Εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, φαίνεται ότι είναι η πιθανότητα να αναπληρωθεί το κενό που δημιουργείται από την αποχώρηση αύριο του G. Bush, από την προεδρία των ΗΠΑ. Κενό στην πνευματώδη διοίκηση της χώρας του αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, δοθείσης ευκαιρίας κι αφορμής. Κενό στις ανθρωπιστικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ και Ισραήλ. Η τελευταία δι’ αντιπροσώπων (των μπουλντόγκ του).
Κενό στη μεστή νοημάτων επικοινωνία με τον κόσμο. Κενό στην ικανότητα επιλογής συνεργατών στην κυβέρνησή του. Κενό στη μοναδική και πολύ χρήσιμη επικοινωνία με τον θεό. Κενό στην παραγωγή των ειδικών παπουτσιών στην Τουρκία, τα μοναδικά που είναι κατάλληλα για σκοποβολή. Κενό στη συνεχή και ακατάληπτη εκφορά μαλακιών. Κενό (κλάμα) στο Μητσοτάκη, που τώρα θα καλεί για κρουαζιέρες στην Ελλάδα δύο πρώην προέδρους και κανένα νυν.
Από τα πολλά κενά, κάνει ρεύμα κι έχω αρχίσει να κρυώνω…
Πολύ δυσαναπλήρωτο... Τι θα κάνουμε τώρα; Ποιον θα βρίζουμε;
ReplyDelete@Δείμος του πολίτη: Μόνο ποιόν θα βρίζουμε χάσαμε; Εδώ χάσαμε το μοναδικό άνθρωπο που ξέρει το τηλέφωνο του θεού!
ReplyDeleteΕιμαι βέβαιος οτι όλο και κάποιος θα βρεθεί να τον αναπληρώσει. Η θεία πρόνοια δεν θα μας αφήσει έτσι.
ReplyDeleteΤηρουμένων των αναλογιών ,κάτι αντίστοιχο πάθαμε και εμείς με την αποχώρηση του Λιάπη από το Υπουργείο Πολιτισμού και έτσι ο Αντώναρος και η Φάνη αναγκάζονται να κάνουν διπλοβάρδιες.
@De profundis: Σχετικά με το πρώτο που λες, ελπίζω να έχεις δίκιο. Αναφορικά με το δεύτερο, νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει στους Αντώναρο και Φάνη είναι θετικό. Θα βελτιώσουν κι οι δυο την εικόνα τους, χάνοντας κιλά.
ReplyDeleteKι αν δεν υπαρξει αντικειμενικα κανεις, τα media θα κατασκευασουν καποιους για ο φιλοθεαμον κοινο.
ReplyDeleteΤην καλημερα μου!
@Cynical: Αναρωτιέμαι πόσο άδεια από ψηλά νοήματα θα ήταν η ζωή μας χωρίς τα media. Χωρίς ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ...
ReplyDeleteΤα ΜΜΕ προβάλουν στους φτωχούς το δράμα των πλούσιων για να ξεχάσουν το δικό τους δράμα.
ReplyDeleteΓια την ιστορία ο «αυτοδημιούργητος» Παναγόπουλος πέρασε από τις κρουαζιέρες στους πλόες στην Αδριατική την χρονική περίοδο που αποφασίστηκε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας (1995 – 1999). Στην απόφαση αυτή συμμετείχε και η Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Από τότε η χώρα μας παραμένει αποκλεισμένη από οδικούς άξονες με τη κεντρική Ευρώπη.
Η χώρα μας δεν αντέδρασε πολιτικά ή πρακτικά, σε αυτό τον αποκλεισμό με αποτέλεσμα να θησαυρίσουν οι εταιρίες του Παναγόπουλου και να εξαγοράσουν και τον ανταγωνισμό.
Σε όλες τις χώρες χρησιμοποιούν ferry boats για να συντομεύσουν τις αποστάσεις αλλά στην Ελλάδα γίνεται χρήση των πλοίων στην Αδριατική, από Πάτρα προς Αγκόνα για να κάνουμε μεγαλύτερη απόσταση μέχρι το προορισμό μας.
@Paratiritis: Η πρώτη πρόταση του σχολίου σου, είναι και όλη η ουσία αυτού που ζούμε.
ReplyDeleteκαλά εγώ γιατί είμαι παγερά αδιάφορος που φεύγει ο άσπρος κι έρχεται ο μαύρος...
ReplyDeleteΠροσωπική άποψη: Αλλάζουνε κούκλες...
ReplyDelete@Monahikos likos: Είσαι παγερά αδιάφορος Λύκε, γιατί οι βουνίσιοι έχουν κρύο αίμα, έχοντας συνηθίσει στο κρύο. Όπως ακριβώς οι λύκοι.
ReplyDelete@Jimmy Kane: Δεν πρόκειται για κούκλες, αλλά για μαριονέτες.
ReplyDeletethat's what i meant...
ReplyDelete@Jimmy Kane: I know, it was obvious.
ReplyDeleteΥπομονή!
ReplyDeleteΟ χρόνος είναι γιατρός!
Όλες οι απώλειες θέλουν το χρόνο τους για να καλυφθούν τα κενά!...
:Ρ
@Marianaonice: Σ' ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνεις.
ReplyDeleteΚλαίνε για τον άνθρωπό τους (άνθρωπο... τέλος πάντων!) οι Αφγανοί ναρκοβαρώνοι, οι τεξανοί πετρελαιάδες, οι Αϊτινοί παραστρατιωτικοί, το κουβανέζικο λουμπεναριό του Μαϊάμι, οι "μονιμάδες" του Γκουαντάναμο...
ReplyDelete@Ζalmoxis: Mε μια λέξη, τον κλαίει όλη η βρωμιά, όλο το σκοτάδι κι όλο το σκατό του κόσμου.
ReplyDelete