March 7, 2014

Οι κακοί Γερμανοί και οι "καλοί" Έλληνες


Λέγονται και γράφονται πολλά τις δύο τελευταίες μέρες για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα σήμερα, με αφορμή την επίσκεψη εδώ του Γερμανού Προέδρου. Ο Παπούλιας υποτίθεται ότι έθεσε στο συνομιλητή του των αποζημιώσεων δύο φορές. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή τους και ο Μ. Γλέζος.  Όλες οι σχετικές δημοσιεύσεις καταλήγουν στο ότι "δεν φτάνει που οι Γερμανοί μας οφείλουν τις αποζημιώσεις από την κατοχή, μας έχουν γονατίσει και σήμερα, με τα μέτρα που επιβάλλει η Μέρκελ μέσω της τρόικας.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο στο θέμα των αποζημιώσεων, όσο και στο θέμα της εφαρμοζόμενης σήμερα πολιτικής, τίποτα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό τουλάχιστον, αν δεν υπήρχαν οι ελληνικές κυβερνήσεις που ήταν και είναι πάντα πρόθυμες να δεχτούν και να εφαρμόσουν όσα ζητούν οι ξένοι και εν προκειμένω οι Γερμανοί.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία με κάθε τρόπο δείχνει την πρόθεσή της να μην εγείρει ποτέ θέμα απαίτησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Ακόμα και όταν πολίτες από το Δίστομο κατέθεσαν μήνυση στην Ιταλία κατά της Γερμανίας, το ελληνικό κράτος "σύρθηκε" στη δίκη που έγινε στη Χάγη, ως παρατηρητής. Και πολύ πρόσφατα, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης τάχθηκε κατά της της εκτέλεσης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το Δίστομο και κατά του γερμανικού δημοσίου, με το επιχέιρημα ότι θα διαταραχθούν οι Ελληνο-γερμανικές σχέσεις! Αυτές οι τόσο καλές σχέσεις που αποδεικνύονται από τις θέσεις της Μέρκελ για την κρίση που αντιμετωπίζουμε.

Πολύ παλιότερα, λίγο μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και επί πρωθυπουργίας Τριανταφυλλίδη, η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα δύο εργοστάσια χαλυβουργίας. Ο Τριαναταφυλλίδης έδωσε το ένα στη φιλική του οικογένεια των Αγγελόπουλων. Το δεύτερο δεν το παραλάβαμε κατ' απαίτηση του Αγγελόπουλου, επειδή δεν ήθελε να έχει ανταγωνισμό. Και γι' αυτό το δεύτερο εργοστάσιο πληρώναμε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα χρήματα στους Γερμανούς, για τη φύλαξή του στην αποθήκη που σκούριαζε. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από προκήρυξη της 17Ν και το περιοδικό ΑΝΤΙ, πριν το αναλάβει ο πράκτωρ FactorX.

Ίσως να είναι και αυτός ένας από τους λόγους που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα. Άλλωστε τι μπορείς να περιμένεις στη χώρα που ακόμα και σήμερα αποκαλεί εθνάρχη τον Τριανταφυλλίδη...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...