμά του στην Αναγνωστοπούλου, έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε. Λεπτομέρεια, απέναντι από το διαμέρισμα βρισκόταν τότε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα...

Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε, ελέω Λαμπράκη, και διοικητής του Αγίου Όρους. Οι παπάδες τον δέχτηκαν ασμένως. Όμοιος ομοίω ή η βρόμα με τη βρόμα...




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...