August 9, 2007

Πράσινη ευαισθησία



Χθες το απόγευμα άναψε μια πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο, μια κοινότητα κοντά στη Ραφήνα. Η κοινότητα του Αγίου Νικολάου ανήκει στο Δήμο της Αρτέμιδας (για την προέλευση του ονόματος διαβάστε εδώ) και συνορεύει με μια περιοχή του Δήμου Ραφήνας, το Μελτέμι. Οι κάτοικοι του Μελτεμιού έχουν από χρόνια αναπτύξει ένα ικανοποιητικό πυροσβεστικό δίκτυο. Χθες λοιπόν έδωσαν από κοντινό στη φωτιά σημείο, μάνικες και νερό στους Αγιονικολίτες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα με τη φωτιά.

Εμφανίστηκε κάποια στιγμή ο πασόκος δήμαρχος της Ραφήνας Κεχαγιόγλου, ο οποίος με σκαιό τρόπο απαίτησε από τους Μελτεμιώτες να σταματήσουν την παροχή του νερού στον Άγιο Νικόλαο, λέγοντας «να βρουν δικό τους νερό. Αυτό το πληρώνουμε εμείς!» Παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων, ο Κεχαγιόγλου ψιλοέξαλλος απαίτησε και τελικά κόπηκε η παροχή του νερού. Ευτυχώς, η φωτιά είχε σβηστεί εντωμεταξύ με τη βοήθεια και της Πυροσβεστικής. Ο πασόκος δήμαρχος της Ραφήνας Κεχαγιόγλου, είναι φίλος του Καραμανλή, κατά δήλωση του τελευταίου. Παπανδρέου και Καραμανλής μπορούν να είναι υπερήφανοι.

Συμπτωματικά, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ιθαγενών. Χρόνια μας πολλά.

6 comments:

  1. Δεν κατάλαβα το σκεπτικό με το οποίο το έκανε ή βασικά δεν αντιλήφθηκα τα επιχειρήματά του για τη διακοπή.

    Αν έγινε έτσι απροκάλυπτα νομίζω πώς είναι απλά θέμα των κατοίκων να το θυμούνται στο επόμενο ΔΣ σε μία μικρή παράσταση διαμαρτυρίας εκεί (χωρίς να μιλήσω για κείμενο προς τον Πρόεδρο του ΔΣ ή τους Συμβούλους αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης).

    ReplyDelete
  2. εγω απορω που υπακουσαν στην διαταγη του και εκλεισαν το νερο!!!!

    αλλα αν ειμασταν αλλοι δεν θα εβγαιναν ποτε τετοιοι δημαρχοι ετσι??

    ReplyDelete
  3. Μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται; Γιατί εντάξει, έχουν αρκετό θράσος και αναισθησία, αλλά μέχρι κάποιο σημείο φαντάζομαι!

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα Ψυχή,

    Η περιγραφή είναι απολύτως ακριβής. Το μόνο που παρέλειψα είναι τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία τον "έλουσαν" οι παρευρισκόμενοι. Δεν θα προβληματιζόσουν, αν θυμόσουν πάντα ότι "οι ηλίθιοι είναι αήττητοι".

    ReplyDelete
  5. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα διακοπές στη Ραφήνα. Μπάνια που αλλού εκτός από τον Άγιο Νικόλαο Λ(π)ούτσας;
    Αυτός ο δήμαρχος αντί να κοιτάξει τις σκατομυρωδιές τις πόλης του κάνει και τον δραγάτη (επίκαιρο); Μια πόλη που βρωμάει σκατίλας. 30 χρόνια πίσω.
    Κρίμα γιατί και εγώ έχω περάσει παιδικές και εφηβικές καλοκαιρινές αναμνήσεις στην Ραφήνα.

    ReplyDelete
  6. @Trofonios: Η Ραφήνα δεν έχει αποχέτευση. Όπως και το Μαρούσι σε κάποια σημεία. Σε δόξα Λιαλώτηδων, Σουφλιάδων και, γενικώς, Σακαφλιάδων.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...