May 29, 2014

Κουβελειάδα


Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την παραίτησή του ο Κουβέλης και άρχισε αμέσως η Κουβελειάδα. Στην "πίστα" βρέθηκαν όλοι οι "καλλιτέχνες", Ψαριανός, Οικονόμου, Μαχαίρας, Πανούσης, ο καθένας με το δικό του "τραγούδι".

Ακούσαμε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συνεργαστεί με Ελιά και το Ποτάμι. Ότι πρέπει να επιστρέψει στην κυβέρνηση, αν αυτή αλλάξει προσανατολισμό και πολιτική. Ότι πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι πρέπει να συμμετάσχει στη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Σ' αυτήν που ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Ακούσαμε ότι δεν πρέπει να επανέλθει στην κυβέρνηση. Και η Κουβελειάδα καλά κρατεί.

Σε ό,τι αφορά τις αιτίες της εκλογικής συντριβής, ακούσαμε ότι οφείλεται στο μπες-βγες στην κυβέρνηση, στη μη συμμετοχή στους 58, στην έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος, στον ανάδρομο Ερμή. Για το γελοίον του όλου πράγματος δεν ακούσαμε τίποτα.

Γιατί είναι γελοίο να έχεις ψηφίσει όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τις επικαιροποιήσεις χωρίς πρόβλημα και να αίρεις τη στήριξή σου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είναι γελοίο να δέχεσαι την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Γιατί είναι γελοιότητα να γίνονται δηλώσεις στα ΜΜΕ και ο συντευξιαζόμενος να λέει ότι "ελπίζω να ακούει ο Φώτης και η κα Φωτεινή (σύζυγος) γιατί συμμετέχει σε όλα". Είναι περίεργο ότι αμφισβητείται το κατά πόσον ο Κουβέλης εννοεί την παραίτησή του και θα εμμείνει σε αυτή. Προφανώς αυτοί που την αμφισβητούν κάτι γνωρίζουν για τον άνθρωπο και την ηθική του.

Είναι αλήθεια ότι η φτώχεια φέρνει τη γκρίνια. Στη ΔΗΜΑΡ έφερε την Κουβελειάδα. Αλλά και τον Βενιζέλο που έσπευσε να επαναλάβει την πρότασή του για τη συμμετοχή βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι ίσως δεχτούν. Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δημοκρατική.





12 comments:

  1. Πω ρε γμτ ζήλεια ε ;
    Ουτε ενας να μη προτείνει σε κάποιους, σε καμμια 25ριά δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσουν, ωστε να εχουν αυτοί την ευκαιρία να πούν ενα ΟΟΟΟΧΙ τεράστιο :)

    Ο Κουβέλης δεν ειναι τόσο χάλια πολιτικός και το κόμμα του προσπάθησε, αλλά οι καιροί και η τιβι έχουν επιβάλλει άλλου είδους προτιμήσεις απο τον κόσμο.
    Γνώρισα πρόσφατα εξαιρετικούς ανθρώπους πουυ ήταν/είναι μεσα στη ΔΗΜΑΡ, απογοητευμένους πολύ αποτις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματός τους. Ατονία και αναπφασιστικότητα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι Τζονάκε, ο Κουβέλης προσπάθησε να βοηθήσει τον κόσμο που δυστυχεί, ψηφίζοντας όλα τα μέτρα των Σαχλαμαροβενιζέλων και ανεχόμενη την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για να μη δυσαρεστηθεί η ΧΑ και η συνιστώσα του Μπαλτάκου.

      Και για να μην παραπονιέσαι, έκανε πρόταση στο ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος.

