April 3, 2014

Το μαντρί εάλω


Ξεχάστηκε το "όποιος φεύγει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος", κάτι που νομίζω το έλεγε και ο Ψωμιάδης, ο δεύτερος που παραιτήθηκε χθες από τη ΝΔ. Οι λύκοι όμως δεν μπήκαν νύχτα και κρυφά στο μαντρί, βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν. Τα κλειδιά της πόρτας τα είχε ο Σα(χλα)μαράς, την άνοιξε και δεν άφηνε κανένα να την κλείσει.

Πρώτα μπήκαν οι Βορίδης και Άδωνις, γνωστά φασιστόμουτρα με "ζηλευτή" προϋπηρεσία και οι δύο. Στη συνέχεια και για να δώσει το σήμα στους υπόλοιπους λύκους, ο Σα(χλα)μαράς υιοθέτησε τη φρασεολογία της ΧΑ κατά των μεταναστών. Στις εκλογές οι μπάτσοι του Δένδια ψήφισαν κατά 50% ΧΑ. Ο Δένδιας και ο πρωθυπουργός δεν διέκριναν κάποιο πρόβλημα σε αυτό.

Ο Μπαλτάκος ήταν πολύ γνωστός για τις πεποιθήσεις του, τις αντιλαμβανόταν κανείς από τα βιβλία που έχει γράψει για την αρχαία Σπάρτη, όπου εκθειάζει το δολοφονικό και ρατσιστικό έθιμο της κρυπτείας. Ο ίδιος είχε καταφερθεί εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και είχε πει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μετά από αυτό, η Επιτροπή είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ουδείς αντέδρασε. Η ΧΑ συνέχιζε το "έργο" της ανενόχλητη. Ο Μπαλτάκος είχε τοποθετηθεί στη θέση του γραμματέα από τον ίδιο τον Σα(χλα)μαρά. Στη συζήτηση με τον υπόδικο Κασιδιάρη εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους Χρυσαυγίτες βουλευτές. Κι αυτό αφού έχουν γίνει δύο δολοφονίες και αμέτρητες επιθέσεις κατά μεταναστών, πολλές από αυτές on camera. Επίσης λέει ότι η κυβέρνηση δια των πρωθυπουργού,  Δένδια και Αθανασίου πίεζαν τους δικαστές ώστε οι Χρυσαυγίτες βουλευτές να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.

Είναι φυσικό μετά από όλα αυτά και αφού έγινε σαφές ότι το μαντρί εάλω από τη ΧΑ, η τελευταία να έχει διεισδύσει παντού. Στα εκατοντάδες βίντεο που δείχνουν άγριες επιθέσεις αστυνομικών κατά πολιτών, ο Δένδιας δεν αντέδρασε ποτέ. Ούτε στις δεκάδες καταγγελίες για βασανισμούς σε αστυνομικά τμήματα αντέδρασε. Μόνο τον GUARDIAN απείλησε ψευδώς ότι θα μηνύσει μετά από σχετική δημοσίευση.

Τι πιο λογικό από τον Άδωνι να θαυμάζει το γυιο του Μπαλτάκου για τη στήριξη που πρόσφερε στον πατέρα του, βρίζοντας χυδαία τους Χρυσαυγίτες επειδή αποκάλυψαν το ρόλο του πατέρα του. Το παράδειγμα και το ελεύθερο γι' αυτό, το έδωσε ο ίδιος ο Σα(χλα)μαράς μην αντιδρώντας στην απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε το γυιο του να αντιγράφει.

Από το πρωί βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ βγαίνουν στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Σα(χλα)μαράς δεν έχει καμιά ευθύνη για τον Μπαλτάκο και ότι δεν είναι δυνατόν να έγιναν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι περισσότερες απεργίες κρίνονται από τη δικαιοσύνη ως παράνομες και καταχρηστικές τυχαία και όχι επειδή κάποιοι πιέζουν γι' αυτές τις αποφάσεις...

Και το κερασάκι στην τούρτα. Ο αρεοπαγίτης που τοποθετήθηκε από τον Σα(χλα)μαρά στη θέση του Μπαλτάκου, είχε κρίνει αντισυνταγματικό το ρατσιστικό νομοσχέδιο. Το μαντρί εάλω από τη ΧΑ και όπου μαντρί βάλτε και τις τρεις εξουσίες, νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...