January 14, 2014

Μαύρα και γκρίζα πρόβατα


Έχει παράδοση η Ελλάδα στην παραγωγή μαύρων προβάτων. Τον τελευταίο χρόνο όμως αντιληφθήκαμε ότι η Ελλάδα έχει και πολλά, πάρα πολλά γκρίζα πρόβατα. Αυτά τα τελευταία είναι που προστατεύονται μονίμως, βγάζοντας στη "σέντρα" τα μαύρα πρόβατα.  Σφάζονται τα μαύρα για να προστατευθούν τα γκρίζα.

Μαύρο πρόβατο ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που με τη "σφαγή" του καλύφθηκαν όλοι εκείνοι που νέμονταν μαζί του προς ίδιον όφελος το δημόσιο πλούτο. Μαύρο πρόβατο ήταν ο τεχνικός διευθυντής της ΠΕΤΡΟΛΑ, που καταδικάστηκε για το θάνατο 15 εργαζομένων στο διυλυστήριο της εταιρίας, μετά από έκρηξη που οφειλόταν στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Η ελληνική "δικαιοσύνη" καταδίκασε τον τεχνικό διευθυντή και όχι τον Λάτση που αρνιόταν να  προβεί στη δαπάνη για τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας.

Μαύρο πρόβατο είναι ο Παπακωνσταντίνου που τον κατηγορούν σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Με αυτόν τον τρόπο δεν κατηγορούν τον Βενιζέλο, τον ΓΑΠα και τον Σα(χλα)μαρά. Όλοι αυτοί κατάφεραν η λίστα να μην έχει αποδόσει τίποτα μέχρι σήμερα.

Μαύρο πρόβατο είναι ο Λιάπης, που με όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, ξεχάσαμε τους πάμπολλους "Λιάπηδες" της δημόσιας ζωής, που ενδημούν κυρίως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μαύρο πρόβατο είναι και ο Φιλιππίδης. Τον "κρεμάσαμε στα μανταλάκια" για να μείνουν στο απυρόβλητο οι δέκα φορές χειρότεροι Σάλλας και Λάτσης. Αλλά αυτοί οι δύο είναι που δίνουν τα δάνεια στις επιχειρήσεις που βοηθούν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τους στόχους της, τα ΜΜΕ...



2 comments:

  1. Με έβαλες σε σκέψεις…
    Λες να ήταν κι ο Τατσόπουλος το μαύρο πρόβατο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι, ο Τατσόπουλος ήταν το ροζ πρόβατο.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...