November 29, 2013

Αμάρτησε για το παιδί του ο καημένος


Ελληνική ταινία του 1960 με την πρωταγωνίστρια να εκπορνεύεται για να θρέψει το παιδί της, θυμίζει η υπόθεση του γιού του Σαχλαμαρά, ο οποίος φοιτά στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Βεβαίως στην περίπτωση του γιού δεν εκπορνεύτηκε κανείς, απλώς τα "έκαναν πουτάνα". Πέρσι τον έπιασε η καθηγήτρια Ευφροσύνη Μπουλούτα να αντιγράφει στις εξετάσεις. Και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου, που "συμπτωματικά" είναι αδελφός του Σα(χλα)μαρά, έκανε αυτό που θεωρούσε λογικό και πρέπον, απέλυσε την καθηγήτρια. Με το σκεπτικό ότι δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι στην Ελλάδα πρέπει να κάνεις τα "στραβά μάτια" στην όποια εξουσία, πόσο μάλλον στο γυιό του Πρωθυπουργού.

Χθες συνεδρίασε το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) για να εξετάσει τη νομιμότητα της απόλυσης. Στη συνεδρίαση μετείχαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Κολλεγίου και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). Οι εκπρόσωποι του Κολλεγίου απαίτησαν την αποβολή από το ΚΥΣΔΕ των μελών της ΟΙΕΛΕ. Μετά από σύσκεψη το Συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα!

Αυτό αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και ειδικά ο Πρωθυπουργός τη νομιμότητα και την αξιοκρατία: Τις γράφουμε στα αρχίδια μας αν αφορούν εμάς ή τους δικούς μας, απαιτούμε την αυστηρή και άτεγκτη εφαρμογή τους αν αφορούν τους άλλους. Η απαίτηση του Κολλεγίου και η συμφωνία του Συμβουλίου να εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ είναι παντελώς παράνομη και επιβεβαιώνει το πόσο διεστραμμένη είναι η εξουσία.

Αναρωτιέμαι τις συνέπειες που θα έχει μακροπρόθεσμα αυτό το γεγονός στο γυιό του Σα(χλα)μαρά.  Με δεδομένο τον νεποτισμό που επικρατεί στη χώρα, φοβάμαι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, πιθανότατα θα ζήσουμε τις συνέπειες αυτής της ιστορίας στο πετσί μας. Όπως ζήσαμε ξανά με τον ΓΑΠα, την αντίληψη που είχε ο Α. Παπανδρέου για τη νομιμότητα και την αξιοκρατία...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...