July 30, 2013

Ένα success story να 'χεις να λες

Φωτογραφία Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos

Αμφιβάλλω αν έχει υπάρξει άλλη φορά στην Ευρώπη τόση συγκεντρωμένη ανικανότητα και αλητεία, όσο στη σημερινή Ελλάδα του εσμού του Σα(χλα)μαρά. Έχουν πιστέψει οι ίδιοι το success story του και καθημερινά βγαίνουν όλοι και μιλούν για επιτυχίες, σαν να είναι υπό την επήρεια ουσιών. Την ώρα που δέχονται χωρίς κουβέντα τους εκβιασμούς της τρόικας. Προχθές μπλοκάρισαν τη δόση γιατί έλειπαν 80 άτομα από τη λίστα των υπό απόλυση του υπουργείου Παιδείας. Κι έσπευσαν με τροπολογία που πρόσθεσαν στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, να το "διορθώσουν".

Συναντά ξένους ηγέτες ο Σα(χλα)μαράς, ζητά από όλους δηλώσεις στήριξης της πολιτικής του - αυτό θα ζητήσει και από τον Οbama - και όλοι του απαντούν "τηρήστε τις δεσμεύσεις". Δεσμεύσεις ότι θα μειωθεί δραματικά το Δημόσιο, αυτό που μας έλεγαν ότι είχε πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και αποδείχτηκε ότι ήταν 670.000. Δεσμεύσεις ότι θα δανειζόμαστε για να ξεπληρώσουμε τα παλαιά χρέη. 

Κάθε φορά μας απειλεί η κυβέρνηση ότι αν δεν ψηφίσει η Βουλή κάποιο νομοσχέδιο, δεν θα μας δώσουν τη δόση και θα πεινάσουμε ή/και δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Από τα περίπου 300 δισ. που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια, μόνο το 2% έχει πάει στον κρατικό προϋπολογισμό. Το 98% πηγαίνει στην αποπληρωμή παλιών χρεών και στις τράπεζες.

Έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τα πάντα. Και ισχυρίζονται ότι αυτό θα φέρει ανάπτυξη. Σειρά έχουν οι ΔΕΚΟ. Θα πουλήσουν την ΕΥΔΑΠ και αυτό για την κυβέρνηση σημαίνει ανάπτυξη. Σίγουρα θα αναπτυχθούν τα κέρδη του ιδιώτη που θα την αγοράσει. Επιβάλλουν συνεχώς νέους "έκτακτους" φόρους, οι οποίοι αισίως παραμένουν επί τουλάχιστον 6 χρόνια. Τόσο "έκτακτοι" είναι. Κάθε φορά που ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο διάλυσης των πάντων, για την κυβέρνηση έχουμε σωθεί. Και δύο μήνες μετά, έχουμε πάλι το ίδιο τροπάριο. Μιλούν για θυσίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μας οδήγησε εδώ. Διορίζοντας και προσλαμβάνοντας στο Δημόσιο συγγενείς, φίλους, γκόμενους και γκόμενες σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Τελευταίο κρούσμα πάλι ο Κεδίκογλου και η πιο πρόσφατη αγαπημένη του. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ξέχασαν τη διαστροφή τους να "ασελγούν" πάνω στο σώμα της Ελλάδας.

Το δίδυμο της συμφοράς, οι ολετήρες Σα(χλα)μαράς και Βενιζέλος το μόνο που κατάφεραν να αναπτύξουν είναι η πείνα και η δυστυχία. 27% η ανεργία και 3.000 αυτοκτονίες. Ευτυχώς που εκτός από τα επίσημα βιβλία ιστορίας, υπάρχει πλέον και το διαδίκτυο που επιφυλάσσει στο δίδυμο της συμφοράς μια "περίοπτη" θέση.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...