November 11, 2013

Γέλια αντί για κλάματα


Τέλειωσε η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με την καταψήφισή της από την πλειοψηφία της Βουλής. Η συγκυβέρνηση βγαίνει από την ψηφοφορία αποδυναμωμένη κατά μία έδρα. Επί της ουσίας δεν μάθαμε κάτι καινούργιο, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.

Ο Σα(χλα)μαράς, με την αγοραία μερικές φορές γλώσσα του, αποδείχτηκε άξιος του παρελθόντος του. Η δήλωση που έκανε εξερχόμενος από τη Βουλή "η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη, περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016", είναι εφάμιλλη της σοβαρότητας του success story. Οι 153 από τους 154 βουλευτές αποτελούν ενίσχυση της κυβέρνησης κατά τον Σα(χλα)μαρά...

Ο Τσίπρας θα μπορούσε να μην είχε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Θα ήταν προτιμότερο ή να είχε κάνει την κίνηση τον Ιούνιο, με το "μαύρο" στην ΕΡΤ, ή να περίμενε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Θα είχε και στις δύο περιπτώσεις τη συμπαράταξη πολύ περισσότερου κόσμου. Θα είχε τη δυνατότητα να "πλημμυρίσει" το Σύνταγμα, κατάσταση που θα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλον "αέρα".

Ο Βενιζέλος, πιεζόμενος, έδειξε άλλη μια φορά τον πραγματικό του εαυτό. Τοποθετούμενος για τα υποβρύχια, μίλησε για επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ωραιότερο: Προκάλεσε τον Τσίπρα σε "μονομαχία πολιτικού και ηθικού ήθους". Μιλά για ήθος ο εκλεκτός της εκκλησίας και του Λαμπράκη. Μιλά για ήθος ο συνταγματολόγος του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τελευταία παρατήρηση: Όταν δεν έχεις τι να πεις, γιατί όλα όσα έχεις πει έχουν διαψευστεί από την πραγματικότητα (Σα(χλα)μαράς), ή δεν ξέρεις που να ρίξεις το βάρος (Τσίπρας), προβοκάρεις τη συζήτηση και χρησιμοποιείς ατάκες και ευφυολογήματα, που προκαλούν γέλια την ώρα που ο κόσμος κλαίει γιατί πεινάει, δεν έχει νοσοκομεία, δεν έχει σχολεία και πανεπιστήμια και δεν βλέπει πουθενά φως. Καλύτερα να μας έλειπαν όλα αυτά.


Πηγή φωτό TVXS




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...