February 28, 2014

Τί χώρα είναι αυτή;


Η καθηγήτρια που έπιασε το γυιό του Σα(χλα)μαρά να αντιγράφει, απολύθηκε. Οι αστυνομικοί βασανίζουν κρατούμενους στα αστυνομικά τμήματα. Τα ΜΑΤ χτυπούν διαδηλωτές αναίτια. Η αστυνομία κάνει τα "στραβά μάτια" όταν μετανάστες δέρνονται, τραυματίζονται ή δολοφονούνται στους δρόμους από φασίστες. Στα νοσοκομεία υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων και προσωπικού. Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού υπάρχουν 60 κλίνες. Σήμερα στο νοσοκομείο κρατούνται 215 ασθενείς κρατούμενοι. Ένας από αυτούς, που πάσχει από λευχαιμία, πήρε φωτογραφίες με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών και τις έστειλε σε κοινωνικά δίκτυα. Η εισαγγελέας, αφού έλαβε γνώση των συνθηκών, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του συγκεκριμένου κρατουμένου. Άλλοι δικαστικοί "φορτώνουν" ήδη κατηγορουμένους για συγκεκριμένες υποθέσεις με κατηγορίες για διαφορετικές τέτοιες, ή επεκτείνουν κατά παραγγελία την προφυλάκιση κάποιου πέραν του 18μήνου. Ακόμα "καλύτεροι" δικαστικοί διώκουν δημοσιογράφους, όπως τον Βαξεβάνη, επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο από την άλλη, επιβραβεύει δημοσιογράφους, όπως τον Θεοδωράκη, αν και αυτό που κάνει δεν είναι δημοσιογραφία.

Αυτά είναι λίγα από όσα συμβαίνουν μονίμως στη χώρα. Είναι σαφές ότι αυτά τα γεγονότα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι τι χώρα είναι αυτή που επιτρέπονται χωρίς συνέπειες όλα τα παραπάνω. Για το ρόλο που διαδραματίζει η δικαιοσύνη, δεν υπάρχει κανένα ερώτημα και καμιά απορία. Δυστυχώς γι' αυτήν, η ιστορία της είναι γνωστή.



4 comments:

  1. Κι ενώ αυτά κι άλλα χειρότερα συμβαίνουν,στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται στήθος με στήθος.
    Ή στραβός ειν' ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι βρε, του Έλληνος ο εγκέφαλος μυαλό δεν υπομένει. Κι αυτό είναι γνωστό από πάρα πολύ παλιά.

      Delete
  2. Το ερώτημα είναι τί ειδους πολίτες κατοικούν σ'αυτή τη χώρα ;;; Λοβοτομημένοι ;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Από αυτά και από πολλά άλλα Τάσο, οι πιθανότητες να είμαστε λοβοτομημένοι, μέσω της αδιάλειπτης προπαγάνδας των ΜΜΕ, είναι μεγάλες.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...