July 4, 2015

Θέλεις να ψηφίσεις ΝΑΙ; Δικαίωμά σου.


Είναι δικαίωμά σου να ψηφίσεις ΝΑΙ. Επίτρεψέ μου όμως να σου πω μερικά πράγματα. To NAI σημαίνει ότι θεωρείς πως δεν συνέβη τίποτα σημαντικό από το 2010. Δεν μειώθηκε το ΑΕΠ κατά 25%. Δεν έφτασε η ανεργία στο 27% και οι άνεργοι το 1,5 εκ. Δεν έμειναν τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές και χωρίς υλικά. Δεν έκλεισαν χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις. Δεν γέμισαν οι πόλεις αστέγους. Δεν μπήκε η εγκληματική οργάνωση ΧΑ στη Βουλή.

Θα μου πεις αφού περνάμε μια μεγάλη κρίση. Ναι, αλλά δεν άκουσες αυτά τα χρόνια ότι με την κρίση οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι; Τους πρώτους δεν τους άγγιξε η κρίση. Όχι από τύχη, αλλά γιατί τους προστάτευαν οι κυβερνήσεις επειδή έχουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις. Να σου θυμίσω ότι αυτό γίνεται στην Ελλάδα, που λες ότι αγαπάς, από το 1946.

Θυμάσαι που κάθε φορά που αντιδρούσαμε στην ψήφιση νέων μέτρων διαδηλώνοντας, τρώγαμε το ξύλο και τα χημικά της αρκούδας; Θυμάσαι που τα περισσότερα μέτρα που πήραν δεν πέρασαν από τη Βουλή, αλλά ψηφίστηκαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Την κυβέρνηση τότε την είχαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Ο Σαμαράς της ΕΚΟΦ, που παραμονές των εκλογών του 2012, υιοθέτησε τις θέσεις της ΧΑ για τους λαθρομετανάστες γι' αυτόν, πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες στην πραγματικότητα. Ο Βενιζέλος με τα εκατοντάδες εκατομμύρια καταθέσεις, ο εκλεκτός της εκκλησίας και του Λαμπράκη, ο "πατέρας" του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα κόμματα σου λένε ότι θα σε σώσουν κι εσύ τους πιστεύεις. Δεν θα το σχολιάσω. Οι ίδιοι άνθρωποι, από τη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε τρομοκρατεί καθημερινά. Πότε θα γίνουμε Βόρεια Κορέα, πότε θα μας βγάλουν από το ευρώ, πότε θα αδειάσουν από χρήματα οι τράπεζες. Σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές.

Την ίδια ώρα τα διαπλεκόμενα κανάλια των εργολάβων/εφοπλιστών/εισαγωγέων πετρελαίου και ναρκωτικών, μιλούσαν για τη "σοβαρή ΧΑ". Μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Που κι αυτή στην αρχή την παρουσίασαν ως οπαδικό πόλεμο. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκήρυξε δημοψήφισμα. Την ώρα που η κινδυνολογία και η τρομοκρατία έκανε πολλούς ανθρώπους να σηκώνουν μαζικά τα χρήματά τους από τις τράπεζες (1 δισ. περίπου τη μέρα) η ΕΚΤ έκοψε τον ELA από τις τράπεζες. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλει capital control.

Και αμέσως δέχτηκε σφοδρή επίθεση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και κανάλια. Αυτοί που δεν είδαν ποτέ τις ατέλειωτες ουρές στα συσσίτια και τον ΟΑΕΔ, εξανέστησαν με τις ουρές των συνταξιούχων στα ΑΤΜ. Δεν αισθάνεσαι ούτε τώρα ότι σε κοροϊδεύουν;

Παράλληλα, αυτή η κατάσταση έδωσε την ευκαιρία σε κάθε αλήτη να εκμεταλλευτεί τις δυσκολίες του κόσμου με τον χειρότερο τρόπο. Για παράδειγμα, στην αλυσσίδα νεφρολογικών κέντρων ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, χθες στο Κέντρο Φαλήρου μπήκε στην αίθουσα αιμοκάθαρσης ο ιδιοκτήτης και απείλησε τους εργαζόμενους του Κέντρου ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΑΙ την Κυριακή, δεν θα έχει να τους πληρώσει τη Δευτέρα. Ένας γνωστός μου υποβαλόταν σε αιμοκάθαρση εκείνη τη στιγμή, αντέδρασε και έγινε επεισόδιο.

Αν θεωρείς ακόμα ότι υπάρχει έστω και ένας λόγος για να ψηφίσεις ΝΑΙ, σου εύχομαι καλή ψυχή. Γιατί μόνο αυτό θα μας αφήσει το ΝΑΙ. Τίποτα άλλο

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...