September 1, 2013

Ο Δένδιας, η ΕΛΑΣ και οι δοσίλογοι


Η ΕΛΑΣ ανησυχεί για πιθανή εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης κατά οικονομικού παράγοντα μέσα στον Σεπτέμβριο. Προφανώς η ΕΛΑΣ συνδυάζει την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία του κόσμου με τον επικείμενο ερχομό της Τρόικας και καταλήγει στο φόβο επίθεσης. Λογικό.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί χαρακτηρίζουν την επίθεση τρομοκρατική, όταν η πολιτική ηγεσία έχει ομολογήσει ότι μέρος της εθνικής κυριαρχίας έχει απωλεσθεί με την εκχώρησή του στους δανειστές. Το ελληνικό Σύνταγμα επιβάλλει την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία". Είναι σαφές ότι όταν εκχωρείς έστω και μέρος της εθνικής κυριαρχίας, κάποια άρθρα του Συντάγματος παύουν να ισχύουν. Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες τα τελευταία τρία χρόνια της Βουλής να νομοθετεί καθ' υπαγόρευση των όσων ζητούν οι δανειστές. Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα από τα δάνεια που συνάπτει η χώρα, πηγαίνουν με απόφαση της Τρόικα σε ένα λογαριασμό από τον οποίο πληρώνονται παλιότερα δάνεια και στον οποίο η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.

Με λίγα λόγια και αν θέλουμε να τηρήσουμε το Σύνταγμα, πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την κατάσταση. Και όμως η ΕΛΑΣ του ακροδεξιού Δένδια χαρακτηρίζει εκ προϊμίου αυτούς που θα αποφασίσουν να αντισταθούν, τρομοκράτες. Με την ίδια ακριβώς λογική που οι πρόγονοι του Δένδια χαρακτήριζαν προδότες αυτούς που αντιστάθηκαν στους Γερμανούς. Και εθνικόφρονες, αυτούς που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, τους δοσίλογους. Ο εσμός αυτός έχει καταλάβει από τότε την εξουσία και την κατέχει μέχρι σήμερα, με τον Δένδια και την παρέα του. Θεωρούν ότι, όπως τότε, πρέπει να συνεργαστούμε με τον "κατακτητή". Και όποιος αντιστέκεται είναι τρομοκράτης.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...