March 14, 2014

Έτσι αποφεύγουμε την χρεοκοπία...


Η κυβέρνηση συνεχίζει τη "μάχη" της για να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Αυτό το κάνει με τους νόμους που ψηφίζει για τη διαθεσιμότητα και άλλων ΔΥ, οι περισσότεροι από τους οποίους θα απολυθούν στο τέλος της περιόδου, γιατί δεν θα υπάρχει υπηρεσία να τους απορροφήσει. Το κάνει επίσης με το 27,5% της ανεργίας. Με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Με τις χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις και καταστήματα. Με τη μείωση του επιδόματος ανεργίας. Με την ανασφάλιστη εργασία. Με τις αυτοκτονίες. Με την παύση πληρωμών που έχει κηρύξει το Δημόσιο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση περνά σε άσχετους νόμους τροπολογίες, για να απαλλάξει τους φίλους της από επιβληθέντα πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για φορολογικές παραβάσεις. Στη λίστα των ωφελούμενων επιχειρήσεων, περισσότερο κερδισμένες - τελείως συμπτωματικά - εμφανίζονται οι πετρελαιακοί όμιλοι Βαρδινογιάννη και Λάτση.

Τα πρόστιμα αφορούν τα χρόνια 2010 και 2011. Σύμφωνα με εφοριακούς, αν ο έλεγχος επεκταθεί αφ' ενός χρονικά και αφ' ετέρου σε μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων εταιριών, είναι πιθανό να πρόστιμα να φτάσουν τα 15 δισ.

Η κυβέρνηση βεβαίως δεν επιθυμεί να στεναχωρίσει τους φίλους της, αυτούς που τη στηρίζουν μέσα από τα ΜΜΕ και την κυβερνητική προπαγάνδα που αυτά κάνουν και που πολλοί από αυτούς κατέχουν. Για την κυβέρνηση φτάνει που υπάρχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, από τους οποίους απομυζούν όσα χρειάζονται.

Αυτή είναι η ηθική των ευσεβών και θρησκευόμενων Σα(χλα)μαρά, Βενιζέλου και των φίλων τους. Και έτσι αποφεύγουμε την χρεοκοπία...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...