October 15, 2007

Παγκόσμια μέρα κινητοποίησης των Bloggers





Παγκόσμια κινητοποίηση των bloggers σήμερα για το περιβάλλον. Για το περιβάλλον που παρ’ όλα τα μηνύματα που μας στέλνει, με την αύξηση της θερμοκρασίας, το λιώσιμο των πάγων στους Πόλους, τη ξηρασία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τη μόλυνση της θάλασσας και των ποταμών, την καταστροφή των δασών, εμείς δείχνουμε να μην έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει και συνεχίζουμε τη ζωή μας κάνοντας καθημερινά μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον.

Στην Ελλάδα, ως συνήθως, πρωτοπορούμε. Το 90% του ρεύματος παράγεται από λιγνίτη. Διαδικασία που προκαλεί τεράστια μόλυνση στο περιβάλλον και καρκίνο στους ανθρώπους που έχουν την ατυχία να μένουν κοντά στα εργοστάσια της «κοινωφελούς» ΔΕΗ. Και από την άλλη, οι Έλληνες χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς φειδώ, με φώτα συνεχώς αναμμένα, με τα κλιματιστικά σε συνεχή λειτουργία. Αν δει κανείς τη θερμότητα που βγάζει η εξωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού, θα πάψει να έχει απορίες για το τι συμβάλλει πολύ στην υπερθέρμανση της γης. Το δίκτυο του φυσικού αερίου δεν έχει καλύψει ακόμη ούτε όλη την Αθήνα. Λες και η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ή ότι ανήκουν σε άλλη χώρα.

Στη θάλασσα όποιος θέλει πετάει ό,τι θέλει. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τις τελευταίες μέρες πριν φύγουν για άσκηση, δεν παραδίδουν τα σκουπίδια τους στο απορριμματοφόρο του Ναυστάθμου. Τα ρίχνουν στη θάλασσα από την πρύμνη μόλις ανοιχτούν στο πέλαγος. Το ίδιο κάνουν και κάποια επιβατηγά πλοία. Ρίχνουν τα σκουπίδια στη θάλασσα λίγο πριν φτάσουν στον Πειραιά. Τι κάνει το Λιμενικό; Ό,τι κάνει ο μέσος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος: Όταν δεν «κοιμάται», τα παίρνει. Τα ποτάμια είναι μολυσμένα γιατί, ή δεν γίνεται κανένας έλεγχος στις βιομηχανίες που ρίχνουν σ’ αυτά τα απόβλητά τους, ή αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των βιομηχανιών, είναι δημόσιοι υπάλληλοι της προηγούμενης κατηγορίας.

Στους δρόμους και παρά τα ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα, με τις εξατμίσεις των χιλιάδων ακινητοποιημένων αυτοκινήτων να εκλύουν τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε μέρα, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να «κυνηγούν» τη μοτοσικλέτα, που αποτελεί λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μειώνει την κατανάλωση βενζίνης, άρα και τις εκπομπές ρύπων. Οι Έλληνες συνεχίζουν να αγοράζουν θηριώδη τζιπ, που «προσφέρουν» εκτός από τη γκλαμουριά και θηριώδεις καταναλώσεις βενζίνης. Και αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα γιατί δεν έτυχε να διαβάσουν το βιβλίο “Stupid white men” του Michael Moore. Οι βλάκες.

Αν δεν αλλάξουμε ριζικά τρόπο ζωής και νοοτροπία είναι σαφές ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει οδυνηρές εκπλήξεις. Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου έβρεξε μισή ώρα. Στο Μενίδι όμως σχεδόν πνίγηκαν…

19 comments:

  1. πάλι γκρινιάζεις και τους χαλάς τη φιέστα.

    ReplyDelete
  2. Σαν πεινασμένος λύκος γκρινιάζω γαμώτο...

    ReplyDelete
  3. Μην μας παιρνει ολους η μπαλα...Εγω δεν συμμετεχω!!!!

    ReplyDelete
  4. Αν δεν αλλάξει η πολιτική στάση απέναντι στο περιβάλλον,δε βλέπω να αλλάζει τίποτα στην πράξη, όσες διαμαρτυρίες και να γίνονται,δυστυχώς :-|

    Καλή σου μέρα :-)

    ReplyDelete
  5. @Ψυχή: Ό,τι κάνουμε εμείς στη καθημερινότητά μας είναι η μόνη ελπίδα. Οι πολιτικοί της αυτής τους και του τέτοιου τους το χαβά.

