June 23, 2013

"Συζυγικό" καυγαδάκι



Ο πιο συχνός λόγος καυγάδων σε ένα ζευγάρι είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Μέρα να λες και ο άλλος να καταλαβαίνει νύχτα. Σε αυτή την περίπτωση, τα δύο μέλη του ζευγαριού δεν μπορούν να συνεννοηθούν. "Δεν θα την πατήσουμε ξανά, πρέπει να μάθουμε να συννενοούμαστε", είπε ο Σα(χλα)μαράς αναφορικά με τις αιτιάσεις του Βενιζέλου για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Το περίεργο σε αυτό το ζευγάρι, εκτός από τις κραυγαλέες διαφορές στην εμφάνιση, είναι η άποψη ότι δεν συνεννοούνταν. Και είναι περίεργο διότι και οι δύο αναφέρονται στο ίδιο αφεντικό και λαμβάνουν και εκτελούν τις ίδιες εντολές. Επιπλέον αυτών, και οι δύο γίνονται βασιλικότεροι του Βασιλέως, όταν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να πετύχουν τους σκοπούς τους. 

Σα(χλα)μαράς και Βενιζέλος "κολλήσανε" μαζί εξ ανάγκης. Ο πρώτος για να καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός και άλλος για να γλιτώσει τη δικαστική δίωξη και, ίσως, τη φυλακή. Η πολιτική τους δε, έχει προκαλέσει τέτοια αισθήματα "συμπάθειας" και "ευγνομωσύνης" του κόσμου προς αυτούς, που ο χειρότερος εφιάλτης τους είναι οι εκλογές.

Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να μας ζαλίζουν με τα "συζυγικά" καυγαδάκια τους. Και μαζί μ' αυτά, θα πληρώνουμε και τα γαμησιάτικα.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...