May 27, 2008

Λεξιπενία



Ψάχνω να βρω πως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη σημερινή Ελλάδα; Με τον Αλογοσκούφη να κάνει τον Αμερικάνο τώρα που έσκασε η ιστορία με τις υποκλοπές της Deutsche Telekom. Με το Φώλια να μας φλομώνει στις βλακείες για το επιμολυσμένο ηλιέλαιο. 

Με τη Ντόρα και το Μεϊμαράκη να δείχνει ο ένας τον άλλο ως υπαίτιο για τη (δεύτερη) εξαίρεση του Αη-Στράτη από Νατοϊκή άσκηση, μετά από απαίτηση των Τούρκων. Τους οποίους επισκέπτεται ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Με το Σουφλιά και μετά τις μωρολογίες περί πράσινης πυρηνικής ενέργειας, να αποδεικνύεται τώρα ότι ακύρωσε το πρόστιμο για χοντρές περιβαλλοντικές παραβάσεις της εταιρίας ΜΑΝΟΣ ΑΕ (που ούτε άδεια είχε), επειδή αυτή ανήκει σε συγγενή του υπουργού «δικαιοσύνης» - όποιος δεν καταλαβαίνει τα εισαγωγικά, ζει σε άλλη χώρα αλλά δεν το ξέρει. 

Με τη δικαιοσύνη στα καλύτερά της: Υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανών, ομόλογα, κουμπάροι, Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού. Με τις τράπεζες να κλέβουν και κανείς από την κυβέρνηση να ενοχλείται. Με τον Γκαργκάνα να τις νουθετεί απλώς. Κι αυτές να συνεχίζουν.

Πως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη σημερινή Ελλάδα. Μαφία; Βόθρο; Χαβούζα; Μπουρδέλο; Χαμαιτυπείο; Καμμία λέξη δεν μπορεί να αποδώσει όλο αυτό το μεγαλείο. Πρώτη φορά αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι τα ελληνικά είναι φτωχή γλώσσα.

23 comments:

  1. Ψάχνω τον καημένο τον Ουίσκυ.

    ReplyDelete
  2. Πραγματικά να και κάτι που η ΝΔ υπερέβαλε εαυτού. Να και σε κάτι που έριξε άπλετο φως. Ήταν μια σπουδαία αποκάλυψη αυτή η πενία, δεν μπορείς να πεις..
    Φανταστικό post.

    ReplyDelete
  3. Αλλη μιά πρωτοτυπία της Νεας Δημοκρατίας.
    Κατάφερε να μην βρίσκουμε λέξεις να την περιγράψουμε πλέον. Αμα ερθει το Πασοκ θα βρίσκουμε ;)
    Ηταν που δεν θα "εκαναν κουμάντο νταβαντζήδες" όπως ειχε πει ο χοντρούλης τότε.
    Ειχα γράψει απο την περασμένη χρονιά, κάμποσα κείμενα σαν τούτο το δικό σου swell και βλέπω οτι όσο καταγγέλουμε, τόσο η διαπίστωση ειναι σκληρότερη σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα.
    Προσωπικά, κυρίως ανασφάλεια νιώθω.

    υγ1. Ποιος ειναι ο Ουίσκυ ;
    υγ2. Κοίτα τα μέηλ σου λέμε.

    ReplyDelete
  4. Το "Πειρατικό του κάπταν Κώστα" πως σου φαίνεται; ή σκέτο "κουρσάρικο";

    ReplyDelete
  5. swell , ΜΠΑΝΑΝΙΑ!

    ReplyDelete
  6. Swell είσαι στο τόπ θρι της μπλογκόσφαιρας. Όχι λόγω αντιπολίτευσης, αλλά έτσι γενικά και αντικειμενικά. Ένας μένει ακόμη να κλείσει η τριάδα.

    ReplyDelete
  7. Αν δεν βρίσκεις λόγια για την κυβέρνηση (όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι) τι να πούμε για το λαό που τους ψηφίζει.

    ReplyDelete
  8. Wert01gf: Kαλημέρα, αν μπορούσαν να μας πείσουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, θα "έσβηναν όλα τα φώτα".

    ReplyDelete
  9. @Τzonakos: Kαλημέρα, η ιστορία μας δείχνει ότι κι οι άλλοι να ήταν τα ίδια θα εισπράταμε πιθανότατα. Ο Ουίσκυ είναι (ήταν;) ένα πανέμορφο γατάκι. Χρησιμοποίησε το μέηλ του blog.

    ReplyDelete
  10. @Monahikos Likos: Λύκε καλημέρα, οι πειρατές και οι κουρσάροι είχαν επιτυχίες και δόξες. Αυτό το παχύδερμο;

    ReplyDelete
  11. @Χειμωνιάτικη Λιακάδα: Καλημέρα σου, νομίζω ότι υποτιμάς τις μπανανίες.

    ReplyDelete
  12. @Greek Rider: Kαλημέρα σου, δεν είμαι σε κανένα τοπ θρι. Δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (αν υπάρχουν) είναι στα σημεία και μόνον εκεί. Τώρα, αυτοί που τους ψηφίζουν, νομίζω ότι είναι δύο κατηγοριών. Οι μακρυά νυχτωμένοι κι αυτοί που θέλουν να έρθουν στην εξουσία για δύο λόγους. Για να εκδικηθούν τους άλλους και για να φάνε.

