January 15, 2014

Η "νομιμότητα" του Δένδια


Ο Δένδιας, ως υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, έχει ως αποστολή την εφαρμογή των νόμων. Και τι πιο λογικό από το να πει κανείς ότι αυτή η εφαρμογή πρέπει να ξεκινά από τους υφισταμένους του υπουργού, την αστυνομία. Εδώ αρχίζουν τα γέλια.

Οι εποχούμενοι σε αυτοκίνητα αστυνομικοί εξαιρέθηκαν από το μέτρο να φορούν ζώνη ασφαλείας, γιατί ως ηλίθιοι το ζήτησαν οι ίδιοι. Έτσι βλέπουμε εκτός από τους αστυνομικούς, και τους ασφαλίτες με συμβατικά αυτοκίνητα να μη χρησιμοποιούν ζώνη. Τα συμβατικά αυτοκίνητα είναι για να μη γίνονται αντιληπτοί. Η ηλιθιότητά τους όμως μας δίνει τη δυνατότητα να τους καταλαβαίνουμε. Στον κοινό οδηγό απαγορεύεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης. Αυτό δεν ισχύει για τους αστυνομικούς, που οδηγούν έχοντας στο ένα χέρι το κινητό. Ένα άλλο ανέκδοτο είναι ότι τηρούν τον ΚΟΚ. Ακόμα και όταν έχουν δεχθεί κάποια κλήση ανάγκης, οδηγούν σαν να βρίσκονται στο χωράφι τους με το τρακτέρ. Όταν πριν χρόνια είπα σε οδηγό περιπολικού ότι πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το φλας όταν αλλάζει λωρίδα, με είπε "Γιατί, είσαι τυφλός και δεν με βλέπεις;" Αυτός είναι ο ενικός της "ευγενείας" των υφισταμένων του Δένδια.

Το καλύτερο όμως με αυτούς, είναι κάθε φορά που πρέπει να μεταφέρουν Χρυσαυγίτες βουλευτές από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια ή τις φυλακές. Στήνουν πάντοτε ένα σενάριο επιπέδου Spielberg. Η μόνη διαφορά που υπάρχει, γιατί εδώ είναι η Ελλάδα του Δένδια, τα συμβατικά αυτοκίνητα έχουν καλυμμένες με σακκούλες τις πινακίδες κυκλοφορίας των συμβατικών αυτοκινήτων της πομπής. Αυτό το έχουμε δει όλοι μας. Δεν το έχει δει όμως ποτέ ο Δένδιας ή ένας εισαγγελέας...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...