      Delete
  2. Ένα γελοίο αριστερό άλλοθι και τίποτα παραπάνω. Πάντως, παρα την όποια γελοιότητα, το πραγματικά ανατριχιαστικό για την όλο και πιο λαβωμένη Δημοκρατία που δεν έχουμε, είναι οτι συζητάνε και το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση. Δηλαδή, αν μιλήσουμε με όρους καθαρά τυπικούς και επιφανειακούς, ένα κόμμα που το εκλογικό σώμα καταδίκασε στο περιθώριο του εξω-κοινοβουλίου, αντι να κάτσει να αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ, σκέφτεται μήπως επιστρέψει στην κυβέρνηση. Δικτατορία δηλαδη! Σου λέει ο λαός φύγε, κι εσύ λες ας μπω πιο μέσα!!!!!!!!!!! Μα είναι δυνατόν να το ζούμε αυτό? Γιατί κανείς δεν λέει τίποτα για αυτό?? Μιλάμε για εντελώς φασιστική λογική!!
    Pa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για φασιστική λογική. Κατά τη γνώμη μου φαίνεται να πρυτανεύει η "καρεκλοκεντρική" λογική. Αν και υπάρχει και η άποψη που διαφωνεί με την εκ νέου συμμετοχή στην κυβέρνηση.

      Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ανακοίνωση του Ψαριανού σήμερα, όπου ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν ζήτησε την παραίτηση του Κουβέλη. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM είχε πει ότι αν ήταν στη θέση του Κουβέλη θα είχε ήδη παραιτηθεί...

      Delete
  3. Προς αποκατασταση της αληθειας η δημαρ δεν ψηφισε κανενα μνημονιο κανενα μεσοπροθεσμο καμια επικαιροποιηση το παραπανω κειμενο ειναι μια σκετη λιβελογραφια χωρις επιχειρηματα... Η ΔΗΜΑΡ πετυχε πολλα μενοντας στη κυβερνηση (πχ. το πλεονασμα αντι να πηγαινει στο χρεος παει τωρα σε κοινωνικη πολιτικη βλεπε προσφατο επιδομα για τους φτωχους...) εφυγε απο την κυβερνηση οχι για την ερτ αλλα επειδη δν τηρηθηκε η προγραμματικη συμφωνια... Ο ελληνικος λαος ποτε δε καταλαβε ποσο σημαντικη ειναι η υπαρξη της ανανεωτικης αριστερας για την ελλαδα ψηφισε συριζα που εταζε τα παντα ψηφισε ποταμι που του χαιδευε τα αυτια και δν επαιρνε θεση για τα σημαντικα ψηφισε τους φασιστες της χρυσης αυγης. Η ΔΗΜΑΡ δεν λαικισε ουτε εταξε στο λαο και τις συντεχνιες γη και υδωρ ειπε απλως τα πραγματα ως εχουν και το πληρωσε. Δεν λεω οτι δεν εγιναν λαθη αλλα η πιο πανω κριτικη ειναι αδικη και ισοπεδωτικη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άρα φίλτατε, η υπεύθυνη και μη λαϊκιστική στάση είναι να συντηρούμε (αν όχι να ψηφίζουμε) Μνημόνια και να κάνουμε τον φτωχό φτωχότερο και πάει λέγοντας. Η ΔΗΜΑΡ έχει πολύ θράσος να εμφανίζεται ακόμη σαν δύναμη ευθύνης, αφου έδωσε το Αριστερό Άλλοθι που έλεγε οτι δεν θα έδινε, και νομιμοποίησε την Κυβέρνηση που μας πάει απο το κακό στο χειρότερο. Εσύ φίλε μου ελπίζω να είσαι καλά, αλλά επειδή εμένα με έχει επηρεάσει η κρίση πολύ, θα παρατήσω τα προσχήματα και τις δηθενιές, και θα πάω στην ουσία. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ΔΗΜΑΡ είναι μία αριστερο(φανής?) προδοτική (για τον χώρο απο τον οποίο υποτίθεται οτι προέρχεται) δύναμη μπαλαντέρ για την Κυβέρνηση και, ακριβώς όπως ο κύριος (?) Καρατζαφέρης τότε, στήριξε το σύστημα όταν τον είχε ανάγκη. Γιατι άλλο να είχαμε πάλι την καταφανή δικτατορία ΝΔ ΠΑΣΟΚ, και άλλο να χρυσώνουμε το χάπι λέγοντας οτι έχουμε και Αριστερούς στην Κυβέρνηση. Αηδία σχέτη!
      Pa

      Delete
    2. Λιβελογραφία χωρίς επιχειρήματα... "Κάποια από αυτά, όμως, είχαν αποφασιστεί και ήταν υποχρεώσεις απ’ όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση" υπενθύμισε ο Γρηγόρης Ψαριανός. (Συνέντευξη στο BHMA FM.

