June 5, 2013

Η οργή του τραγόπαπα



Δεν μπορεί να χωνεύσει ο Άνθιμος ότι δεν εισακούστηκε η άποψή του για το όνομα των Σκοπίων, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ο στόχος του τώρα είναι η ματαίωση του Gay parade της Θεσσαλονίκης. Δεν θέλει τους "σεξουαλικά διεστραμμένους" στην πόλη του. "Επειδή θα μείνουν 3.000 στα ξενοδοχεία;" αναρωτήθηκε, "η εκκλησία φέρνει 250.000 επισκέπτες". Η εκκλησία φέρνει αυτούς και περισσότερους επισκέπτες στα "μαγαζιά" της, όπου οι παπάδες πουλούν τα προϊόντα τους έναντι ακριβού αντιτίμου, με πρώτη την πίστη. Την πωλούν στους ανεγκέφαλους επισκέπτες.

Ο Άνθιμος έφτασε να πει "άμα καταλύσουμε και το κράτος και την εκκλησία, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα. Θα είμαστε μια αγέλη ζώων». Χωρίς το κράτος και την εκκλησία, για τον Άνθιμο, θα γυρίσουμε στις σπηλιές και θα τρώμε ο ένας τον άλλο.

Αυτό το κράτος της ευταξίας του Άνθιμου, είναι αυτό που έχει καταστρέψει το περιβάλλον. Είναι το ίδιο κράτος, όπου ο ίδιος νόμος έχει διαφορετική εφαρμογή σε μένα απ' ότι στον Κόκκαλη, ή τον Βαρδινογιάννη, ή τον Λάτση. Είναι το κράτος που τιμώρησε βαρύτατα όσους αντιστάθηκαν στον Γερμανό καταχτητή και αντάμειψε πλουσιοπάροχα όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Είναι το κράτος που δολοφονεί τους πολίτες του, είτε με τη φοβερή μόλυνση σε συγκεκριμένες περιοχές, που προκαλούν οι βιομηχανίες των ανωτέρω και των ομοίων τους, είτε αυτοκτονώντας εξ αιτίας των μέτρων που παίρνει και τους εξαθλιώνουν.

Και η εκκλησία του Άνθιμου είναι αυτή που έχτισε τους ναούς της πάνω στους αρχαίους για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της τέχνης και όσων πίστευαν οι "ειδωλολάτρες" Αρχαίοι Έλληνες. Είναι αυτή που ανέκαθεν εκπροσωπούσε ό,τι πιο αντιδραστικό και βρόμικο. Και σε σχέση με τους "διεστραμμένους" της Θεσσαλονίκης, να πω στον Άνθιμο ότι πριν χρόνια είδα στη μονή Προυσσού δυο καλόγερους να τρέχουν. Είχα την εντύπωση ότι έβλεπα δύο μοντέλα να προχωρούν σε πασαρέλα. Τόσο καλό ήταν το λίκνισμα των γοφών τους.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...