July 31, 2013

Η μπουγαζέλα του Βενιζέλου ζει κι αυτή μας οδηγεί


Τον δρόμο έδειξε πρώτος ο Βενιζέλος με τον διαφορετικό ΦΠΑ στη μπουγάτσα, που αν ήταν γλυκιά και την έτρωγες καθιστός πλήρωνες 13% ΦΠΑ, αν ήταν αλμυρή και ήσουν όρθιος 23%. Αυτή την πρωτότυπη και επαναστατική οικονομική σύλληψη του Βενιζέλου αποφάσισε να εξελίξει ο Στουρνάρας, ανεβάζοντάς τη πολλά επίπεδα. Από αύριο ο ΦΠΑ 13 ή 23%, το καθιστός ή όρθιος, το μέσα ή έξω μεταφέρεται στο σουβλάκι και τον καφέ. Αν τα καταναλώνεις μέσα στο κατάστημα πληρώνεις 13% ΦΠΑ, αν τα παίρνεις σπίτι σου ή στην παραλία που θα πας, πληρώνεις 23%. Λογικό, δεν κάθεσαι στο κατάστημα και το παίρνεις στο χέρι γιατί τα εισοδήματα και η αγοραστική σου δύναμη είναι μεγάλη και δεν θέλεις να συχνωτίζεσαι με την πλέμπα που δεν έχει μία και για να πληρώσει 13% ΦΠΑ κάθεται στο κατάστημα.

Ο άνθρωπος που σκέφτηκε αυτό το μέτρο, ο Στουρνάρας, είναι αυτός που θα μας βγάλει από την κρίση με τα μέτρα που παίρνει. Όπως το παραπάνω. Ένα παιδί νομίζω ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα. Θα καταλάβαινε το γελοίο του θέματος. Δυστυχώς ο Στουρνάρας - όνομα και πράγμα - δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Η "μέθη" της εξουσίας τον έκανε περισσότερο στουρνάρι από αυτό που υποδηλώνει το όνομά του.

Αν μη τι άλλο, οι οικονομικοί εγκέφαλοι που μας προέκυψαν από τότε που ξέσπασε η κρίση, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και τώρα Στουρνάρας δεν μας αφήνουν να πλήξουμε. Κάτι είναι και αυτό μέσα στην κατήφεια και τη δυστυχία που έχουν προκαλέσει.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...