March 13, 2014

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας


Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και γι' αυτό δημιουργήσαμε νέο "Μακεδονικό" με το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου όλα δουλεύουν ρολόι και όλοι είναι τουλάχιστον ευτυχείς, ασχολούμεθα αποκλειστικά και από το πρωί μέχρι το βράδυ με το βιβλίο του Κουφοντίνα.

Με το βιβλίο ασχολούνται οι συγγενείς των θυμάτων της 17Ν. Αυτοί θεωρούν ανεπίτρεπτη την κυκλοφορία του βιβλίου και μάλιστα επιτίθενται και κατά του εκδότη. Ουδείς εξ αυτών όμως σκέφτεται ότι με τη λογική αυτή η διεθνής βιβλιογραφία θα είχε στερηθεί όλων των βιβλίων ανθρώπων, που σε διαφορετικές εποχές και συνθήκες, δολοφόνησαν άλλους ανθρώπους, από δεκάδες μέχρι εκατομμύρια. Ένα τέτοιο απαγορευμένο βιβλίο θα ήταν το "Ο Αγών μου" του Χίτλερ. Ουδείς εξ αυτών όμως καταδίκασε μια άλλη δολοφονία, ίσως γιατί ήταν "οικογενειακή" με την ευρεία έννοια.

Την ίδια περίπου μοναδική ασχολία έχουν βρει και τα ΜΜΕ. Ο κάθε δημοσιογράφος ξιφουλκεί τις τελευταίες μέρες κατά του βιβλίου και του συγγραφέα του. Έχουν αναγάγει το θέμα σε ύψιστης σημασίας ζήτημα. Αν σήμερα πωλείται ένα σημαντικό κομμάτι της ΔΕΗ, για τα ΜΜΕ έχει μικρότερη σημασία. Αν σήμερα απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ οι συγκεντρωμένες έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αυτό για τα ΜΜΕ δεν είναι καν είδηση. 

Για τα ΜΜΕ το βιβλίο του Κουφοντίνα είναι πιο σημαντικό από τους ανθρώπους που πεινούν ή είναι άνεργοι. Είναι πιο σημαντικό από αυτούς που κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. Αυτοί χάνουν τη ζωή τους εξ αιτίας του βιβλίου του Κουφοντίνα και όχι από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας περιμένω να τοποθετηθεί κατά του βιβλίου και η κα Λένα Μαντά, για αθέμιτο ανταγωνισμό αυτή.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...