September 23, 2016

Mega mou


Οταν πήγα στο MEGA (Αύγουστος 1990) ο ΑΝΤ1 είχε ήδη καταφέρει να τους πάρει "τα σώβρακα" στο μερίδιο διαφημιστικής δαπάνης, λόγω της εμπορικής του πολιτικής. Το MEGA δεν είχε εμπορική πολιτική, αλλά είχε Γενικό Διευθυντή απόστρατο αξιωματικό του ΠΝ, γνωστό στο κανάλι ως ναύαρχος. Είχε επίσης και Διευθυντή Διοικητικής Μερίμνης, έναν άλλο απόστρατο αξιωματικό του ΠΝ, αυτός ήταν γνωστός ως υποναύαρχος. Το τι σχέση είχαν οι απόστρατοι με ένα τηλεοπτικό κανάλι, ήταν κάτι που το γνώριζαν μόνο οι (5 τότε) εκδότες μέτοχοι.

Δεύτερη μέρα στο κανάλι με βλέπει ο Μπόμπολας. Με ρώτησε τί προέβλεπα για τα έσοδα και το μερίδιο, του είπα για την ανάγκη εμπορικής πολιτικής και με ρώτησε τί είναι αυτό. Του εξήγησα και διαφώνησε με την πρόταση, όταν του ανέφερα ότι η εφημερίδα και το περιοδικό του είχαν εμπορική πολιτική έκανε τον ανήξερο. Παρών σε αυτή τη συνάντηση ήταν και ο τότε οικονομικός διευθυντής (Α.Σ.) για τον οποίο μου είπε ο Μπόμπολας ότι του είχε  μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ' ότι στο γυιό του. Ενα βράδυ δυο χρόνια μετά, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΔΕ (Α.Ζ) μπαίνει στην αίθουσα ο Α.Σ και λίγο μετά λέει μια φοβερή μαλακία στον Α.Ζ., ο οποίος απευθυνόμενος σε μένα μου λέει θα μάθετε την αντίδρασή μας σε αυτό που είπε ο κ. Α.Σ. μόλις επιστρέψω στο γραφείο μου. 30 λεπτά μετά πήρα ένα fax το οποίο απευθυνόταν σε όλα τα μέλη του ΣΔΕ (όλοι οι διαφημιζόμενοι) και κοινοποιόταν στο MEGA, με το οποίο ο ΣΔΕ καλούσε τα μέλη του να σταματήσουν από εκείνη τη στιγμή κάθε διαφημιστική δραστηριότητα στo MEGA. Το μποϊκοτάζ κράτησε 45 μέρες και στοίχισε στο κανάλι 1,5 δις δρχ. Για τον Α.Σ. δεν υπήρξε καμιά συνέπεια. Τώρα είναι και αυτός εκδότης...

Αυτά τα ολίγα γιατί παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες όλη αυτή την προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το MEGA το κλείνει η κυβέρνηση. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μήνες, αποσιωπάται. Το κανάλι κλείνει επειδή δεν το χρειάζονται πλέον οι μέτοχοι. Ολα τα άλλα είναι MEGA μάντολες.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...