September 22, 2013

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία



Μετά την ήττα των Γερμανών στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νικητές σύμμαχοι επέβαλαν στη Γερμανία δυσβάστακτους όρους, με κυριότερο την πληρωμή πολεμικών επανορθώσεων στους συμμάχους. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην εξαθλίωση του γερμανικού λαού και σε λίγα χρόνια οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας από τον Χίτλερ. Το πού οδήγησε την ανθρωπότητα ο Χίτλερ είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους, εκτός του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του. Η περίοδος 1919-1933 έμεινε στην Ιστορία ως Δημοκρατία της Βαϊμάρης, από την πόλη όπου συνήλθε η γερμανική Εθνοσυνέλευση.

Η κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη Βαϊμάρη. Η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη στο εξωτερικό με δάνεια που έχει πάρει, χωρίς κανείς ποτέ να έχει ελέγξει πώς προέκυψαν αυτά τα δάνεια και πού δαπανήθηκαν τα χρήματα από αυτά. Από το 2010 και το πρώτο μνημόνιο, η Ελλάδα δανείζεται για να πληρώνει τα προηγούμενα δάνεια. Επειδή όμως τα χρήματα των δανείων (υποτίθεται ότι) δεν αρκούν για την πληρωμή των δόσεων, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε πρωτοφανή μείωση μισθών, συντάξεων και δημοσίων επενδύσεων. Έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο τους βασικούς τομείς ενός κοινωνικού κράτους, την Υγεία και την Παιδεία. Ως επιστέγασμα όλων αυτών, η κυβέρνηση έχει "καταφέρει" να μειώσει το ΑΕΠ σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί ποτέ σε άλλη χώρα και εν καιρώ ειρήνης.

Παράλληλα, η κατάσταση αυτή είχε και μια άλλη, ακόμα πιο τραγική συνέχεια. Απέδειξε ότι το φίδι που εκκολαπτόταν τα τελευταία χρόνια, ενηλικιώθηκε και πλέον δαγκώνει όποιον μπορεί. Το εκκολαπτήριο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν η Δεξιά. Με τον Καρατζαφέρη των ανανηψάντων φασιστών Βορίδη και Γεωργιάδη στη Βουλή και την κυβέρνηση Παπαδήμιου και τους "εναγκαλισμούς" αυτών με τη ΝΔ. Όταν Ο ΛΑόΣ έμεινε εκτός Βουλής, ο Σα(χλα)μαράς του πήρε τα πιο προβεβλημένα στελέχη του, τον τσεκουροφόρο Βορίδη και τον πωλητή βιβλίων Γεωργιάδη. Αυτοί οι δύο σήμερα κάνουν κριτική στους ομοϊδεάτες τους Χρυσαυγίτες. Και οι τελευταίοι τους βρίζουν ως "δοσίλογους" και συνεργάτες του "εχθρού".

Βάλτε στο ρόλο των συμμάχων τους δανειστές και στο ρόλο του Χίτλερ τον Μιχαλολιάκο. Θα δείτε αμέσως τις ομοιότητες, αλλά και πως η ιστορία της Γερμανίας του Μεσοπολέμου επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...