July 17, 2014

Μαζιωτειάδα

 

Ως μάννα εξ ουρανού ήρθε για την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τη χώρα η χθεσινή κατά τύχη σύλληψη του καταζητούμενου Ν. Μαζιώτη. Αμέσως τα ΜΜΕ "ξέχασαν" τα πάντα και τα δελτία ειδήσεων έγιναν μονοθεματικά. Δεν υπάρχει η Γάζα, δεν γίνεται έκτακτη σύνοδος στις Βρυξέλλες, δεν απειλούνται οι ακτές και το περιβάλλον, δεν έρχονται νέες απολύσεις. Βρήκε την ευκαιρία έτσι να εμφανιστεί στην τηλεόραση για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Κικίλιας. Για να δώσει συγχαρητήρια στους αστυνομικούς. Ο Σα(χλα)μαράς πήρε τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες τον αστυνομικό που τραυματίστηκε ελαφρά για να τον συγχαρεί.

Επικοινωνιακά η αστυνομία απέδειξε άλλη μια φορά το "μεγαλείο" της. Αρχικά έγινε γνωστό ότι υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ ΔΙΑΣ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για το ποιός εντόπισε πρώτος τον Μαζιώτη. Στη συνέχεια μάθαμε ότι η αστυνομία είχε από καιρό πληροφορίες για τις κινήσεις του Μαζιώτη και τον είχε υπό παρακολούθηση. Αν ισχύει αυτό, η αστυνομία αποφάσισε να κάνει τη σύλληψη μέσα στον κόσμο, με τα γνωστά αποτελέσματα - τον τραυματισμό δύο τουριστών! Επί της ουσίας, πρώτα αντιλήφθηκε ότι ο Μαζιώτης είχε όπλο μια γυναίκα, η οποία τηλεφώνησε στην αστυνομία. Γι' αυτό το σήμα που δόθηκε έλεγε ότι πρόκειται για επικίνδυνο κακοποιό.

Ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων μίλησε για μάχη σώμα με σώμα, κατά την οποία ο Μαζιώτης πυροβόλησε τον αστυνομικό. Ακούστηκε επίσης ότι οι πυροβολισμοί ήταν όλοι του Μαζιώτη, άρα αυτοτραυματίστηκε. Υποθέτω επίσης ότι δεν θα μάθουμε ποτέ από ποιά όπλα προέρχονται οι σφαίρες που σφηνώθηκαν στα τραπέζια του παρακείμενου σουβλατζίδικου.



Μια άλλη πληροφορία που διέρρευσε η αστυνομία είναι ότι ο Μαζιώτης ήταν έτοιμος να κάνει ληστεία στην τράπεζα που βρίσκεται εκεί. Προφανώς βρήκαν πάνω του post-it που έγραφε "τυρί, λάδι, ψωμί, ληστεία".  Όπως κάνει κάθε φορά σε τέτοιες υποθέσεις, η αστυνομία έχει ξεκινήσει εφόδους σε σπίτια σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Περιέργως αυτή την υπόθεση η αστυνομία δεν έχει ακόμα καταφέρει ακόμα να λύσει.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι προσωπικά δεν αισθανόμουν ότι κινδύνευα από τον Μαζιώτη. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους και για αυτούς που πεινούν. Επίσης, δεν νομίζω ότι αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία χρόνια, το έκαναν γιατί φοβούνταν τον Μαζιώτη που κυκλοφορούσε ελεύθερος.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...