March 12, 2014

Κουμουτσάκεια "σοβαρότητα"


Η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ τα "προσφυγικά" που βρίσκονται στη Λ. Αλεξάνδρας απέναντι από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αποφάσισε δηλαδή να τα πουλήσει. Το 2009 ο Σα(χλα)μαράς ως υπουργός Πολιτισμού είχε επικυρώσει απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία όλο το συγκρότημα είχε χαρακτηριστεί ως μνημείο για την ιστορική, αρχιτεκτονική και κοινωνική του σημασία. Η απόφαση πώλησης των "προσφυγικών" σχολιάστηκε αρνητικά από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελλαρίδη.

Ο Γ. Κουμουτσάκος, υποψήφιος της ΝΔ, ήταν σήμερα προσκεκλημένος στο ΒΗΜΑ FM και αφού του είπαν την άποψη του Σακελλαρίδη για τα "προσφυγικά", ζήτησαν τη γνώμη του. Ο Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τη θέση του Σακελλαρίδη στείρα αντιπολιτευτική. Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει αντίρρηση με την πώλησή τους. Όταν του είπαν ότι έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, είπε ότι "θα πωληθούν ως τέτοια".

Ισχυρίζεται δηλαδή ο Κουμουτσάκος ότι θα βρεθεί επενδυτής που θα αγοράσει τα "προσφυγικά", επί της ουσίας για να τα βλέπει και να λέει ότι είναι δικά του. Γιατί σε ένα διατηρητέο μνημείο δεν επιτρέπεται να γίνει καμιά αλλαγή. Ο επενδυτής θα δώσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων και τελεία. Προφανώς ο Κουμουτσάκος δεν θέλει να πει ότι το σχέδιο είναι να κατεδαφιστούν από τον επενδυτή τα κτίρια και στη θέση τους να κάνει κάτι άλλο που θα του αποφέρει έσοδα.

Η μόνη περίπτωση να αποσβέσει το κεφάλαιο και να έχει και κέρδη ο επενδυτής χωρίς να αλλάξει τίποτα, είναι αν βγάλει τους ενοίκους από τα διαμερίσματα και στη θέση τους εγκαταστήσει "χορεύτριες" από τις ανατολικές χώρες. Καταλαβαίνετε, πιστεύω, πόσο σοβαρός άνθρωπος είναι ο Κουμουτσάκος. Αναμενόμενο θα μου πείτε, αφού είναι επιλογή Σα(χλα)μαρά και θα συμφωνήσω.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...