April 12, 2014

Μερκελειάδα


Λογικό μετά την εξαιρετικά αρνητική για την κυβέρνηση Μπαλτακειάδα, το έργο να αλλάξει και να γίνει Μερκελειάδα. Η χθεσινή ξεπέτα, που ονομάστηκε επίσημη επίσκεψη, αποτιμάται θετικά από την κυβέρνηση και τα ποικίλα φερέφωνά της στα ΜΜΕ. Βεβαίως, ανάμεσα στις γραμμές των όσων ειπώθηκαν δεν μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές για τη συνέχιση της προσπάθειας, για ακόμα πιο δύσκολες μέρες κ.λ.π. Το βάρος των δηλώσεων όμως, όπως ήταν φυσικό, δόθηκε στις θυσίες, στο πρωτογενές πλεόνασμα και στην "επιτυχή" έξοδο στις αγορές.

Το κυβερνητικό επιτελείο, διάβαζε Σα(χλα)μαράς - Βενιζέλος, δεν δίστασε να διαρρεύσει ότι κατά τις συνομιλίες τέθηκε και το ζήτημα των γερμανικών αποζημειώσεων. Σύμφωνα δε με τις ίδιες διαρροές, η Μέρκελ είπε στον Βενιζέλο να συζητήσει το θέμα με τον Γερμανό ομόλογό του.

Οπότε, αν αληθεύουν τα παραπάνω, ο Βενιζέλος θα θέσει το θέμα στον Μίκαελ Φουκς και αυτός θα του απαντήσει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, ακριβώς όπως είχε απαντήσει και ο Σόιμπλε στον Στουρνάρα. Και μετά ο Βενιζέλος θα μας πει "τί μπορούσα να κάνω;"

Ο Σα(χλα)μαράς ορκίζεται ότι ποτέ δεν σκέφτεται τις εκλογές. Το ξέρουμε. Και η Μέρκελ ήρθε γιατί περνούσε απ' έξω και είδε το φως αναμμένο. Όποιος δε διαδίδει ότι ήρθε για να στηρίξει προεκλογικά την κυβέρνηση είναι όχι μόνο αχρείος αλλά και Συριζαίος.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...