August 14, 2013

Βράσε όρυζα



"Υπάρχουν θετικές ειδήσεις από την Ελλάδα" δήλωσε η Μέρκελ. Φαντάζομαι ότι η πιο σημαντική από αυτές, που προβάλλεται σε όλον τον κόσμο και όλα τα δίκτυα, θα είναι το γεγονός ότι η Σαντορίνη έχει μείνει από χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καταμεσής του Αυγούστου. Γιατί το 2013 το κράτος δεν έχει καταφέρει ακόμα να διασυνδέσει με ένα υποβρύχιο καλώδιο τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα για να παίρνουν ρεύμα.  Ή η άλλη είδηση, ότι επίσης χθες κράχτες και καταστηματάρχες πλακώθηκαν στο ξύλο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, μπροστά σε εκατοντάδες τουρίστες οι οποίοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να απαθανατίσουν τα στιγμιότυπα. Σήμερα αυτές οι σκηνές κοσμούν τα σάιτς κοινωνικής δικτύωσης και επιβεβαιώνουν το success story του Σα(χλα)μαρά. Αυτό έχει καλύψει τα πάντα, δεν άφησε εκτός ούτε το μικρότερο νησί οι κάτοικοι του οποίου προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χιλιάδες ένοικοι των ξενοδοχείων στη Σαντορίνη κατέφυγαν χθες αναγκαστικά στις παραλίες. Λίγο μετά πήγε και η αστυνομία και επέβαλε σε καθέναν από αυτούς που βρήκε, πρόστιμο 300 ευρώ επειδή η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται. Όταν οι τουρίστες έλεγαν στους αστυνομικούς "we had to come here since there is no airconditioning in the hotel" αυτοί απαντούσαν με το γνωστό ύφος των Ελλήνων αστυνομικών "δεν καταλαβαίνω τι μου λες, μίλα ελληνικά ρε μαλάκα!"

Μια άλλη "θετική" είδηση από αυτές που έκαναν το γύρο του κόσμου, ήταν με τις επιχειρήσεις που σφράγιζε το ΣΔΟΕ και μετά λειτουργούσαν κανονικά σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Πρώτη είδηση σήμερα είναι ο θάνατος του νεαρού που πήδηξε από το εν κινήσει τρόλεϊ όταν μπήκε ο ελεγκτής και δεν είχε εισιτήριο. Γενικώς μιλώντας, καταφέρνουμε συχνά να είμαστε πρώτη είδηση σε διεθνές επίπεδο, πάντοτε για αρνητικούς λόγους.

Πεντακόσια success stories και αν σκαρφιστούν οι Σα(χλα)μαράδες της πολιτικής, η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Γιατί αυτά προκύπτουν από τη νοοτροπία του μέσου Έλληνα. Νοοτροπία που απέκτησε βλέποντας τους Σα(χλα)μαράδες να τον διοικούν συνεχώς από το 1821 και παλιότερα μέχρι σήμερα. Βράσε όρυζα δηλαδή.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...