June 1, 2016

Αλλη μια δικαίωση;



Ηταν μέσα δεκαετίας του 1990. Δημιουργείται μια καινούργια διαφημιστική εταιρία, με γραφεία στη Φιλοθέη. Στη Φιλοθέη απαγορευόταν ανέκαθεν η εγκατάσταση εταιριών. Αλλά τότε κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και στη συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρία δούλευε μια κυρία ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Είχε ένα εξαιρετικό και σπάνιο προσόν, ήταν γκόμενα του Ακη Τσοχατζόπουλου.


Η σχέση της αυτή άνοιγε όλες τις πόρτες και έδινε τεράστιες δυνατότητες στον ιδιοκτήτη της διαφημιστικής εταιρίας. Ετσι, μια μέρα η κυρία κανόνισε συνάντηση του ιδιοκτήτη και ενός έμπειρου στελέχους της εταιρίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ - ο ιδιοκτήτης ήταν παντελώς άσχετος με ό,τι είχε να κάνει με τη διαφήμιση. Πηγαίνουν οι δυο τους, τους υποδέχεται ο υπεύθυνος Διαφήμισης του ΟΠΑΠ και μετά από μια σύντομη συζήτηση, τους οδηγεί στο γραφείο του Πρόεδρου. Εκεί μπήκε μόνος του ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, δίνοντας μια γελοία δικαιολογία στο συνεργάτη του. Η συνάντηση κράτησε μια ώρα. Πρόεδρος του ΟΠΑΠ ήταν τότε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Μία εβδομάδα μετά η διαφημιστική εταιρία διαχειρίζεται όλους τους λογαριασμούς του ΟΠΑΠ.  Αυτό δημιουργεί αίσθηση στην αγορά και, σύντομα, όλοι ρωτούν ποια είναι αυτή η καινούργια εταιρία και πώς κατάφερε να πάρει όλους τους λογαριασμούς του ΟΠΑΠ. Ενα μήνα μετά όλα τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες έθεταν το ζήτημα καθημερινά και άφηναν αιχμές για την περίεργη ανάθεση.

Αποφάσισα να γράψω αυτήν την ιστορία γιατί με ενοχλεί η "θεοποίηση" προσώπων όπως του εθνάρχη Τριανταφυλλίδη και της Μελίνας Μερκούρη. Είπα να μην τριτώσει με τον Παναγιωτακόπουλο.




2 comments:

  1. Μη συγχίζεσαι φίλε μου… δεν υπάρχει διέξοδος.
    Ας ζήσουμε όσο καθαρότερα γίνεται κοντά στη Φύση και κοντά στους Φίλους. Είναι -προς το παρόν- το μέγιστο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν διαφωνώ με την προτροπή σου. Είναι όμως δύσκολο να ξεχάσεις όλη αυτή την αλητεία (sic) που μας περιβάλλει.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...