July 6, 2015

Γερμανοτσολιάδες και άλλα απολογιστικά δαιμόνια


Μιλούσαν συνεχώς για το διχασμό που ενσπείρει το δημοψήφισμα. Σαν να λες "ότι η ύπαρξη των μαύρων δημιουργεί τον ρατσισμό". Είχαν από την αρχή την αμέριστη υποστήριξη όλων των ηγεσιών από τις χώρες της Ευρωζώνης και των οργάνων της. Όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και τα περισσοτέρα στο εξωτερικό ανέλαβαν εργολαβικά την καταδίκη και απαξίωση της κυβέρνησης και την υποστήριξη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Οι εδώ θιασώτες τους, που αναπαρήγαγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ό,τι δήλωναν ή έγραφαν οι παραπάνω. Δεν τους ενοχλούσε το γεγονός ότι αυτό σήμαινε χοντρή παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας τους, ούτε ότι οι δανειστές εξέφραζαν ανοιχτά την άποψή τους για το ποιά ελληνική κυβέρνηση θα τους άρεσε, γιατί τη σημερινή δεν τη γούσταραν. 

Είναι όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ γερμανοτσολιάδες; Όλοι όχι, κάποιοι όμως είναι σίγουρα. Σκεφτείτε για παράδειγμα τι έλεγαν όλη την προηγούμενη βδομάδα ο Άδωνης και τα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της συνδυασμένης τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης, όλη τη βδομάδα ακούγαμε για GREXIT, καταστροφή και ότι το ΝΑΙ υπερείχε στις δημοσκοπήσεις 1-2 μονάδες, μια διαφορά που αυξανόταν καθημερινά.

Και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν 23 μονάδες πάνω το ΟΧΙ. Εύγε στα ΜΜΕ και τους δημοσκόπους. Με το που μαθεύτηκε το αποτέλεσμα, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι αυτό έφερε το GREXIT πιο κοντά. Έφερε ήδη την παραίτηση του Σαχλαμαρά από την αρχηγία της ΝΔ. Άφησε όμως παρακαταθήκες στο κόμμα του. Ήδη ο τσεκουροφόρος Βορίδης δήλωσε ότι ίσως διεκδικήσει την ηγεσία. Έφερε όμως και την αποπομπή (γιατί δεν ήταν παραίτηση) του Βαρουφάκη κατ' απαίτηση των δανειστών.

Ένα μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ" στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ένα μεγάλο "ΛΑΘΟΣ" στους ίδιους για την αποπομπή του Βαρουφάκη. Γιατί πιστεύω ότι από μια σκληρή διαπραγμάτευση δεν αποσύρεις αυτόν που φέρνει τους άλλους σε δύσκολη θέση. Λογικά, θα τον αντικαταστήσεις από κάποιον/ους πιο δεκτικό/φιλικό/συνεργάσιμο/δουλικό (οι κάθετες δεν έχουν τέλος).





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...