April 2, 2014

Η αλητεία στα καλύτερά της


Ο ένας είναι  ο Μπαλτάκος, ο κατά δήλωσή του αντικομμουνιστής και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του Σα(χλα)μαρά. Ο άλλος είναι ο Κασιδιάρης, ο κουραδόμαγκας βουλευτής της ΧΑ. Ο τελευταίος υπέκλεψε συνομιλία που είχε με τον Μπαλτάκο και την αποκάλυψε στη Βουλή σήμερα, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας άλλων βουλευτών της ΧΑ.

Η συζήτηση γίνεται κάτω από πάμπολλες θρησκευτικές εικόνες, με φρασεολογία γηπέδου. Οι δύο άνδρες συζητούν σαν φιλαράκια από παλιά και ο Μπαλτάκος με συνομωτικό τρόπο αποκαλύπτει τα ντεσού της προφυλάκισης των τριών Χρυσαυγιτών βουλευτών και της μη κράτησης των άλλων τριών, μεταξύ των οποίων και ο Κασιδιάρης. Αποδίδει την προφυλάκιση των πρώτων σε παρεμβάσεις του Δένδια και του Αθανασίου στη δικαιοσύνη. Περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την έκπληξη και την αντίδραση του Σα(χλα)μαρά, όταν έμαθε ότι ο Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος.

Εκπλήσσομαι που κάποιοι μένουν έκπληκτοι με αυτά, επειδή θεωρούσαν ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αυτοί είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι ζουν σε μια δημοκρατική χώρα. 

Ο Σα(χλα)μαράς θα πληρώσει τώρα την απόφασή του να υιοθετήσει το λεξιλόγιο της ΧΑ, ώστε να κερδίσει τους ψηφοφόρους της. Θα πληρώσει την ακροδεξιά λογική του να έχει στην κυβέρνηση και να συνομιλεί με αντικομμουνιστές και πρώην φασίστες.

Ο Κασιδιάρης από την άλλη αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να "καρφώνει" δικούς του ανθρώπους, όπως έκανε πριν λίγες μέρες με τον οδηγό του Τραγάκη. Η ηθική σε αυτούς τους ανθρώπους, βλέπετε, ήταν πάντοτε εκχειλίζουσα...




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...