October 22, 2007

Είμαι ηλίθιος...




Πριν 2 χρόνια είχα (ο ηλίθιος) τη φαεινή ιδέα να αλλάξω τα 2 διπλώματα οδήγησης που είχα – αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας – με το νέου τύπου δίπλωμα, εγκεκριμένο από την Ε.Ε. Σ’ αυτό σημειώνονται στο ίδιο έντυπο του διπλώματος, όλες οι άδειες οδήγησης που έχει κάποιος. Αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας, επαγγελματικό κ.λ.π.

Χθες το βράδι οδηγώντας αυτοκίνητο, με σταμάτησε μπλόκο της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής στο Πικέρμι, για παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Η ποινή με βάση το νέο ΚΟΚ είναι χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για δύο μήνες. Έλα όμως που η άδεια οδήγησης είναι κοινή και για το αυτοκίνητο και για τη μοτοσικλέτα! Λέω στον τροχονόμο που μου έδωσε την κλήση: «Παρανόμησα οδηγώντας το αυτοκίνητο. Βάσει του ΚΟΚ μου αφαιρείτε την άδεια οδήγησης του αυτοκινήτου. Γιατί όμως μου αφαιρείτε και την άδεια οδήγησης της μοτοσικλέτας χωρίς λόγο;» Και ο τροχονόμος μπλοκάρει, βραχυκυκλώνει - τυπική αντίδραση ένστολου. Με κοιτάει άφωνος για κάποια δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνει ότι έτσι ορίζει ο ΚΟΚ. Ο ΚΟΚ όμως λέει ότι αφαιρείται η άδεια οδήγησης του οχήματος με το οποίο έκανες την παράβαση. Επειδή όμως επικεφαλής στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχουν θητεύσει κάτι φωστήρες επιπέδου Πωλύδωρα, κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί αυτό το πρόβλημα.

Εγώ θα κυκλοφορώ για δύο μήνες με τη μοτοσικλέτα. Χωρίς δίπλωμα, όχι γιατί μου αφαιρέθηκε αλλά εξ αιτίας εγκεφάλων επιπέδου Πολύδωρα και Χηνοφώτη. Αν δε, δεν είχα τη φαεινή ιδέα σαν ηλίθιος, να αλλάξω τα παλιά διπλώματα, τώρα δεν θα είχα πρόβλημα. Θα μου είχαν πάρει μόνο το δίπλωμα για το αυτοκίνητο. Αν σταματήσουν σήμερα κάποιον για παράβαση που έχει δύο ξεχωριστά διπλώματα, δεν θα του αφαιρέσουν μόνο την άδεια οδήγησης του οχήματος που οδηγούσε; Κι αυτό δεν είναι διακριτική μεταχείριση;

12 comments:

  1. Aν θελήσω να βγάλω δίπλωμα για μοτοσυκλέτα και εχω δικαίωμα να βγάλω άλλο και όχι να ανανεώσω το ίδιο τότε θα βγάλω άλλο.
    Νομίζω όμως οτι κάποια στιγμή θα το αλλάξουν στον ΚΟΚ ωστε να αφαιρείται και βάσει ΚΟΚ η άδεια άσχετα απο το όχημα.
    Δυστυχώς οι ΚΟΚ γίνονται για είσπραξη προστίμων και όχι για να μας κάνουν καλούς οδηγούς.
    Πρόσεχε τώρα μη σε τσακώσουν και χωρίς δίπλωμα ε ;

    Καλη εβδομάδα.

    ReplyDelete
  2. Κανονικά για τις παραβάσεις του ΚΟΚ οι παραβάτες θα πρέπει να εκτελούνται στις πλατείες για παραδειγματισμό και όχι μόνο με αφαίρεση διπλώματος και ενός μηνιάτικου που θέσπισαν οι Πολυδωρο-Λιάπηδες.
    Ακούς εκεί υπέρβαση ταχύτητας;
    Που πας ρε Καραμήτρο; Ξεφεύγει κανείς από τα σαΐνια του Χηνοφώτη;

    ReplyDelete
  3. Μπράβο σαρκοφάγε Λύκε!

    ReplyDelete
  4. Εγώ πιστεύω πως από τη στιγμή που οδηγούσες επικίνδυνα,το φρόνιμο είναι τα σου αφαιρέσουν όλα τα διπλώματα.
    Δηλαδή με τη μοτοσυκλέτα θα είσαι λιγότερο επικίνδυνος;
    Άκου να τρέχεις!!!