    ReplyDelete
  13. Aρκετά απαισιόδοξα μάλλον θα χαρακτήριζα την Ελλάδα ως χώρα ενός ηττημένου και απογοητευμένου λαού.

    ReplyDelete
  14. To κακό πηγάζει από το γεγονός ότι νομίζουμε ότι έχουμε δημοκρατία. Στην ουσία οι τρεις εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) έγιναν μία, εδώ και πολύ καιρό:η κυβερνητική εξουσία που το μόνο που τη νοιάζει είναι να μαζεύει χρήμα για τα στελέχη της!
    Μας έκλεισαν μέσα στα τείχη και δεν το πήραμε είδηση φίλε μου, εδώ και πάρα πολύ καιρό!!
    Μην ελπίζετε αλλαγές αν δεν διαχωριστούν οι εξουσίες και αν τουλάχιστον η δικαστική εξουσία δεν ξαναβρεί την ταυτότητά της! Αν αυτή λειτουργούσε, οι νόμοι θα εφαρμόζονταν και κανείς δεν θα τολμούσε όλα όσα σήμερα βλέπουμε έκθαμβοι να συμβαίνουν!
    Όμως όταν δεν υπάρχει τιμωρία επιβιώνει το έγκλημα!!
    Πολύ σωστά τα λες αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!

    ReplyDelete
  15. Από koptoraptou:

    Θα διαφωνήσω συμφωνώντας: Πλούσια γλώσσα, αλλά φτωχή σε... αισθήματα. Ξερή, όπως οι καρδιές της απανταχού αμερικανιάς.
    Υγ: Τον βρήκες τον Ουίσκι; Γιατί εγώ τον δικό μου τον πέτυχα αποκαμωμένο στη γλάστρα της γειτόνισσας. Τον κερατά! Με λαχτάρησε τρεις μέρες!

    ReplyDelete
  16. Παρά τα όσα λέμε εμεις εδώ (πέρα), Swell, και τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά τα οποία επαναλαμβάνει σύσσωμο το πανελλήνιο, κανείς δε τα πιστεύει.

    Κατά βάθος θεωρούν ότι αυτές οι "παρασπονδίες" αποτελούν παρανυχιδα στο σωμα της κυβέρνησης, αυτης ή της άλλης με την οποία εναλλάσσεται.

    Κανεις όμως δεν απαξιώνει το "σωμα", το οποίο θα σπεύσουν τρέχοντας να ξαναψηφίσουν και να του καταθεσουν χαρτιά νομιμοφροσύνης.

    Ο κόσμος εμπιστεύεται τις κυβερνησεις του!

    ReplyDelete
  17. @De profundis: Καλησπέρα, ηττημένος κι απογοητευμένος ίσως, σίγουρα όμως χαμένος.

    ReplyDelete
  18. @Marianaonice: Καλησπέρα, το να βρει η δικαστική εξουσία στην Ελλάδα την ταυτότητά της, προϋποθέτει επανάσταση. Που πρώτο της μέλημα πρέπει να είναι το να στείλει ΟΛΟΥΣ τους σημερινούς δικαστικούς σπίτι τους (το λιγότερο). Κι επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, μας εύχομαι περαστικά!

    ReplyDelete
  19. @Κoptoraptou: Ανησύχησα με την απουσία σου. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι ότι ο Κοπτοράπτης μετέφερε την επιχείρηση σε χώρα όπου τα ψαλίδια είναι φθηνότερα. Τώρα, αν η γλώσσα είναι αυτή που ακούμε καθημερινά στα Μου Μου Ε και αλλαχού, τότε είναι πάμπτωχη. Ο Ουισκάκος είναι εξαφανισμένος δυο μέρες. Έχω φάει τον κόσμο να τον βρω. Ελπίζω μόνο να τον μάζεψε κάποιο παιδάκι.

    ReplyDelete
  20. @Cynical: Καλησπέρα Αλσήνικαλ, ποτέ δεν ισχυρίστηκα (ή πίστεψα) ότι ο μέσος Έλληνας, μπροστά στην κάλπη, αποδεικνύεται χοντρομαλάκας. Αν αθροίσεις τα ποσοστά ΝΔ+ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιείς ότι (δυστυχώς) είναι και πλειοψηφία. Κι εμείς μια αισχρή και ποταπή μειοψηφία.

    ReplyDelete
  21. Εχουμε μαλλον την κυβερνηση που μας αξιζει swell.
    Ως Ελληνες πολιτες εννοω, ή μαλλον ως κατοικοι αυτης της χωρας, γιατι πολιτες δεν ειμαστε και δεν ξερω αν θα γινουμε ποτε

    Την καλησπερα μου.

    ReplyDelete
  22. Επανάσταση ε΄;;
    Τότε ναι...περαστικά μας! :-Ρ

    ReplyDelete
  23. @Aντώνης: Καλημέρα, δίκιο έχεις. Δεν λειτουργούμε σαν πολίτες. Αλλά αυτό δεν άρχισε τώρα. Είναι διαδικασία που ξεκίνησε παλιά. Αιτία της οι πολιτικοί που κυβέρνησαν, η πολιτική που άσκησαν και το πόσο κοίταξαν τις τσέπες τους.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...