May 19, 2014

Όλα καλώς καμωμένα είναι...


Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, χρίσθηκαν αντιστασιακοί οι συνεργάτες των Ναζί, με τη βοήθεια των Άγγλων και του Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και τα τραγικά λάθη του ΚΚΕ. Επί της 8ετίας του "εθνάρχη" Καραμανλή - γνωστότερος ως Τριανταφυλλίδης - η κυρίαρχη αφήγηση στη χώρα ήταν ο αντικομμουνισμός και τα ξερονήσια που έγιναν τόποι εξορίας για τους αριστερούς. Στην 7ετία της χούντας οι περισσότεροι Έλληνες έλεγαν ότι περνούσαν καλά και δεν γίνονταν φασαρίες.

Οι άνθρωποι που στήριξαν οικονομικά αυτά τα καθεστώτα, συνέχισαν οι ίδιοι ή οι απόγονοί τους να στηρίζουν όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις με το γνωστό αντίτιμο πάντα, τη λεηλασία της χώρας. Λεηλασία που επέτρεπαν οι κυβερνήσεις και έτσι εξασφάλιζαν τη στήριξη αυτών των ανθρώπων. 

Ερχόμενοι στην απολύτως πρόσφατη ιστορία, η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της ανέχτηκαν από την αρχή τη ΧΑ. Από τα όσα έλεγε η κυβέρνηση κατά των μεταναστών, των οροθετικών γυναικών και άλλων μειονοτήτων, γινόταν σαφές ότι η ΧΑ εξυπηρετούσε τους στόχους της κυβέρνησης. Ακόμα και μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, που ανάγκασε την κυβέρνηση να κινήσει κάποιες διαδικασίες κατά της ΧΑ, αυτή συνέχισε να συνδιαλέγεται με τους Ναζιστές δια του στενότερου συνεργάτη του πρωθυπουργού, του Μπαλτάκου.

Τα ποσοστά που πήρε στις χθεσινές εκλογές η ΧΑ δεν πρέπει να μας προξενούν έκπληξη. Οι φασίστες υπήρχαν πάντα στην ελληνική κοινωνία και τους εξέθρεπταν οι κυβερνήσεις με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους. Όπως υπήρχε και η ανείπωτη βλακεία. Έτσι στα Σεπόλια και τον Κολωνό αναδείχτηκε πρώτη δύναμη η ΧΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το λάθος να εμμείνει σε αυστηρά κομματικές υποψηφιότητες και σε πολλές περιπτώσεις το πλήρωσε ακριβά. Όταν ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ωρύεται παραμονές εκλογών ότι τη χώρα δεν θα την καταλάβουν οι κομμουνιστές, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι χρειάζεσαι διαφορετική αφήγηση. Όταν ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει παράνομο το δημοψήφισμα για την πώληση της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη και καλεί τον Δένδια να συλλάβει όσους παρανομούν,

Το ΚΚΕ δεν θα το σχολιάσω. Θα επαναλάβω μόνο ότι οι ψηφοφόροι του είναι αρμοδιότητας ψυχιάτρου. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, είναι αρμοδιότητας εισαγγελέα. Με άλλα λόγια, όλα ήταν αναμενόμενα και καλώς καμωμένα.




2 comments:

  1. Πολύ καλά τα λες και συνέχισε να λες ότι μπορείς με τον τρόπο σου. Σίγουρα κάποιος ακόμα θα μάθει μια αράδα πράματα παραπάνω.
    Θα ήθελα μόνο να σχολιάσω μια φράση σου. Γιατί αναφέρεις για τραγικά λάθη ΚΚΕ; Γιατί δεν σκέφτηκες πως και το ΚΚΕ ίσως να ήταν κομμάτι του σχεδιασμού που μας έφερε εδώ; Μεγάλη κουβέντα είπα και δεν το συνηθίζω μα σε εκτιμώ από τα όσα εκθέτεις στον χώρο σου εδώ και τόλμησα να ζητήσω την προσοχή σου. Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση ανοιχτή μαζί σου, ούτε θα μπορέσω να πείσω κανέναν με συνεχή επιχειρήματα για αυτό που ανέφερα. Μα θέλω να το πας ένα βήμα παραπέρα γιατί είσαι καλός και το έχεις. Ίσως έχεις τις γνώσεις και γνωρίζεις για το ρόλο του ΚΚΕ και γενικά του κομμουνισμού στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και να μην θεωρείς πως πρέπει να μπεις σε λεπτομέρειες. Αν όμως δεν γνωρίζεις γιατί έκανα αυτό το σχόλιο, θα ήθελα να σου αναφέρω πως, με τα όσα έχω διαβάσω και μάθει έως τώρα, βρίσκω πολύ λογική την εξήγηση πως και ο κομμουνισμός όπως και ο φασισμός σχεδιάστηκαν, ή καλύτερα χρηματοδοτήθηκαν από τα ίδια χέρια. Έφτιαξαν, δηλαδή, το δηλητήριο και το αντίδοτο. Με λίγα λόγια δεν νομίζω πως ήταν λάθη όσα έγιναν από το ΚΚΕ, όπως δεν νομίζω πως έκανε απλά λάθη ο "εθνάρχης" βενιζέλος, όταν στιγμάτισε τον ελληνισμό του Πόντου και της Μ.Ασίας. Καταλαβαίνω πως λάθος μπορεί να έκανε ο Άρης Βελουχιώτης μπλέκοντας στον Μελιγαλά, ή έπεσε στην παγίδα καλύτερα του ΚΚΕ και του γεωργίου παπανδρέου. Δεν ξέρω παραπάνω και ευχαρίστως θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Με τα όσα καταλαβαίνω όμως, νιώθω πως όλοι όσοι αναφέρεις, μαζί και τους ΚΚΕδες, έβαλαν το λιθαράκι τους στην μαύρη ιστορία του πολιτισμού, βάσει προγράμματος. Όλα όσα αναφέρω τα έχω μελετήσει στο μπλογκ του Π. Τραϊανού (ΕΑΜ Β' - Υδροχόος) και τα διασταυρώνω συνεχώς ψάχνοντας λεπτομέρειες για τα ιστορικά αυτά γεγονότα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και όσα γράφεις συνεχώς. Κατανοώ την αριστερή έννοια και την ανάγκη να υπάρχει απέναντι από τον φασισμό και την δεξιά, μα θα ήθελα να είμαστε ούτε στο ένα μαντρί, ούτε στο άλλο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θα διαφωνήσω με την άποψη ότι ο φασισμός και ο κομμουνισμός σχεδιάστηκαν / χρηματοδοτήθηκαν από τα ίδια κέντρα. Το τι έκανε η ηγεσία του ΚΚΕ στον Εμφύλιο και αυτά που κάνει μέχρι σήμερα, αμαυρώνουν την ίδια και όχι τον κομμουνισμό ως ιδεολογία ή πολιτικό σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για αυτά που έκανε η ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Όπου η δικατατορία του προλεταριάτου ήταν, επί της ουσίας, κρατικός καπιταλισμός. Και αυτή η ιστορία έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε αντιδραστικό να μιλά για αποτυχία του μαρξισμού και του κομμουνισμού.

      Και για να έρθουμε στις μέρες μας, δες τη στάση του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο, όπου δεν υπάρχει δικός του υποψήφιος και υπάρχει του ΣΥΡΙΖΑ: Σιωπή ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

      Καλώς διαβάζεις τον Τραϊανό. Μερικές φορές όμως πρέπει να διασταυρώνεις τα γραπτά του.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...