    ReplyDelete
  5. @Ψυχή: Το "επικίνδυνα" είναι δική σου άποψη. Τελικά, ευτυχώς που ακόμα μου "επιτρέπουν" να γράφω εδώ...

    ReplyDelete
  6. Υπήρχε περίπτωση να σου το απαγορεύσει κανείς,καλό μου :-)))

    ReplyDelete
  7. Kαλά, το ότι σε έγραψαν για ταχύτητα δε σημαίνει ότι έτρεχες κιόλας!
    Ξέρουν αυτοί πού τη στήνουν και αν θέλουν να βρουν κάποια παράβαση, θα τη βρουν!
    Όπως και να έχει, το σωστό είναι να αφαιρούν την άδεια οδήγησης από τον οδηγό και όχι από το όχημα!;)
    Πρόσεχε όμως, ε;
    Φιλιά

    ReplyDelete
  8. @Ενεσούλα: Καλημέρα κι σ' ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  9. Την παράβαση την κάνει ο οδηγός, όχι το όχημα. Ο παραβάτης οδηγός υφίσταται τις συνέπειες, ό,τι και αν οδηγεί, Ι.Χ., μοτοσυκλέτα ή αεροπλανοφόρο.

    Ας πάψουμε επιτέλους να κλαιγόμαστε ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι σε αυτή τη χώρα, και όταν επιτέλους εφαρμόζονται (και τυχαίνει να μη μας "συμφέρει"), επινοούμε χίλιες δυο δικαιολογίες για να την κάνουμε λαμόγια.

    Take it like a man!

    ReplyDelete
  10. Ξερεις κάτι; ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ !

    Βασικά, γιατι κλαίγεσαι αναίτια, και θες να τη βγεις κι απο πάνω. Κανενα βραβείο περισσεύει για τον κύριο;

    Αν σταματησουν εναν που εχει δυο διπλώματα, ενω οδηγει αμάξι,
    1ον, to 90% των "τυχερών", δεν θα δείξει και το άλλο της μοτοσυκλέτας που έχει γιατι δεν ειναι ηλίθιος.

    2ον, αν το δείξει, το σωστό ειναι να του το πάρουν κι αυτό. και να μην υπάρχει ανιση μεταχείριση :)

    Τωρα, μια που δεν έχεις τι να κάνεις, πέρνα αυριο αυριο μια βόλτα απο τον Ερυθρό, ή το ΚΑΤ, να δεις κανέναν "τυχερούλη" που δεν πρόλαβε να διασχίσει το δρόμο πριν έρθει ο μαλάκας, ο "γρήγορος", ο οδηγάρας που δυστυχώς δεν ειχε πέσει σε μπλόκο να τον σκίσουν κι αυτόν πριν γαμήσει ολόκληρες οικογένειες.

    ReplyDelete
  11. @SWELL. OTAN IMOUN STIN BOSTONI POU PIO AUSTURA DEN NOMIZO OTI YPARXEI I TAXUTITA OTAN ITAN TRAGIKI PAS DIKASTIRIO GIA NA DIKASTEIS KAI ANALOGOS TA DIKAIOLOGITIKA, GENIKA OS ODIGOS PERNOUN KAI APOFASEI ME KAPOIO PROSTIMO I SE EKSAMINI PARAKOLOUTHISEI DILADI AN TO KANEIS ENTOS TOU EKSAMINOU TOTE STO PERNOUN. ALLA TO AUTOKINITO DEN TO PEIRAZOUN.
    TORA AN SE PIASOUN METHUSMENO SE PERNOUN MESA KAI POLLA , POLLA ,POLLA . SE MIKRI TAXUTITA PARABIASEIS PERNEIS ENA PROSTIMO TIS TAXIS 200 $KAI PAS STO KALO.
    YPARXEI AXIOKRATIA! STIN ELLADA OLA EINAI SE ENA TSOUBALI.
    EKTOS AN EISAI KAPOIOS DIASIMOS SE ANAGNORISOUN KAI SOU POUN , O!!GEIA SAS TI KANETE K. TADE NA PATE TORA KAI NA PROSEXETE .
    FILLIKA MARIA.

    ReplyDelete
  12. @Maria: Εδώ είναι Βαλκάνια... Γι' αυτό γίνονται αυτά.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...