      Όταν έρχονταν τα νομοσχέδια στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ τί έκανε; Ψήφιζε παρών, στηρίζοντας την κυβέρνηση. Και αντιλήφθηκε ότι παραβιαζόταν η προγραμματική συμφωνία με την ΕΡΤ, όχι με τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, όχι με το αντιρατσιστικό.

      "Φιλότιμη" η προσπάθειά σου αλλά...

      Delete
    3. Δεν το αντιληφθηκε τοτε, η ερτ ηταν η αφορμη, τι ακριβως συγκεκριμενα ειχε αποφασιστει?? Ειστε μαστορες στη μαυρη προπαγανδα και τον γκεμπελισμο οπως φαινεται... Οσο για το αντιρατσιστικο που το αναφερεις συνεχεια η δημαρ ηταν αυτη που το δημιουργησε ο ρουπακιοτης το φερε στη βουλη το οτι δεν ψηφιστηκε ηταν κι αυτος ενας λογος που αποχωρισε απο την κυβερνηση...Ελεος η εμπαθεια εχει και τα ορια της!!!
      zero cero

      Delete
    4. Το συγκεκριμένο κείμενο είναι σε εισαγωγικά, γιατί είναι λόγια του Ψαριανού. Τα περί μαύρης προπαγάνδας και γκεμπελισμού στο βουλευτή σας.

      Γνωρίζω ότι το αντιρατσιστικό ήταν έργο του Ρουπακιώτη, τον οποίο εκτιμώ. Η κυβέρνηση το απέσυρε μετά τις αντιδράσεις της ΧΑ.

      Αν δεν κάνω λάθος πάντως, το πρώτο αντιρατσιστικό το έφερε στη Βουλή ο Μ. Παπαϊωάννου το 2011. Αυτό δεν ψηφίστηκε ποτέ κι έτσι φτάσαμε στο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, που κι αυτό δεν ψηφίστηκε.

      Αποχωρήσατε από την κυβέρνηση. Και ο Φ.Κ. επαναλάμβανε συνεχώς ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Σου φαίνονται σοβαρά αυτά;

      Delete
    5. Ειναι γκεμπελισμος και μαυρη προπαγανδα να λες οτι η δημαρ ψηφισε ολα τα μνημονια και τα μεσοπροθεσμα ( σε λιγο θα μας πειτε οτι η δημαρ φταιει για τη κριση και το πασοκ και η νδ ειναι αθωοι) ειναι γκεμπελισμος να παιρνεις και να αραδιαζεις αποσπασματικες προτασεις ( "καποια απο αυτα" ποια ακριβως??) ενος βουλευτη της δημαρ ο οποιος ανηκει και στη μειοψηφια και εκφραζει (πολλες φορες) προσωπικες του αποψεις και οχι του κομματος... Μιλας γενικα κι αοριστα για νομοσχεδια που ερχονταν στη βουλη και δημαρ ψηφιζε παρον... Ισως δεν εχεις καταλαβει τη σημασια της πολιτικης σταθεροτητας στη περιπτωση μιας χρεοκοπημενης χωρας για αυτο και δε περιμενω να καταλαβεις το γιατι μπηκε η δημαρ στη κυβερνηση... θες να γινονται καθε τρεις και λιγο εκλογες, ο λαος ψηφιζει κυβερνηση για 4 χρονια ειναι ελληνικη πρωτοτυπια να γινονται εκλογες καθε 2 χρονια επειδη η αντιπολιτευση πιστευει οτι θα τις κερδισει... το θεμα ειναι οτι το κειμενο ειναι γεματο εμπαθεια για τη δημαρ γι αυτο το λογο τη συκοφαντει δεν ειναι κειμενο πολιτικης κριτικης με επιχειρηματα ειναι κειμενο που θυμιζει κουρη και αυριανη... αυτα απο μενα
      zero cero