    ReplyDelete
  6. Κι εγω κατι εγραψα, λιγο προχειρο και όχι επί της ουσίας, αλλά εν παση περιπτωσει, να δειξουμε ότι κινούμαστε.

    ReplyDelete
  7. Ο κίνδυνος μας χτυπάει την πόρτα και εμείς κάνουμε πως δεν τον ακούμε, αλλά θα σπάσει αυτή η πόρτα και ξαφνικά θα έρθουν τα κακά, αν και η πόρτα έχει σπάσει λίγο.

    ReplyDelete
  8. Και να σκεφτείς ότι τη λέξη οικολογία εμείς τη δανείσαμε στον υπόλοιπο κόσμο. Δανεική και αγύριστη απ'ό,τι φαίνεται...

    ΥΓ Παρεπιπτόντως στη Λάρισα έχει φυσικό αέριο - το ξέρω λόγω καταγωγής.

    ReplyDelete
  9. swell μου,δεν είναι έτσι τα πράγματα.Εμένα δε μου αρέσει να νιώθω υπεύθυνη για όλα και από πάνω να τους ψηφίζω,να τους ταΐζω,να με κλέβουν,να με κοροϊδεύουν και στο φινάλε να το παίζω και υπεράνω και να λέω δε σας έχω και ανάγκη!Γιατί δουλευόμαστε έτσι;

    ReplyDelete
  10. @Κιτσοσμήτσο: Ευχαριστώ για την παρατήρηση.
    @Ψυχή: Είμαστε υπέυθυνοι ΚΑΙ γιατί τους ψηφίζουμε. Είμαστε υπεύθυνοι γιατί δεν κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορούμε γαι το περιβάλλον, με την ανακύκλωση, την ενέργεια κ.λ.π.

    ReplyDelete
  11. Μοτο-οι-κολογία: Θέλω να καταγγείλω τα οδηγικά ήθη και τα έθιμα κάθε μορφής αλβανών, αυγανών και σομαλών δικικλιστών κούριερς. Οδήγηση σε κάθε μορφής επιφάνεια, (δρόμου, πεζοδρόμου, πεζοδρομείου) κίνηση προς κάθε κατεύθυνση. Ασφαλώς είναι οικολογικά οχήματα και συνειδητά ή όχι οι χρήστες τους καίνε λίγη βενζίνη, λίγο λάδι, λίγο λάστιχο και λίγο από το κεφάλι του οδηγού. Ελπίζω ότι το μπλόγκ να έχει καταλύτη στην εξάτμιση και άποψη. Δηλαδή, ας μη δαιμονοποιούμε τα οχήματα εκτός δρόμου, επειδή τα χρησιμοποιούν λάθος οι οδηγοί τους.

    ReplyDelete
  12. @Paratiritis: Καλημέρα, αυτοί οι καημένοι παίζουν κορώνα-γράμματα το κεφάλι τους καθημερινά για λίγα ευρώ και τις περισσότερες φορές δουλεύουν ανασφάλιστοι. Ενώ οι καβλόγκαζοι των θηριωδών 4Χ4 εκδηλώνουν τις παιδικές τους προσλαμβάνουσες.

    ReplyDelete
  13. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε τι συμβαίνει και να κάνουμε τρόπο ζωής μας μικρά και όχι δύσκολα πράγματα για να μην καταστραφούν τα πάντα.
    Aπογοητεύομαι πολύ όχι που λερώνουν και σπαταλούν, αλλα επειδη δεν καταλαβαίνουν τι ζημιά κάνουν !

    ReplyDelete
  14. EISAI MEGALOS SPAMMER

    ReplyDelete
  15. pesta !!! tsiraki toy preza...mas ta xeis prhksei...

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Εδώ θα δείτε καλύτερα το video, για το περιβάλλον.
    http://en.sevenload.com/videos/ha4PoKY/The-Great-Global-Warming-Swindle

    ReplyDelete
  18. I am final, I am sorry, but it does not approach me. There are other variants?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...