May 29, 2007

Κυβερνητικός εκπρόσωπος




Σε εκπρόσωπο της κυβέρνησης προάχθηκε ο Χριστόδουλος. Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου επιτέθηκε χθες στα κόμματα που εκπροσωπούν το 2-3% του λαού και σε όσους τα ψηφίζουν.

Τα κόμματα αυτά είναι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΛΑΟΣ. Σε ό,τι αφορά το ΛΑΟΣ, ο Χριστόδουλος φοβάται μήπως η ΝΔ δεν πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές λόγω του Καρατζαφέρη. Σε ό,τι αφορά το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ο Χριστόδουλος πάντοτε διακρινόταν για τις δημοκρατικές του αντιλήψεις και το μετρημένο του λόγο.

Βέβαια, υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάντια είναι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, γιατί φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, δεν προχωρούν στο διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας. Το πολιτικό κόστος θα προέλθει από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που εκπροσωπούν ο Καρατζαφέρης και ο Παπαθεμελής. Το γεγονός ότι Καραμανλής και Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η (πολλοστή) παρεκτροπή του Χριστόδουλου, δείχνει ότι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

4 comments:

  1. Oλοι προσπαθούν να τα έχουν καλά μαζί του, ως "έξυπνη" κίνηση ελιγμού και διπλωματίας.
    Κούνια που τους κούναγε !
    Απο τη στιγμή που ο πάσης Αθήνας κάνει πολιτική χωρίς να έχει εκλεγεί απο εμάς για πολιτικός, ( ουτε καν για θρησκευτικό άρχοντα δεν τον εκλέξαμε ) είναι μέγα ολίσθημα να εμπλέκεται σε πολιτικά ζητήματα.
    Φως φανάρι, αναπαολεί την εποχή που ο κλήρος έπαιζε άμεσο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.
    Θέλει να παίζει ρόλο, να έχει λόγο, ενω επι Χούντας μελετούσε και δεν ήξερε τι συνέβαινε ! Αρα ως νέος ηταν άσχετος και κανεις δεν ξέρει πότε έμαθε περι πολιτικής.
    Φυσικά κανείς δεν ξέρει και ποιός του δίνει δικαίωμα να ασχολείται με αυτήν.
    Ας γυρίσει σε θρησκευτικά καθήκοντα και ας του το βουλώσει κάποιος επιτέλους.

    ReplyDelete
  2. Φίλε Τζονάκο,

    Για μένα είναι απολύτως σαφές ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών (και όχι Ελλάδος) Χριστόδουλος θα ήταν ευτυχής αν ζούσε στο Βυζάντιο.

    ReplyDelete


  3. Αντικληρικαλιστική μανία


    Μιλώντας προ ημερών, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υποστήριξε ότι δεν μπορούν μειοψηφίες του 3% να επιβάλουν την άποψή τους στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν κατονόμασε κανέναν, αλλά ο Συνασπισμός κατάλαβε «για ποιον χτυπούσε η καμπάνα». Και απάντησε με το γνωστό «ύφος».

    Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει δίκιο πάντα σε όσα λέει. Αλλά έχει δικαίωμα να μιλάει για οτιδήποτε.
    Οταν ο τελευταίος φοιτητικός σύλλογος τοποθετείται επί παντός επιστητού, όταν το τελευταίο πολιτιστικό σωματείο καταγγέλλει ό,τι του ’ρθει, από πού κι ως πού ο Αρχιεπίσκοπος «δεν δικαιούται δια να ομιλεί»; Πώς; Είναι εκπρόσωπος θρησκείας; Και λοιπόν; Ο διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας είναι δικαϊκός και διοικητικός, ΔΕΝ αφορά το δικαίωμα λόγου των κληρικών.

    - Οι δημοκρατίες διαχωρίζουν αυτά που η Πολιτεία θεωρεί αδικήματα από εκείνα που η Θρησκεία θεωρεί αμαρτήματα. Αυτός είναι ο δικαϊκός διαχωρισμός.

    - Επίσης, οι δημοκρατίες διαχωρίζουν τη διοίκηση της Πολιτείας από τη διοίκηση της Εκκλησίας. Αυτός είναι ο διοικητικός διαχωρισμός. Εκεί σταματούν οι δημοκρατίες. Ο Ολοκληρωτισμός πάει κι ένα βήμα πιο πέρα: Αμφισβητεί το δικαίωμα λόγου στους εκκλησιαστικούς ηγέτες.

    - Αμφισβήτησε ποτέ κανείς το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Μόνο οι χουντικοί το αμφισβήτησαν. Με αυτούς θέλει να ταυτιστεί ο Συνασπισμός;

    - Αμφισβήτησε ποτέ κανείς το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου της Καντερβουργίας να έχει άποψη για τα κοινά; Μόνο ο Ερρίκος ο ΙΙ, αλλά αυτό έγινε το 1170 μ.Χ. Με ένα διεφθαρμένο μονάρχη της μεσαιωνικής Αγγλίας επιθυμεί να ταυτιστεί ο Συνασπισμός;

    - Αμφισβήτησε ποτέ κανείς το δικαίωμα του αιδεσιμότατου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ να έχει δικαίωμα λόγου; Μόνο ο ρατσιστής κυβερνήτης της Αλαμπάμα Τζορτζ Γουάλας.

    - Αμφισβήτησε κανείς το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου της νοτίου Αφρικής Ντέζμον Τούτου να έχει λόγο; Μόνο το ρατσιστικό καθεστώς του άπαρτχαϊντ. Αλλωστε, ουδείς ενοχλήθηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατακεραύνωνε την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2004. Γιατί τάχα; Διότι τότε συμφωνούσαν μαζί του. Δεν θέλουν το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας. Αμφισβητούν το δικαίωμα της Εκκλησίας να έχει λόγο. Κι όχι πάντα. Μόνο όταν η Εκκλησία διαφωνεί μαζί τους. Κι αυτό δεν είναι «προοδευτικότητα» - είναι αντικληρικαλιστική υστερία. Δεν είναι δημοκρατία. Είναι Ολοκληρωτισμός.

    Και τον Ολοκληρωτισμό αυτόν τον απορρίπτουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όχι μόνο οι θρησκευόμενοι…


    Χρύσανθος Λαζαρίδης
    Συντάκτης Ελεύθερου Τύπου


    ReplyDelete
  4. "Ανώνυμε" και "Χρύσανθε Λαζαρίδη"
    ειναι προφανές οτι γουστάρεις θεοκρατικό καθεστώς.
    Μάλλον εκει που εισαι "συντάκτης" αυτο υπηρετούν.
    Απο πού και ως πού "εχει δικαίωμα να ομιλεί για τα πάντα" τη στιγμή που ο ρόλος του υποτίθεται οτι είναι θρησκευτικός ;
    Ολα τα άλλα που γράφεις ειναι για την ευχαρίστηση των θαμώνων της κας Ανίτας Πάνια και ψηφοφόρων συγκεκριμένων παρατάξεων μεσαιωνικών μυαλών.
    Δεκτή απο εμένα η διαφορετική άποψη αλλα επίτρεψέ μου να μην συμφωνούμε.
    Κι επειδη εδω ο χώρος ειναι αλλουνού, συγκρατούμαι να μην συνε-χύσω να χεις ενα καλό μήνα και μη ξεχνάς να πηγαίνεις εκκλησία μόνο για να ακούς τον αρχηγό ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...