March 1, 2014

Ο Βενιζέλος, η Κεντροαριστερά και το κακό συναπάντημα


Ο Βενιζέλος του Μπακατσέλου, του Λαμπράκη και του Άνθιμου, αυτός που αθώωνε με στόμφο στη Βουλή τον Τσοχατζόπουλο, ο ίδιος που ξέχασε το USB με τη λίστα Λαγκάρντ σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του, ο στενός φίλος των τραπεζιτών που τους δίνει δικά μας χρήματα για να στηρίξει τις χρεοκοπημένες τράπεζές τους. Ο Βενιζέλος του νόμου "περί ευθύνης υπουργών", που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο των αλητών του εσμού του. Ο Βενιζέλος με τους 27 λογαριασμούς καταθέσεων σε τράπεζες, ύψους 2 εκατομ. ευρώ περίπου και τα 27 ακίνητα. Ο αντιπρόεδρος, ΥΠΕΞ και συγκυβερνήτης του Σα(χλα)μαρά της ΝΔ, των μνημονίων, της ανεργίας και της εξαθλίωσης των ανθρώπων.

Αυτός ο Βενιζέλος, μιμούμενος το ΠΑΣΟΚ που αυτοτιτλοφορείται σοσιαλιστικό, χαρακτηρίζει τον εαυτό του κεντροαριστερό. Στην Ελλάδα ισχύει ακόμα το "είσαι ό,τι δηλώσεις". Δήλωσε λοιπόν σε συνέντευξη που έδωσε ότι "αν δεν σταθεί η Κεντροαριστερά δεν στέκεται η χώρα". Θεωρώντας εαυτόν και αυτό που έχει απομείνει από το παλιό ΠΑΣΟΚ Κεντροαριστερά. Είπε δηλαδή ότι για να σταθεί η χώρα πρέπει να σταθεί (διάβασε να διασωθεί) ο ίδιος. Στη συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης στο ΣΥΡΖΑ και την αντιπολίτευση, με το γνωστό, "ευγενικό" τρόπο του.

Ο Βενιζέλος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διασωθεί. Δεν γνωρίζω αν τη διάσωση τη βλέπει σε σχέση με τη φυλακή, την παραμονή στο πολιτικό στερέωμα ή, το πιθανότερο, και τα δύο. Προφανώς ο Βενιζέλος διακατέχεται από αυτόν το φόβο πολύ καιρό.





2 comments:

  1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ένα απο αυτά που περιμένω να δω ειναι και η δίωξη κατά του Βενιζέλου για όλα όσα κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο Σαμαράς.
    Ελπίζω να μη με (μας) διαψεύσει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάλλον δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί όλο και κάποιο νόμο θα έχει συντάξει και ψηφίσει ο Βενιζέλος για να προστατεύσει το τομάρι του.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...