September 3, 2007

Άρειος Πάγος



Ο Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε πάλι τις δημοκρατικές αντιλήψεις των δικαστών του. Αυτών που έκριναν ότι η συμμετοχή στη χούντα ήταν στιγμιαίο αδίκημα και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να διωχθεί κανείς! Ακόμη και οι πρωταίτιοι θα την είχαν βγάλει καθαρή, αν δεν τους είχε μηνύσει για εσχάτη προδοσία ο Λυκουρέζος. Ναι, αυτός κι όχι ο συνεπώνυμος θείος του σημερινού πρωθυπουργού, ο επονομαζόμενος και θεός.

Η υποψηφιότητα Γεννηματά ήταν όντως αντισυνταγματική. Τα όσα λέει το ΠΑΣΟΚ είναι φούμαρα. Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΗΚΚΙ όμως τι πρόβλημα είχε; Κανένα. Το πρόβλημα είναι στη κυβέρνηση που ελπίζει ότι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει εκτός Βουλής και η κυβέρνηση θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία με μικρότερο ποσοστό, λόγω τετρακομματικής σύνθεσης της Βουλής. Γι’ αυτό η «ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη έκρινε παράνομη τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΚΚΙ.

4 comments:

  1. Πολύ 'μαγείρεμα' γίνεται.
    Πάρα πολύ. Εφτασα στο σημείο να πιστεύω οτι είναι πιο ανίκανοι κι απο ανίκανοι οι πάντες πλεον.
    Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα ψηφίσω πιά.
    Ισως ξέρω τι ΔΕΝ, αλλα και πάλι, επιλέγοντας τον λιγότερο κακό, είναι σωστό ;
    Οσο για την "δικαιοσύνη" εχω να πώ οτι είναι άφαντη με το θέμα των πυρκαγιών. Δεν θα έπρεπε να εχει κινηθεί επείγουσα διαδικασία διερεύνησης των υποθέσεων ;
    Το Σύνταγμα προβλέπει οτι σε περίπτωση "έκτακτης ανάγκης" όπως αν δε κάνω λάθος κύρηξε ο μπούλης τη χώρα, πρέπει να αναβάλλονται εκλογές και τέτοια ;

    ReplyDelete
  2. mia xara ta les!

    ReplyDelete
  3. Φίλε Swell,

    μάλλον κάνεις λάθος.

    Καταρχήν, αν ρίξεις μια ματιά στην απόφαση του Αρείου Πάγου (http://www.areiospagos.gr/ekloges2007/ANAKIRIXI2007.pdf) θα διαπιστώσεις ότι αυτό που δεν επετράπη ήταν η χρήση του ονόματος "ΔΗΚΚΙ". Οι υποψήφιοι που προέρχονται από αυτό συμμετέχουν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ο παλαιός υποστηρικτής του ΔΗΚΚΙ μπορεί ακώλυτα να ψηφίσει υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενο από το ΔΗΚΚΙ.

    Όσον αφορά την απαγόρευση, αν και οφείλεται εν πολλοίς σε τυπικούς λόγους (μη νόμιμη η συνέλευση του κόμματος το 2004 που αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας του), είναι κατ' εμέ ορθή. Τα πολιτικά κόμματα έχουν εσωτερικές διαδικασίες, τις οποίες τα δικαστήρια οφείλουν να σέβονται. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα οι ίδιοι άνθρωποι να ιδρύσουν ένα νέο κόμμα που να πρεσβεύει τις ίδιες αρχές με το ΔΗΚΚΙ.

    ReplyDelete
  4. @Nikos10
    Έχεις δίκιο. Ευχαριστώ για την παρατήρηση.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...