November 15, 2013

Η ΑΥΓΗ και οι βάρβαροι


Η ΑΥΓΗ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανήγαγαν σε τεράστιο θέμα το σκίτσο του Χατζόπουλου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, που αναφερόταν στις βουλευτές Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και Μακρή των ΑΝΕΛ. Η ΑΥΓΗ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν εν έτει 2013 ότι οι γελοιογραφίες υπόκεινται σε κανόνες που ορίζονται από τα κόμματα, εν προκειμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η γελοιογραφία σχολίαζε τους θεατρινισμούς των δύο βουλευτών έξω από την ΕΡΤ.

Είναι περιττό να πει κανείς πόσο καινοφανής και πόσο λάθος ήταν αυτή η απόφαση με δημοκρατικούς όρους. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι "η γελοιογραφία πρέπει να ασχολείται και να ασκεί με το σκίτσο αρνητική κριτική, μόνο στους ισχυρούς".

Το λάθος αποδεικνύεται ακόμα μεγαλύτερο γιατί έδωσε τη δυνατότητα στα ΝΕΑ και τον ΔΟΛ να επιτεθούν στην ΑΥΓΗ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησαν στην ΑΥΓΗ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η γελοιογραφία του Χατζόπουλου ήταν μια καλή ευκαιρία να "επιτεθούν" στα ΝΕΑ και τον ΔΟΛ. Λες και ο ρόλος του ΔΟΛ και του ιδρυτή του δεν είναι γνωστός από τη γερμανική κατοχή. Λες και δεν γνωρίζαμε ότι το ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΗΜΑ και τα ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ πήραν τα σημερινά τους ονόματα, επειδή απαγορεύτηκε η επανέκδοση των εφημερίδων που είχαν συνεργαστεί με τον καταχτητή. Δεν γνωρίζουμε τη σχέση του διαδόχου Ψυχάρη με τον Λαμπράκη και πως έγινε "χαλίφης στη θέση του χαλίφη". Δεν γνωρίζουμε το ποιόν των κυριότερων στελεχών του ΔΟΛ. 

Οι σκιτσογράφοι δεν είναι βάρβαροι. Βάρβαροι είναι αυτοί οι οποίοι κατέχουν εφημερίδες, που πάντοτε υποστηρίζαν ό,τι πιο αντιδραστικό, και κανάλι που έχει "πάρει άριστα" στη Μαζική Εξαπάτηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στον οργανισμό διαπρέπει ο Πρετεντέρης, ο "πατέρας" της Ζωής Κασιδιάρη...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...