August 31, 2013

Διεθνές Δίκαιο à la carte

 

A la carte Διεθνές Δίκαιο είναι αυτό στο οποίο πιστεύουν και εφαρμόζουν οι Αμερικάνοι. Ειδικότερα,  δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Διεθνούς Δικαίου όταν εξυπηρετούνται τα αμερικανικά συμφέροντα. Και αντιθέτως υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα Διεθνούς όταν τα συμφέροντά τους, έστω και εμμέσως, απειλούνται. 

Το μένος του Obama κατά της Συρίας οφείλεται στη συμμαχία των Σύρων με το Ιράν, διακαής πόθος των Αμερικάνων το τελευταίο. Η δικαιολογία των χημικών, που αποδεδειγμένα χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία, εκθέτει άλλη μια φορά τους Αμερικανούς. Τους εκθέτει, γιατί έσπευσαν να υιοθετήσουν την άποψη πριν τελειώσει η έρευνα του ΟΗΕ, ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τον Άσαντ. Αποκλείοντας εκ προϊμίου την περίπτωση να τα χρησιμοποίησε ο "δημοκρατικός στρατός". Λες και δεν είδε κανείς τη σοκαριστική "δημοκρατικότητά" του να πετούν από την ταράτσα κτιρίου μη πιστούς σε αυτούς Δημόσιους υπαλλήλους.

Τους εκθέτει, γιατί οι Αμερικάνοι στους διάφορους πολέμους που έκαναν στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου (διάβαζε των συμφερόντων τους) πάντοτε άφηναν πίσω τους χιλιάδες θύματα αμάχους ακόμα και παιδιά. Παράπλευρες απώλειες  ονομάζουν αυτά τα θύματα. Τους εκθέτει, γιατί ενώ ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Συρία, την ίδια στιγμή έχουν αγαστή συνεργασία με τη δικτατορία της Σαουδικής Αραβίας, όπου εφαρμόζεται η σαρία (φωτό) στην πιο άγρια μορφή της. Ούτε με τους δικτάτορες των υπολοίπων χωρών του Κόλπου έχουν κανένα πρόβλημα, αν και στις χώρες αυτές δεν υπάρχουν κόμματα και κοινοβούλιο. Έχουν ένα τεράστιο θέμα με τα πιθανά πυρηνικά του Ιράν, δεν τους απασχολούν όμως καθόλου τα αποδεδειγμένα πυρηνικά του Ισραήλ.

Αυτή η  à la carte εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από τους Αμερικανούς, τους έχει φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Η στρατιωτική τους δύναμη τους κάνει να μην ενδιαφέρονται για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Μέχρι κάποιος να τις φέρει στην πόρτα τους.

 
Πηγή φωτό: www.koutipandoras.gr




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...