      Delete
    6. Ό,τι και να λέμε, δεν μπορεί κανείς να πείσει οτι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει προδοτικό ρόλο. Μπορεί να μην ψήφισε "όλα τα Μνημόνια", αλλά, όπως αναφέρει και ο Swell, στήριξε μια χαρα την κυβέρνηση όσο μπορούσε. Και πολιτική σταθερότητα όλοι θέλουμε, αλλα όχι με όρους δυσμενείς για την πλειοψηφία του κόσμου, που αυτήν την στιγμή υποφέρει.

      Οι εκλογές δεν γίνονται για να τις νικήσει η αντιπολίτευση, αλλά γίνονται γιατι εξακολουθούν να βγαίνουν κυβερνήσεις που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Ο προδοτικός ρόλος του Κουβέλη φάνηκε κι εκεί ξεκάθαρα, που αν θυμάσαι, πριν τις εκλογές έλεγε οτι δεν θα δώσει το άλλοθι. Το έδωσε. Αυτοαποκαλείται Δημοκρατική Αριστερά, κι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία Αντιδημοκρατική Ακροδεξιά κυβέρνηση. Λέει οτι νοιάζεται για κοινωνική ανακούφιση, και δεν κάνει τίποτα για αυτό, αλλά κάθε τρεις και λίγο ακούμε για φλέρτ επιστροφής στον κυβερνητικό συνασπισμό ή όχι.

      Τί προσπαθούμε να κάνουμε εδώ? Να τους βγάλουμε καθαρούς ενω βρωμάνε? Δεν είναι γκεμπελισμός, είναι κοινή λογική. Η ΔΗΜΑΡ απογοήτευσε, και το πλήρωσε εκλογικά πολύ πιο χαλαρά απο ό,τι θα έπρεπε. Κι ενω δεν την βαραίνουν οι ίδιες "αμαρτίες" που βαραίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σίγουρα θα είχε καλύτερο χαρτί αν είχε παίξει πιο καθαρό ρόλο και δεν είχε βοηθήσει τους εκβιαστές που μας κυβερνούν.

      Και αν τώρα ξαφνικά ξαναμπεί στην κυβέρνηση, εκεί που ο λαός την έβγαλε απο το Κοινοβούλιο, πρακτικά, θα είναι με τον νόμο ΑντιΔημοκρατική Αριστερά, και θα ταιριάζει ακόμη καλύτερα με τους μαφιόζους Σαμαρά και Βενιζέλο. Κρίμα για τον Κουβέλη γιατί είναι όντως πολιτικός με ιστορία, αλλά φαίνεται πως όλοι κάποτε παρακμάζουν...
      Pa

      Delete
    7. Βλέπω ότι ο συχρωτισμός με την κυβέρνηση σας οδήγησε στην υιοθέτηση της ρητορικής της για τις εκλογές. Πιστεύεις ότι οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται κάθε 4 χρόνια ακόμα και αν ένα κόμμα εκλέγεται υποσχόμενη προεκλογικά το Α και εφαρμόζοντας μετεκλογικά το Ω; Ελληνική πρωτοτυπία είναι να έχεις πολιτικούς που ψεύδονται ασυστόλως.

      Κατάλαβα, η ΔΗΜΑΡ μπήκε στην κυβέρνηση για να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα. Της ανεργίας του 27%, της 6χρονης ύφεσης και των λοιπών "επιτευγμάτων" της κυβέρνησης.

      Υποθέτω ότι θεωρείς επίσης σοβαρό το γεγονός ότι παραιτήθηκε ο Φ.Κ. και οι περισσότεροι ΔΗΜΑΡίτες λένε ότι πρόκειται για παραίτηση μαϊμού.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...