February 17, 2014

Το success story και ο κρίνος


Πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Άγιο Όρος, συζητώντας με τους μοναχούς και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και κολακίες. Ζήτησε τη βοήθεια του Θεού και των μοναχών για να ξεφύγουμε από την κρίση και κυρίως από την ανεργία. Σήμερα είπε "Η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται με ευχές". 

Αυτό αντιλαμβάνομαι ότι είναι αρμοδιότητα ψυχιάτρου. Διχασμένες προσωπικότητες συναντάμε συχνά. Όταν όμως αυτός που έχει τη διχασμένη προσωπικότητα με τη βοήθεια ηλιθίων ψηφοφόρων και ενός καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος, γίνεται πρωθυπουργός, τότε το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερες και πιο σοβαρές διαστάσεις. 

Η σημειολογία πάντως της επίσκεψης του Σα(χλα)μαρά στο Άγιο Όρος, παρά τις συχνές αναφορές του σε διάφορα μεταφυσικά, είχε και μια κρυφή πλευρά. Το Άγιο Όρος και η εκκλησία γενικότερα έχουν την εκπληκτική ιδιαιτερότητα να μην έχουν απολύσει ούτε έναν υπάλληλο και να έχουν αυξήσει τα κέρδη της επιχείρησης, παρά την κρίση που όλοι περνάμε.

Με αυτή την επιλογή του ο Σα(χλα)μαράς ήθελε να μας δείξει ότι το success story δουλεύει τουλάχιστον σε έναν τομέα, στη γνωστή ιστορία με τον κρίνο.



2 comments:

  1. Ο άθεος τροτσκιστής Ανδρέας Παπανδρέου
    στο τέλος της άθλιας ζωής του γύριζε στις μονές και εκκλησιές, και αναβε δίμετρες λαμπάδες,
    παρεα με την δίμετρη...Δήμητρα.
    Μετά πέθανε, όχι μόνον πολιτικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ότι ήταν άθεος σε πειράζει ή ότι παραμύθιαζε τον κόσμο και εξαχρείωνε συνειδήσεις;

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...